E jesam jebene sreće.
SR 50 Piaggio mašina karb, došao pogledat tekmu 2 sela dalje, krenem doma upalim, ostane "ključ" na displayu, hoću krenut krepa. Alnaser više ne reagira uopće, nema ni klika, iskru ne baca ma kurblu, svjećica mokra, goriva ima, kontakt radi, žmigavci, štop, truba rade.... Osigurači plavi i zeleni ispravni.... Jel moguće da je kratki spoj u blokadi? Mislim da bi alnasovao bar. Što bi moglo bit od struje. Napominjem još jednom da je ostao "ključ" na tabli (nez jel možda "ključ" stoji zato jer je okrenuo 28000km taman, možda vrijeme za servis po km?) . Bobina, paljenje, regler, bravica ili neki kratki spoj negdje? Čekam sina da posudi nekog dostavnjaka i dođe po mene. Ugl sranje. Iza ponedjeljka tek mogu rastavljati, blagdani su, pa ako netko ima neki prijedlog od kuda krenut.... Bio bih zahvalan!
Samo da napomenem da mi prošli dvokotač nije imao "kill switch", dalje ćete sami predpostavit 🥴
Nego, pati me i dalje situacija sa startom. Dariov savjet je 4-5 dana "radio" i sad po starom.
Znači spuh sc47 (izvađen katalizator), Dellorto 17,5 glavna dizna 60, igla A21 2 zub odozgo, ručni čok, oba vijka na 1,5 kruga, remen orginal, cca 300km, novi klizači i jasil 5,7g rolice, Pollini crne opruge kvačila, orginal nova centralna opruga, Pollini plavo-sivi novi filter zraka opran u mješavini, limić na karbu, orginal termogrupa, svjećica super boje, sad sam novu stavio pa trenutno još nije uhvatila boju.
Nebitno, bio hladan ili topao ili vrel, kad se upali, radio u leru 2sec ili 2h, prvi start po meni odličan, nabire bez rupe u ubrzanju, ponekad i drugi start sve dalje nije dobro, stanem na semaforu ili u raskrižju, jedva nabire na oko 5-6tis o/min, i onda poludi oko 40kmh ispuca na 8800 i zakuca kazaljku na 80kmh (dalje ne ide na SRu), zavrti ga na ravnici do 9200 po KOSO rpm. Probat s tvrđim oprugama kvačila, tvrđom centralnom, lakšim rolicama....? Na terenu sam sad, pa kad dođem doma za 10ak dana, snimim video ubrzanja, pa dam sinu da digne na svoj YT kanal i nakeljim tu nekako.