Ta brojka 150 je i mene mamila, a koliko god tih kineza bilo na cesti, nisam mogao saznati informaciju s neta ili iz 1. ruke kako to ustvari ide ( ili ne ide).
Međutim, ti GY6 motorići su stvarno prilično jeftini i kao komplet i kao dijelovi, tako da sam se mogao lako odlučiti da se idem zezati s time. Mislim da daju jako dobar odnos između uloženog i dobivenog. Znam da izazivam sad puno vlasnika 2T talijana, ali zadnji 2T motor koji sam vozio je bio novi ( možda tada i prvi) TOMOS APN6 sa 1,4mm izdreanom glavom, prenosom od 14-ice ( jer se vrtio ko mixer, pa ga je trebalo opteretiti) i rezonantnim auspuhom ( koji moj stari nije smio čuti kako se dere
), ali to je bilo pred 30+ godina i sada me to više ne zanima u tom smjeru. Danas me više zanima 4T, bez deranja i nervoze 2T mašine.
Ako ja mogu na svakom čošku kupiti bregastu za taj motorić, cilindar, dihtunge, ma šta god, a sve skupa za malo para, onda je to sport za mene. Gušt mi je da si sam napravim što više mogu, više nego da vozam motor raznim mehaničarima da podese ovo, poprave ono, a ja se na kraju samo vozim.
Zato sam i pisao ovu temu i drago mi je da postoji Zvonkec i, vjerovatno , drugi koji vole kineze, pa da izmjenjujemo iskustva.
Zvonkec, ima li neki China klub u Zagrebu, da nabacimo kožne jakne, narišemo nešto na njima i zahebavamo ove ljubitelje talijana?