E da, nisam naveo najbitniju razliku koja se odma uoci u odnosu na Nolan....
Vec i kod navlacenja kacige na glavu se osjeti da je materijal iznutra puno kvalitetniji. Vise klasa bolji od Nolana, a kako sam imao prilike probat i Schuberth SR1 i S2 (koje imaju vrhunsku unutrasnjost), mirne savjesti mogu rec da je ovaj HJC tu negdje po feelingu
to se ti samo tješi
to ti je ko da se voziš u kii optimi,koja je možda ista po udobnosti ko merc c klase,ali feeling nije ni približno isti
I schuberth i hjc imaju coolmax (na tu foru) unutrasnjost koja odvodi vlagu i toplinu od glave, ali prvenstveno sam mislio na osjet kojeg imas na kozi kad ih navuces - glatki materijali, ergonmski uredjena unutrasnjost itd. Imam specficne usi (velike i klempave
) i koliko god Nolan imao vise mjesta za njih (jer je skoljka sira), toliko mi je ugodnije u HJC jer je podstava ergonomski rijesena i usi su mi skroz stisnute (kao i cijela faca), toliko da sam nakon pola sata u sobi morao skinut kacigu koliko je stiskala za facu, ali nakon par dana, formiralo se po glavi i sad je ko saliveno. Danas probao na 180 kmh okrenut glavu u voznji i kaciga se nije ni pomakla u stranu, a vise nije neudobna i mogao bi je imat na glavi cijeli dan.
btw, HJC RPHA 10 ima manji kalup - kod nje je L velicina za 58-59cm opseg glave (kao i Schuberth), ali vecina proizvodjaca je u L velicini za 59-60cm opseg glave. Moja glava je 59.3cm i HJC mi je taman - jako cvrsto uz glavu, ali bez "hot spotova". Dapace, HJC RPHA u M velicini je za 58cm glavu, a L je za 59cm glavu (tako pise na naljepnici na kacigama).
Na netu sam nasao na vise strana da je hjc rpha 10 najudobnija sport kaciga. I mogu se slozit da je udobna - jendostavno, materijal unutrasnjosti je fenomenalan. Nije to klasicni HJC, ovo je njihov premium proizvod i razlika je velika.
Za razliku od Schubertha i Shoeia (probao), koliko cujem i Araia, HJC je jednostavno stavit na glavu i skinut. Ne razumijem kako im cheekpadsi tako dobro drze oko usiju i vrata, a na glavu ide relativno lagano. Schuberth sr1 i s2 sam skoro maljem morao nabijat na glavu koliko su tesko isle gore. Dapace, sa podbratkom SR1 nisam niakko mogao navuc koliko god se trudio.