Pozdrav ekipa.
Aprilia SR50, Piaggio HI-PER2 mašina, orginal cilindar, stavio sam novi orginal remen, ostavio rolice koje su bile (34g 6kom, što daje 5,66g po kom, izlizale se oznake, smeđe su, alo išta znači) jer pravilno su okrugle i 19,04mm imaju, imam i nove od 5,5g i 6,0g. Očistio sam variomat, stavio nove klizače, novi orginal remen vodene. Koliko sam vidio na polutkama je crni centralni, predpostavljam orginal, polutke lako klize. Rastavio i očistio u potpunosti Del 17,5mm, ima limić na ulazu, vratio ga. Glavna dizna je 60, ler dizna je 32, igla A22 je na 2. utoru odozgo (bila na 1.). Prilikom rastavljanja i odvrtanja šarafa za smjesu sin me zapričao nešto i zaboravio sam koliko je bio zavrnut! Čok grije onaj mali klipić izlazi iz mesinga van cca 5mm. Opran filter u mješavini i još lagano pošprican WDom iz daljine i razmazano po njem. Šaraf smjese sam odvrnuo krug i po, isto tako i ler šaraf. Auspuh je PG8723005 rezan i odstranjeni katalizator i crijevo za zrak (tako je bilo kad sam kupio skut). Karb sam rastavio i čistio jer je bilo prljavštine i koja kapljica vode. Nije postojao mali filter goriva prije karba, sad sam ga ugradio. Ustima povukao vakum crijevo, napunio karb i filter. Upalio za 3-4 sec verglanja, prvo sam ulio pola litre mješavine dok pumpa ulja ne izgura ulje kroz pipu u karb. Krajnja lagano zakuca kazaljku u 80 (dalje ne ide), ali ubrzava još, nisam pratio po GPS ( prije je bio 85km/h GPS-a, jednom 88km/h).
Problem:
-Kad ga upalim hladnog ubrzava odmah super, slijedeće stajanje i ubrzavanje jako loše, kao da ne prima gas u 1/3 okretaja ako ga full odvrnem, ako lagano dajem kao da bolje uzima, ali nije to to, kao da nema snage. Kad dođe do 2/3 okretaja poleti. To se počelo događati još jesenas prije ovog servisiranja. Gledam da čok ima mogućnost štelanja na samom plastičnom tijelu onim navojem. Ja sam ga do kraja zašarafio. Ler je ok, kad se ugrije padne iz okretaja u 2-3 sec na ler okretaje (nemam taho pa nez koliko su, ali planiram KOSO uzet s Alija). Čitajući ovdje o štelanjima dotičnog karba i postavkama prijenosa, stvorio sam si neku sliku i tako sam radio. No pati me ovo kretanje iz mjesta, smetam na semaforu, u brdo jedva kreće. A prošlo ljeto bilo sve super, počelo mi se negdje krajem rujna to događati.
ima li tko ideju, odakle da počnem, da se igram sa šarafićem smjese, pročitah ovdje da je taj šaraf za niže okretaje, da vratim iglu gdje je bila, da čupam limić, mijenjam rolice, čekam da remen sjedne?! Aj pomozite starcu....
E da, i rashladna je nova na - 36°C, kočiona i pločice ljetos mijenjao. Molasice ko ljepilo (jedan put me iznenadile, na Lidlovoj zebri, malo vlažnoj, ali noga je bila tu).
P.S. Rega vrijedi do 30.03., čekam Corectorovu blokadu pa da je uštimam za regu, no trebao bi ovaj problem gore riješiti prije.