Kuci je stigao jos jedan BB,mnogima poznat skuter,meni takodjer.Kupio ga od clana Ditek-a,tako da mi je poznata cijela povijest,radovi na skuteru,njegovo stanje i odnos vlasnika prema skuteru.
Ubiti culi smo se jer je on sebi kupio 50cc mc2 i slao slike tog skutera,pa smo dosli na to da se rijesava SR-ke.
Odma sam rekao koliko love,dolazim po nju...Posto je obecao Fadilu,njemu je bila prvom ponudjena,ali je imao neku drugu kombu nedavno pa nije uzeo.
Eto tako je zavrsila kod mene,uz nju su jos isli svi dijelovi koji su ikad bili gore ili su iz nekog estetskog razloga izmijenjani.
Ovo su slike skutera
Od radova koji su napravljeni je kompletno repariran nosac masine,generalka na koju je prije 2600km isao nov malossi 172AC,Jasil radilica,lezaji,semerinzi,iglicasti piaggio i to je to.
Umjesto Mikuni karba je slozen gore phbg 21 na piaggio 50 prirubnici i sa orginal BB airboxom,jer je sa Mikuniem isao dost lose i trosio puno.
Pretapeciran je sic,jer se orginal raspao,plastike koje su poznate da su lose na Aprilii su vracene u zivot i tako neke sitnice uredjene.Nove zadnje pakne su gore i pretprosle godine je dobio nov multivar.
Od planova nemam nista ekstra,naruciti nov oem blatobran,probati nac mint airbox u orginal boji,posto se vise ne proizvode,uzeti nove gume pocetkom druge sezone i malo jos dostelati neke finese koje Ditek nije stigao.
Napravio sam nekih 150km i jako sam zadovoljan,odlicna vozilica za svaki dan,pali i vozi.Ide jako lijepo,recimo nijansu jace od 250i.e beva sa sportskim variomatom.
Vjerovatno sam zaboravio neke sitnice,al vjerujem i da ce bivsi vlasnik dopuniti nesto.