Malo update...
Od proslog posta luna je opet zaribala, opet iglicasti se rasuo
I nista, danas uzeo broncanu piksu za tomos automatica (14x10), vratio asso wercke klip s jedon karikom od madjarona a drugom od vertexa (tanja s zazorom 1.5mm) al ona je tu cisto tako, da nebude rupa
Evo kako izgleda, samo je gornja karika sada debela 1.5mm a donja 1.2mm lol:
Cil je malossi sport malo isfrizan, glava isto malossi spustena, bakreni dihtung, pod cil 0.5 podloska... krace receno squish 1.2mm...
Evo slika na koji san nacin upresao piksu u klipnjacu:
Buduci da je bronca meka, deformirala se malo i bolcen nije moga bas uci unju, buduci da na lipe rici nije popustila svoju rupu, morao sam podvrgnuti kirurskoj operaciji... najobicnije glodalo 10mm za metal, malo njeznih poteza rukom i bolcen ulazi ko kokolo...
I kako to uvik biva, nesto glupo se moralo pokvarit... ljetos mi se iscupao navoj jednog brenzona pa sam narezao M8 u blok i uvrtio navojnu sipku malo dulju nego tvornicka vodilica... Nakon dva-tri skidanja termogrupe i stezanja doslovice max 10-12N, samo da dihta termogrupa, pojeo mi se navoj na navojnoj sipki di ide matica... Kako to biva uvik, zeljezara je bila zatvorena a u kuci sam imao takav komad navoja da mi fali 1cm da uhvate svi navoji matice... dakle cenat kraca neg normalna... nije mi se dalo cekat sutra, pa sam nabio dvi matice na sipku, brzinski ih zavario i obrusio da se mogu vozat
Nakon sastavljanja je upalila iz prve, mada neznam kako jer je tjedan dana nevozena i upravo je bila pol sata bez termogrupe
Utisci su takvi da dobro ide obzirom ko ju je i kako sastavio
Problem je kao i uvjek u prjenosu, u startu prevrti pa mu treba 6-7s 0-50, tada dize okretaje i pri iberturi razvija 70 po satu, stim cim je 0-60 malo ispod 10s, i vise je nego dovoljno brz obzirom na setup
Dakle grunter 12mm, ubijeni giannelli next, frizani kit s klipom za smece... dobro da ide smjesta lol
Po pitanju prjenosa pojma nemam, serijski je osim variomata al nije sportski variomat neg neko sranje, ako sutra budem imao volje, bubnit cu multivar i lunino kvacilo gore da bolje starta smjesta...
Imam i par vecih/boljih karburatora, al nemam volje bas dizne sad trazit, iglu stelat, pa svjecicu gledat... da priblizno ustelam karb triba mi bar uru vrimena, a neda mi se sad to, eventualno ako mi sutra ili poslje bude dosadno...
stej u pogonu jbg