Photobucket naravno zeza tako da su sve slike nestale al eto kako nema više ni skutera zatvorio bi ovu temu s ovim desetljećem...
Ne znam za drugi skuter koji je imao ovoliko garnitura i mašina promjenjenih. Ne znam ni sam koliko puta sam mu mjenjao mašinu ni koliko ih je bilo al evo onoga što mogu dokumentirati. Nekih se stvari ni sam ne sjećam više al eto pisat cu sto točnije mogu i o onome sto mogu podkrjepiti medijski
1. CHINARELLIChinarelli ili kineska kopija minarellija je originalna mašina u lune. Skuter je kupljen na ljeto 2007. godine, nije niti zimu dočekao kao serijala već sam se igrao s rolicama, pa auspuh, pa remen pa kvačilo... U jednom trenutku je imao turpijani top trophy s gianelli shotom i dellorto karburatorom, to je fino išlo. Prijenos je bio variomat od generic idea (poturpijan), kvacilo topovo, polutke od malaguti cr50 (franco morini ac). Struja originalna s CDI-om od aeroxa najstariji tip i paljenje u advance 3°, sekundar od minarellija LC. To je jednom kada se zavrti vuklo ko ludo al je previše trošilo, bilo glasno vrlo i nisam vjerovao tvorničkoj radilici, pa sam vratio malossi sport i neki base auspuh, vjerojatno onaj gianelli sp6 ili nešto tako. Skuter je s tom mašinom išao relativno oke, ja sam tada imao oko 80kg i kad se uzme da je trošio 5-6l, krajnja jedva preko 90 po gps-u na pravcu slegnut ne zvuči baš nešto, u praksi kao runner tvornički s leo vince rr-om je bio, bolji start i udvoje al jednako ubrzanje i krajnja s jednim covikom. Nisam siguran točno kada ali nekad 2010 vjerojatno sam stavio minarelli, skuter je tada imao 11tkm na satu a od kvarova filter goriva kapio dan nakon sto je kupljen i svjećica u servisu zavidana pretopla pa je izgorila nakon 500km. Ostalo sam sve vozio bez kvara, niti jedna žaruljica nije crkla, niti jednom me nije ostavio na putu, cijelo vrijeme je mješalica za ulje radila i palio na dugme bez problema i ljeti i zimi. Nisam volio zvuk ni preformanse ni kočnice ni kineske felge koje su se tresle za poludit iznad 80...zato sam se odlučio na swap minarellija...
2. MINARELLI 50Ovaj tip bloka je najčešće bio na skuteru. Imao sam prvo mašinu od f12 bubanj, nakon sto mi je pukao brenzon od cilindra došao je i lc disk blok od aeroxa, a prije dvi godine mislim sam uzeo u zvonkeca jednu mašinu od aprilije rally, dakle ac bubanj. Prva mašina je išla u zamjenu za mašinu od lune, zvuk je bio neusporedivo bolji, u ubrzanju sam dobio kao kad sam kit stavio na chinarelli. China masina ni sa kitom nije htjela baš na zadnje kolo, a ova bi i sa najslabijom kombinacijom auspuh-garnitura išla bez problema. Jednostavno veći prijenosni omjer u startu, bolja struja, veća primarna kompresija itd itd... Za usporedbu bolje je išla minarelli s cilindrom od f10 50cc s otvorenim ispuhom i poravnatom glavom, s gianelli extrom i dellortom 17.5, nego luna s jačim auspuhom i malossi sportom i istim karburatorom. U minarellija je bio bolji start, odaziv na gas, krajnja, zvuk i potrošnja. Šta nije bilo bolje su kvarovi. Dok se nisam igrao zubara i tokara po mašini sve je bilo okej. Zatim je krenulo kvar za kvarom. Stariji forumaši se sjećaju da sam doslovno na tjednoj bazi imao neki zaribanko ili kvar totalni.
Sve bi se vrtilo oko slabog hlađenja mašine, a kako mi je pola navoja po mašini propalo, stavio sam drugu LC mašinu. Naravno i ona nije bila bez izmjena, top trophy 70 s glavom od due+, dell 17.5, stage2 auspuh, multivar, kvacilo... Na slikama se vidi kako sam rjesio hladnjak i te stvari. Skuter nije trošio, fino je vukao, nije se kvario, imao je fin zvuk, tih a dubok, kvalitetan...jedina mana je što je piškio. Svaki put kada bi ga ugasio uredno bi popiškio malo rashladne tekućine. Tek nakon što sam ga totalno pokvario saznao sam da sustav mora biti zatvoren, moj je imao odušak...kreten jbg, nisam koristio mozak tada...Nakon što sam uništio trophy vozio sam 50cc LC al se u pozadini spremalo sve za BB...