Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: DERBI - GP1 125 pitanje  (Posjeta: 7238 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zero

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • Banned!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Derbi gp1 250
  • Moja Kaciga: arai
  • MojSpuh: Serdarević
DERBI - GP1 125 pitanje
« : 13 Lipanj, 2008, 08:39:19 »
pozz, zovem se Mario, dolazim iz Zaprešića i kupujem skuter! Naletio sam sluceno na ovaj forum, malo ga pregledao i odlucio se registrirati! Jako sam se zainteresirao za DERBI - GP1 125! Vidio sam dosta slicnih tema, ali je toliko toga bilo spomenuto da nisam sve popamtio, pa bi vas zamolio da mi napisete, mane, vrline, sta nevalja, tj sve što znate! Gledao sam malo razlike izmedju open i racing ali opet bi vas zamolio da mi kazete koji je bolji! Ja na njemu ne bi radio preinake osim malo zmigavci i te neke stvari, motor ne bih dirao, sam bi jos auspuh stavio! pa Vas molim da mi pomognete i ako mi mozete reci kolko moze potegnuti!

pozz
« Zadnja izmjena: 26 Listopad, 2009, 21:46:21 zero »

Offline Aco

• forumski skejter
  • **
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Osijek
  • Moj Skuter: Derbi GP1 Racing
  • MojSetup: Malossi sport
  • MojSpuh: LeoVince
Odg: DERBI - GP1 125 pitanje
« Odgovori #1 : 13 Lipanj, 2008, 09:52:24 »
pozz, zovem se Filip, dolazim iz Zaprešića i kupujem skuter! Naletio sam sluceno na ovaj forum, malo ga pregledao i odlucio se registrirati! Jako sam se zainteresirao za DERBI - GP1 125! Vidio sam dosta slicnih tema, ali je toliko toga bilo spomenuto da nisam sve popamtio, pa bi vas zamolio da mi napisete, mane, vrline, sta nevalja, tj sve što znate! Gledao sam malo razlike izmedju open i racing ali opet bi vas zamolio da mi kazete koji je bolji! Ja na njemu ne bi radio preinake osim malo zmigavci i te neke stvari, motor ne bih dirao, sam bi jos auspuh stavio! pa Vas molim da mi pomognete i ako mi mozete reci kolko moze potegnuti!

pozz

GP1 od 125ccm ima samo Racing verzija, 50ccm ima open i racing...

Ak misliš na 125 ide oko 110kmh, a open i racing verzija 50ccm idu oko 80-ak kao i svi drugi 50ccm... open verzija ima one ruzne zmigavce, dok ostali imaju one njihove lijepe bas....

Offline zero

• forumski pješak
  • *
  • Banned!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 13 Lipanj, 2008, 10:00:20 »
a kaj se tice kocnjica! Kaj mislite o tome? dobre ili loše?

Offline black-rox

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • Black-Team Live your own rules
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • www.black-scooters.com
  • Mjesto: Grobnik
  • Moj Skuter: Black-Team garage
  • Moja Kaciga: Shark,Oneal
  • MojSetup: E da je samo kit =)
  • MojSpuh: Yasuni
« Odgovori #3 : 13 Lipanj, 2008, 10:56:42 »
Ovako ja vozim gp1 250,vozio sam puno scootera i mogu reć da su mi ovo do sada najlošije kočnice,svaki dan gledam di ću izletiti s time jer ne koči nikako samo škripe,a o zaustavnom putu nećemo ni govoriti,npr 50ccm sa jednim diskom koči daleko bolje nego ovaj sa dva diska,zadnja još veći užas,stvar je u tome šta je kočioni sistem AJP,najveće smeće šta se ugrađuje u scootere s tim kočnicama sam imal problema na peugeot,italjet... i problem je kod plastika loše su kvalitete ostalo je sve izvrsno,ali na plastike ćeš zaboraviti čim probaš voziti taj scoot daleko najbolji scoot za zavoje šta sam do sada vozio masa je raspoređena super jednostavno još riješiti kočnice i to je to :icon_thumright:

