Da ne duljim, tu su još slike kako taj skuter izgleda danas. Vjetrobran mi je napravio Ivan iz Beograda, praktički iz ničega, genijalac je sa plexijem i može napraviti od plexija što vam padne napamet. Kada sam ga stavljao na skuter, čak su i rupe za vijke odgovarale u milimetar. Skidam kapu takvom majstoru i preporučam ga svima koji trebaju bilo što od plexija. Ivane, hvala još jednom.
Sam sam napravio nove plexije za brzinomjer i obrtomjer jer su stari toliko požutili da su bili jedva vidljivi, ugradio sam alarm sa daljinskim paljenjem, termometar, kompletnu LED rasvjetu, USB utičnice, klasičnu 12V utičnicu, obnovio kočnice, ugradio alu ručice i mekane gumene ručke volana, novu vakumsku pumpu goriva, dodatnu el. pumpu goriva preko prekidača ( za rezervu
), nove prednje žmigavce, nove gume Dunlop GT301 i to je otprilike to. Ako nekoga još nešto zanima, tu sam.
Zaključak nakon svega što sam radio:
* da li je bilo zabavno? Da, bilo je jer sam imao veliku volju učiti kroz rad.
* da li je bilo problema? Da, bilo je, ali uz nekoga tko zna dosta o tome poput Zvonkeca je sve bilo rješivo.
* da li sam profitirao svim tim nadogradnjama? Ako ćemo se lagati, da, jesam, ali ako ćemo pošteno, ne isplati se. Puno posla, puno adaptacija, a perfomanse su jedva nešto bolje nego što su bile. Ima tu još prostora za poboljšanja, ali ne želim više turpijati da dobijem 2 km/h više ili 0,4 sec bolje ubrzanje. Skuter je sada prilično uvjerljiv na ubrzanju, lijepo grabi i uzbrdo čak i kada nas je dvoje na skuteru, ali maksimalna brzina je 93 km/h ( GPS). Stavio sam i fini lonac zbog zvuka ( hvala Zvonkec
) koji daje zvuk moćnog stroja, ali što to vrijedi kada me dečkić na semaforu prati u stopu ( ako ne i brže
) sa prdekalom od 50cc ( vjerujem da je u to prdekalo uloženo 2-3x više nego u moju pilu,ali opet...).
* da li sam zadovoljan? Da, u potpunosti sam zadovoljan, napravio sam sam svoj skuter koji ide sasvim pristojno, koji ima mjesta za moje noge ( 185cm) i bolju polovicu, s kojim se mogu vozati po i oko Zagreba bez ikakvih problema i doslovce uživati u vožnji.
* da li bih ponavljao sve ovo? Teško...
Sve u svemu, to su slabe perfomanse za 170cc, u usporedbi sa tim kubikazama motora drugih proizvodjaca, medjutim treba imati na umu da je to kinez koji je takav kav je, a nadoknadjuje to cijenom i jednostanoscu. Da skrsim ovaj skuter, vise bih zalio za svojim vremenom ulozenim u njega, nego koliko materijalno vrijedi, dok za neki drugi skuter ne bih bas tako razmisljao. Apetiti rastu, tako da cu vjerovatno i ovog skutera zamijeniti za neki jeftiniji 250cc, ali ne zato sto nije dobar nego nikada nisam zadovoljan postojecim. 😁
Nadam se da ce ovo nekome pomoci.