Jer Purejet radi ko sat, ništa se nije diralo, dok me niste uverili u tuning sa Ditech linearnom polutkom. Jer kod mene ne ide ništa s prve, prvo sam nabavijo krivu polutku, koja se izkazala, da je klasična Morini. Isto je 130mm i ima linearne kanale. Rekao OK, možda može i to da se napravi. Kanali su širine 7,8mm pa mi tokar ekspresno napravi pinove 5,5/7,8. A onda počinje zajebancija, kad vidim, da se polutka premalo odtvara, jer ima krače kanale. Nista. Vračam je i mjenjam za pravu...
Kad sam imao več sve razkopano i imao sam vremena, napravijo sam par mjerenja.
1. Dr Pulley nosaste valcne + multivar
Minimim i maksimum je potpuno identičan, što znači, da osim minusa zbog cijene ništa se ne dobije. Proverijo sam i što se težine
tiče, 7,2 obične i 7,5g DR. pulley se identično ponašaju u vožnji. Ubrzavanje na 8700 rpm. Kad se sagrije sve, padaju na 8400rpm
2. Dr Pulley + original
Minimum je 0,7mm manji a maksimalno odtvaranje 0,9mm veče. Nisam testirao u vožni ali nesto bi čak moglo da radi bolje.
3. Malossi special 820x18,5x8,5 zapravo nije tolko duži, jer je 0,5mm debliji. Kad je on na bolcni, na zadnjim polutkama je samo 1mm
više nego Piaggio original, jer zbog debeline prije sjedne na bolcnu.
Malossi 818x18,5x8 je zapravo je najduži kojeg ja imam. Kad je on na bolcni je čak 3mm više od Piaggio i 2mm od Malossi 820. Ali
taj me nervirao, jer je zbog svoje dužine stalno vibrirao u leru i tukao po kućištu.
...i oda Ditech polutka nastavak.
Sve sam odradijo iskreno copy/paste, kao svi inovatori Ditech polutka na ovom forumu. Pinove sam smanjijo po Corectorjevom postupku.
Setup:
Malossi multivar 7,2g valcne, original bolcna 0,9mm podloška, ljubičasti feder, TC na strani kvačila in na kraju najbitnije, Ditech linearna polutka.
Rezultat:
Katapultira iz mjesta, na ubrzavanju sa istim setupom pao sam za 400rpm, možda i zbog toga jer sam išao sa 0,7 podloške na bolcni na 0,9mm. Sada trebam jači feder ili olakšat valcne ali svejedno ima jači momenat i stvarno su okretaji na ubrzavanju zakucani na 8400rpm i čak se polako dignu na 8500rpm. Ja mislim, da purejet najboje ide, kad ima na ubrzavanju negdje izmedžu 8700 i 8900rpm.
Razmišljam i da stavim 0,7 podlošku izpod kvačila, ali kad sam mjerijo, sa svom Malossi ramenom, on upada i sad skoro do kraja, kad su polutke odtvorene. Možda mu fali manje od 1mm do kraja, jer ja gubim 0,5mm zbog debeljine ramena.
Sada sta ču napravit još neznam. Jači feder? još jedan TC na stranu polutke? ili olakšat valcne?
Za završetak hvala svim na forumu za inovatorstvo. Dođite na trip, do mene, da vas počastim, jer do mene se može samo sa Ditech linarnim polutkama. Svi drugi bi odustali na pola tripa, zbog ekstemnog pada okretaja kroz brda.