Nasao sam si nekog polovnog DReva u serijskom stanju. Taj ce ici gore, i odmah cu odraditi specijalu posto imam u steku klipcinu 48.5mm. Nikakvi tuninzi me ne nzanimaju, daj mi raspolozivost i elasti nost agregata od 7000-9000rpm i ja zadovoljan.
Prioritet je sto manje okretaja i buke, te naravno, trajnost. Za extremnu pouzdanost, tu je rijec purejet, i dusevni mir je vjecan!
Performanse su mi nebitne, nek drzi 80, 85gpsa i ja zadovoljan.
Ovaj tunirani cilindar cu prodat, na karbosu mora letiti, s njim NEMAM NI 200KM.
Evo trenutno stanje brojaca km, ne vozim ga vec danima dok ne rijesim termo grupu. Moze se vidjeti od prethodnog posta koliko sam presao km s ovim DRevom.
E da, i slag na tortu posto sam ufazio elistarce do detalja, jesu sinter plocice, posto vec jebeno tradicionalno imam probela sa zaustavljanjem:
Dakle elistarce je upicanjeno skoro pa do ibera prema mojim extremnim triperskim potrebama. Jos cu mu obavezno nabiti getribu gore, TKO IMA 7 DO 13% NEKA VICE, i morao bi to sjedalo srediti, podici ga za nekih 4cm da mi ne rastura kraljeznicu.
Zasto Elystar?
- zato sto u dvoje s njim imam najkulturniji komfor, Runner je tesko smetliste za tripanje u dvoje, mozda za neke manje ljude, ali Runner je meni samom aman taman, kad imam zimsku opremu, nema sanse da vozim suvozaca
- zato sto je peza i nece ga nitko ukrast, makar sada ima boa lock
- zato sto ima jako puno prostora, a meni to extremno znaci, jer samo osnovna oprema i obuca broj 47 zauzima gepek od auta...
- pokusavam si ga ugoditi da mi bude bolji od starog Runnera, ali on je trenutbo nenadmasiv po pitanju polozaja sjedenja i udovnost mu je veca zbog pigajucih selena odnosno manje krutog ovjesa
E da, i kad imas poslozen skut prema svojim potrebama, i provjeren extremno pouzdan agregat na vlastitok iskustvu, sta mi drugo preostaje nego isplanirati neki extremni trip u dvoje.
Za sad me drzi ideja za ovaj skuter da tripnem do Sicilije, odnosno da se prebacim trajektom do Tunisa. Jer purejet MORA doci do Afrike