Offline FRED PERRY

• forumski skejter
  • **
    • My Deviant
  • Mjesto: Zagreb - Dubrava
  • Moj Skuter: Speedfight 100cc
  • MojSpuh: LeoVince Touring
« Odgovori #4 : 13 Lipanj, 2008, 11:23:03 »
Ja sam također u nedoumici, što se tiće baš tog motora!
Kao što predhodni postovi kažu kočnice nisu baš najbolje,
malen prostor za vozačeve noge, nepraktični držači za suvozača...
No to je samo mali problem u usporedbi sa onim što dobijaš
s motorom...
Kao prvo, vrlo dobre performanse...
Snaga motora, 15 KS pri 9500 okr/min...
Kolko sam dao vidjeti, motor povlaci jako dobro...
Agregat s napajanjem gorivom preko karburatora...
I tako...
Samo cijena je previsoka...
Za novu 125-icu morat ces izdvojiti, 26995 kn...
Dok polovni nemozes skoro nigdje naci...
Jer skoro nitko ne uzima 125-icu...
Svi uzmu ili od 50 ili od 250...
Barem sam ja tako primjetio...
A druga opcija ti je, da uzmes polovni od 250...
On ti negdje vrijeti cc 25000 kn...
Jači motor, sa 23 KS/9500 rpm...
Naravno, dostiže veće brzine...
Al ak si ti jedan od onih koji sad polazu il ce polagat za 125,
pa onda bas moras uzet neku 125-icu...
Ona ces morat posegnut dublje u djep...
Imas tu moju sliku kako bi motor izgledao sa LeoVince spuljom...
http://www.mojskuter.com/forum/index.php?topic=1400.15    :headbang: :headbang:

« Zadnja izmjena: 13 Lipanj, 2008, 11:25:57 FRED PERRY »

Offline zero

• forumski pješak
  • *
  • Banned!
« Odgovori #5 : 13 Lipanj, 2008, 11:29:02 »
citao sam malo to, upravo polazem pa moram uzeti 125 i ovo je tamam 11 kw tak da mogu bez brige po cesti se motat da me murija ne copi! Auspuh bi sigurno stavljao samo o tom cu kada kupim!, cijeni mi nije problem! A ovo za kočnjice se moram jos malo raspitat :)

Offline black-rox

• maxi forumaš
    • www.black-scooters.com
« Odgovori #6 : 13 Lipanj, 2008, 11:31:35 »
S ovime se ne slažem da ima malo mjesta za noge ima ga dovoljno ja imam 1,90 i nemam s time problema,jedina zamjerka tvrdom sjedalu,nakon 260km vožnje u šutu bolilo me sve živo za popizditi,ovo za suvozača istina nema se di držat,ali šta ćeš voziti nekoga gore,a ako voziš kakvu trebu držat će se za tebe tako da bolje da nema nosača :laughing7: :laughing7:

Offline zoki_NRG

• maxi forumaš
  • Mjesto: Ri-Kraljevic
  • Moj Skuter: Piaggio NRG power
  • MojSetup: Unique
« Odgovori #7 : 13 Lipanj, 2008, 15:32:28 »
zato sam ja kupio NRG, nema nosaca od iza, pa se trebe drze za mene  ;D ;D ;D
kad vozim muske, kazem im drzi se za sebe, da mi ne packaju rucicama po plastikama, da nebi ostale packice ili tako :headbang: :headbang: :headbang:

Offline black-rox

• maxi forumaš
    • www.black-scooters.com
« Odgovori #8 : 13 Lipanj, 2008, 15:54:44 »
kad vozim muske, kazem im drzi se za sebe, da mi ne packaju rucicama po plastikama, da nebi ostale packice ili tako :headbang: :headbang: :headbang:

E to ti ja govorim,ali izbjegavam votiti bilo koga jer najveća mi je uživancija voziti se sam,kad su dvoje nije to to ko prvo ne ide scoot dobro,a ko drugo ne mogu letiti :laughing7: :laughing7:

