Prije nego se zapitate jel sam ja ovo počeo trollat temama, ispričat ću vam današnju storiju... Priča za virovat ili ne.
Vraćam se iz noćne smjene, zaboravim stat u Pag na INA i natočit gorivo u kante za vozni park bezinaca kući. I odustanem se zbog toga vraćat, i kad se sjetim da sam dao skinut gume sa felgi u petak, i da bi mogao po felge i gorivo i još neke sitnice u dućan. I prvo idem po felge, naravno gume DOT2000 godina, bacam u smeće, i vidim da je majstor konačno sam, a kod njega 5-6 skutera stoji van... i vidim ja Powera već godinu dana stoji na suncu, kiši i buri i odlučim ga se pitat što je sa "powerom". On ka iz topa: "prodaje se". A ja njemu: "kupujem ako se upali skuterić i bude radio"... Natočili goriva, donio drugi aku, skuter kresniše, malo jest trokirao al što je tu je, i ja po pili nazad kući po prikolicu i evala, zamorče kući doveo.
I tako, odmah sam krenio šarafat po njemu, očistio red sponđe od malossia, promjenio nikad viđenu RN3C i ubacio RN1C, nadolio još goriva, i skuter kresniše na blagi dodir. Ja ostao ugodno iznenađen... išao sam đir, malo je vukao čudno, i mučio se ali je mašina "zdravo" radila. Vratim se i skidam deklo. Unutra 2437 tona blata, očistim sve, poklopac gotovo ispolirao, remen i mikroremen bacim, stavim druge iz šteka, očistim izmučeno i istrošeno kvačilo, prebrišem i operem variomat (nažalost sve štok osim malossi rolica) i idem opet provozat. JBT NOV SKUTER. Onda sam lagano krenio skidat vilice da ih riješim i dovedem na brzinu u red, čudom nisu propale, ali zato zadnji amortizer je... Ostatak vidite u fotkama. Jedino što ne valja na cijelom skuteru je prednja kliješta, jednostavno su propalai izmasakrirana. Ja ih ne znam kako da ih spasim, tako da ne mislim vraćati na skuter. Svu onu mast iz prednje kočnice i crijeva uspio sam oprat i očistiti i kompresorom, i benzinom i novim friškim uljem isprao. Zadnje kočnice (crijevo, ulje, kliješta) su u odličnom stanju. Samo ih dobro isprao i ispustio ulje. Ulje iz getribe je također ispušteno i mislim da prije koju godinu već bilo promjenjeno što je plus za NRG-a. Plastike su malo ispucane od padova sa nogara kako mi je sam vlasnik rekao, malo ćemo stakloplastikom sutra raditi... I da, centralne nogare su također propale, i puknute su, i moram ih zamjenit. Još mi se ne sviđa što su na vilicama na čizmicama puknuto na jednoj strani nosač blatobrana, malo me smeta, al moram nešto iskemijat ... Skuter je dobar i sviđa mi se, ima potencijala, al sve ćemo vidit u skorašnje vrijeme