Evo, kako sam si i rekao, nisam ga dirao 3 tjedna, jer mi ga pun kuki bilo.
Jednom sam probao "napumpati" prednju kočnicu, ali bez uspjeha. Dva puta tjedno bi ga upalio da malo odradi i to je to. Jučer mi je nešto palo na pamet da pokušam sa kočnicom i jutros napokon uspio. Sad ću detaljno objasniti cijeli sistem , i ponovo "upload-ati" sliku ako ikad ikome zatreba, jer ja nigdje mjesecima nisam našao odgovor.
Ako se cijeli sistem čisti i mijenja ulje treba napraviti sljedeće: nakon čišćenja/zamjene, i ponovnog montiranja, gornji šaraf se mora zavrnuti skroz do donjeg (slika 2), uliti novo ulje i odzračiti cijeli sistem. Kad je ulje prošlo do kliješta i nakon odzračivanja isti taj gornji šaraf treba vratiti u prvobitni položaj (slika 1).
Sad izgleda jednostavno i logično, ali ja nigdje nisam našao nekoga tko je znao objasniti, a i dalje mislim da je ovo jako glup sistem. U petak idem platiti osiguranje, i po probnu pločicu, da ga mogu registrirati. Ima još jedna sitnica, ali o tome u Blic pitanjima.
Da napomenem, cijeli sistem, i pumpica moraju biti spojeni za ramu, i provučeno crijevo, jer ništa od ovog ne funkcionira ako sve nije fiksno i pričvršćeno.