Offline X-Thug

• maxi forumaš
  • Osobni Text?
  • Mjesto: Zadar
  • Moj Skuter: BMW E91
« Odgovori #9 : 14 Lipanj, 2008, 21:21:18 »

E to ti ja govorim,ali izbjegavam votiti bilo koga jer najveća mi je uživancija voziti se sam,kad su dvoje nije to to ko prvo ne ide scoot dobro,a ko drugo ne mogu letiti :laughing7: :laughing7:

u potpunosti se slazem,i duze triba za zakocit,ka po crti ova/j se usere,ja se nagnem malo proklize (ipak iman stock gume jos uvik) on/a se usere s tim da se masu zenskih nezna naginjat i ima crve u guzici
...........1...........8...........7...........

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #10 : 14 Lipanj, 2008, 22:24:41 »

u potpunosti se slazem,i duze triba za zakocit,ka po crti ova/j se usere,ja se nagnem malo proklize (ipak iman stock gume jos uvik) on/a se usere s tim da se masu zenskih nezna naginjat i ima crve u guzici
potpis :icon_thumright:
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline odin

• forumski biciklist
  • Mjesto: Krk
« Odgovori #11 : 18 Lipanj, 2008, 00:42:21 »
Ovako ja vozim gp1 250,vozio sam puno scootera i mogu reć da su mi ovo do sada najlošije kočnice,svaki dan gledam di ću izletiti s time jer ne koči nikako samo škripe,a o zaustavnom putu nećemo ni govoriti,npr 50ccm sa jednim diskom koči daleko bolje nego ovaj sa dva diska,zadnja još veći užas,stvar je u tome šta je kočioni sistem AJP,najveće smeće šta se ugrađuje u scootere s tim kočnicama sam imal problema na peugeot,italjet... i problem je kod plastika loše su kvalitete ostalo je sve izvrsno,ali na plastike ćeš zaboraviti čim probaš voziti taj scoot daleko najbolji scoot za zavoje šta sam do sada vozio masa je raspoređena super jednostavno još riješiti kočnice i to je to :icon_thumright:

sad su na novom 2008 modelu kocnice sasvim drugacije

proizvodjac je isti, ali je ovo top model kocnica.
u testovima se ove godine naglasava da kocnice rade fenomenalno
http://www.scooterhq.com.au/Home/tabid/2778/mid/3298/ctl/details/newsid/1648/Default.aspx

kratki citat
"On the track the package proved itself, control is excellent, the brakes do a superb job of wiping speed of the 139kg GP1 on demand. The stopping power is brilliant with no fade evident even with repeated hard applications that were lifting the rear wheel. The brakes provide the rider with excellent feedback and are very responsive to touch. The Grip is awesome and ground clearance good, we did scrape the lower pody panel once or twice on the track when really pushing hard which was easily avoided by hanging off the scoot using a bit of "body english"."

Offline Doomsday

• Doomsday
  • Doomsday
  • maxi forumaš
  • Doomsday
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Doomsday
  • Moj Skuter: Doomsday
  • Moja Kaciga: Doomsday
  • MojSetup: Doomsday
  • MojSpuh: Doomsday
« Odgovori #12 : 18 Lipanj, 2008, 15:46:01 »
Koliko vidim, na slici je 250, i na testu je 250, a u temi se govori o 125 modelu...

:dontknow:
PERONOSPORA AD OPEL ASTRA... :zubo:

:laughing7:

Offline odin

• forumski biciklist
  • Mjesto: Krk
« Odgovori #13 : 19 Lipanj, 2008, 23:38:10 »
Koliko vidim, na slici je 250, i na testu je 250, a u temi se govori o 125 modelu...

:dontknow:

koliko se meni cini, 125 i 250 su isti izvana, nije kao kod starog razlika (250cc je imao 2 diska isred, vs. jedan na 125), pa tako kontam da je i kocioni sustav isti
« Zadnja izmjena: 20 Lipanj, 2008, 01:50:48 eladio »