....evo ovako, nakon 15 apstiniranja, moja nova sezona na 2 kotača je završila, garaža i cerada su u funkciji, radi se o rabljenom tgb r50x koji je kupljen u 4mj. 4g star sa cca 8tkm i sve je na njemu bilo orginalno, zamjenio sam, gume, filter goriva, rele žmigavaca, vakuum ventil, dekl s ventilacijom, svječicu, rolice, cdi od roxa i to je to, ostalo nisam dirao.... Nisam puno prešao oko 1500km, imao sam problem sa trunjem u karbu ali to sam sam riješio.... E sad, vozim ga lagano prvih 1.5km kad je toplo vani i onda skroz pun gas, onaj semafor uz cestu pokazuje plafon 56km/h, brine me potrošnja, mislim da mi previše troši, po zadnja dva točenja od čepa do čepa je negdje oko 4.4lit/100km, a to mi se čini puno, ako se dobro sjećam sa orginal cdiom mi je trošio skoro litru manje, hm jel može bit do njega? Nisam dobio ništa veću krajnju zbog kratkog mjenjača koji je poznat na tgbu.... Što da radim da mi manje troši pri punom gasu, baš me zanima koliko vama troše male prdilice. Inače fino vuče do krajnje koja je 63 na digitalcu i onda se tu zacementira, jedino niz brdo ide više sad kad imam cdi bez limita, s orignalnim nije htio preko 65 ni nizbrdo. Na proljeće planiram izbacit mješalicu i sam pravit mješavinu, no sumnjam da će to utjecat na potrošnju.... Remen je prvi Bando i sad je širine 16.1mm, dali je za mjenjat? Da zaboravio sam napisat da nema blokade varimata, gledao sam ispušnu granu i nema nikavih suženja na orginal auspuhu.... Znači pitanje je kako do manje potrošnje bez smanjivanja gasa? Fala ekipa....