Nakon skoro godinu dana traganja za ZDRAVIM SP-om 180 (mislim da su dosad svi shvatili na šta se odnosi pojam zdravi sp,ali za one koji nisu upućeni u par crta ću pojasnit-mora bit skroz ravan,blokovi moraju biti bez oštećenja,mašina ne smije biti otvarana i turpijana,oklopi ne igraju ulogu) prošli tjedan sam otišao u ZG (zahvala FICU na lazanjicama u mcdonaldsu) i u dubravi tj.konjščinskoj ulici od farjera po imenu matija sam uzeo sp-a,lik mi je rekao da mu bez 10 somova ne dolazim pred oči i ja sam tako i napravio i nisam ga pokušao ni kune spustit..
...yeah right!!!evo par slika od SP-a,radovi su već počeli....
lik je drugi vlasnik,ima 13 400km na satu,tvornički crveno-sivi lak,proizveden 2001.god,ful serijala,servisna knjžica,tvorničke maxis gume su još gore,ide kak kuga......jedino oštećenje na motoru je bila ogrebotina na lijevom velikom oklopu i rukohvatu,ali to me ionako ne zanima jer set novih plastika sa zadnjim spojlerom i plastikom iznad fara od novijih modela(03-05) ide gore čim se izlakiraju,tako da su ove plastike na prodaju!!!i jako me razveselilo to što je na njemu onaj četvrtastiji i veći kiler od vxr-a!!!!
od tuninga ide samo multivar,bijeli feder,kevlar remen i eventualno neki mrvicu otvoreniji usis,jednostavno nemam više želju za strokanjem,must have keihinima 28mm,općenito da uložim hiljadu evra a da mi motor ide 15-20km/h brže!!!jednostavno neke se stvari ne mogu kupit novcem,za sve ostalo tu je R6!!!upravo zato ovaj SP sam uzeo samo da bezveze ne moram palit yamahu kad poželim otić s ekipom u kvart na šminkanje,original coca-colu koju će mi netko drugi platit i sl.!!!najviše će se radit na vanjskom izgledu skutera tj.stylingu te su u planu sljedeći zahvati-bojanje oklopa u mat-crno sa carbon look detaljima,felge idu na plastificiranje u crveno,prednji oversize braking,zadnji wave braking disk,pleteni lajtunzi i još neke sitnice o kojima ćete biti obavješeteni
prva ideja je bila da negdje iskopam SP-a iz 2003.god u mat sivoj boji sa carbon detaljima i crvenim felgama(kao iz black-roxovog projecta),jer po meni je to najljepši SP u tvorničkoj boji,ali to je bila praktički mision impossible,našao sam ih par komada i svi su iskvrcani ili su bili udareni i maske zjevaju,imaju preko 25 000km i rađene generalke,jednog dosta solidnog sam iskopao u požegi za 10 000kn i skoro ga uzeo ali kad sam vidio da mu je mali blok puko kod auspuha jednostavno sam se okrenuo i otišao.....tako da sam smanjio kriterije i samo mi je bilo važno da je matica kvačila van dekla i da ima teleskopsku vilicu od vxr-a.......
evo danas smo ga ja i drale gazili po kvartu(opet sam se osjećao ko da mi je šesnajst
),kad smo se izguštali odveo sam ga na pranje,skinuo sam neke plastike čisto da vidim jel ima ikakvih znakova oštećenja na rami(da kucnem u drvo ništa nisam našao) i od ponedjeljka je ekipa iz kvarta(uglavnom teenageri) kod mene u buxi i kreće se sa šarafanjem tak da SP bude gotov do prvih scoot-meetova!!!
i za gumy-a......be afraid!!!!