Danas je i srka dosla na red,nisam nista pipnuo osim kljuca u bravu u ovih 200tinjak km sto sam napravio.Za sad se malo vozim jer jos kategoriju nemam.
Otvorio sam prijenos,usis,lamelice airbox i karb na inspekciju.
Prijenos:
Multivar nov,sa novim 14.5gr rolicama od Malossia
Zvono je plavo,ali nista cudno kroz period od 37000km,to radi uredno
Kvacilo je cunerski narezano,sa serijskim federima kvacila,nije bas novo sto se tice feroda,ali vozi to jos.
Gore je serijski centalni,sutra cu raskopati pa na novo podmazati polutku.
Cuo se iglicasti lezaj na njoj kad se zavrti na primaru,to sam pocistio i na novo podmazao iglicasti lezaj,sad uredno radi.
Fali ventilator na kvacilu,to budem nabavio.
Remen je mitcuboshi na 21.2mm,navodno ima nekih 10-12tkm,ici ce novi gore
Zupcanik uljne je malo utisnut,pa cu mu zamijenit mjesta sa distancom variomata,posto uljna nije u upotrebi
Polumjesec kurble je napuknuo,on ide na varenje,a mali zupcanik ide novi.Pripazite ako narucujete ima dvije vrste.Mjeri se ukupna sirina,postoji 46.5mm i 48.7mm
Ovako izgleda prostor prijenosa i dijelovi
Dalje na red je dosao usis,airbox i karb,tu je sve uredno,samo sam selnu na prirubnici zamjenio orginalnom od pia 50.
Filter zraka cu ubacit novi,jer imam 2kom novih u steku,iako se ovaj moze oprati,podmazati i koristiti dalje.
Airbox je puknut na zadnjem serafu nosaca,drzi se to i ne vidi se,ali tako je u planu zamijeniti komplet airbox
Eto,to je to u globalu,pregledao sam jos ulje u getribi,zuto je i na maxu,tako da to za sad ne diram
Narucio sam novo
Mali zupcanik kurble
Mitsuboshi remen
Polumjesec ide na varenje
Ventilator trazim
Federe kvacila cu ubacit bijele iz vxr seta.Za nijansu tvrdje od ovih
To je u globalu to,jos uvijek trazim blatobran i airbox
E da zna li netko tocnu duljinu OEM serafa dekla,te koliko ih je duzih,pitam da znam pribaviti kod stavljanja poklopca prijenosa?