Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: kasko pitanje?!  (Posjeta: 6931 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sven_vx

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zg
  • Moj Skuter: vx250
kasko pitanje?!
« : 10 Veljača, 2010, 16:28:20 »
znaci zanima me sljedece..

posto sam imao sudar sa autom,ne mojom krivicom tako da ce kasko sve naplatit..znaci u sudaru mi je pukao prednji lijevi far i branik je malo napuknuo..e sada me zanima kako bi mogao izvuc od kaska farove sa lecama od gtia i branik sa maglenkama od gtia..posto far i branik sigurno nebudu varili i farbali trebat ce novi stavit..radi se o golfu VI..jel ima kakva caka da mi ta kombinacija uspije?! :icon_biggrin:

Offline duje87

• Tržnica : (+18)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Split
Odg: kasko pitanje?!
« Odgovori #1 : 10 Veljača, 2010, 16:33:39 »

posto sam imao sudar sa autom,ne mojom krivicom tako da ce kasko sve naplatit..znaci u sudaru mi je pukao prednji lijevi far i branik je malo napuknuo..e sada me zanima kako bi mogao izvuc od kaska farove sa lecama od gtia i branik sa maglenkama od gtia..posto far i branik sigurno nebudu varili i farbali trebat ce novi stavit..radi se o golfu VI..jel ima kakva caka da mi ta kombinacija uspije?! :icon_biggrin:

to se moras s njima u servisu dogovorit..uglavnon osiguranje ce njima platit na racun cijenu serijskih farova pa se ti s njima dogvoori da dodas jos koju kunu i da ti naruce od gtija..

Offline cosa_wp

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Sb
  • Moj Skuter: Gilera gp 800
  • Moja Kaciga: Suomy
  • MojSetup: Limited edition
  • MojSpuh: Akrapović
« Odgovori #2 : 10 Veljača, 2010, 16:47:39 »
meni recimo nisu ni to dali ja sam htjeo promjeniti plastike u crnu boju i nisu mi dali jer osiguranje vraca u original stanje motor u ovom slucaju auto!!!!!!!!!

Offline sven_vx

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #3 : 10 Veljača, 2010, 17:07:34 »
neznam..drugo su plastike drugo farovi..jer ti bi onda trebao mjenjat boju u papirima,a ja nemam sta mjenjat ako stavim druge farove..

ovako ce oni zaradit,a i ja cu bit presretan.. ;D

da imam neke veze na kasku vec bi to rijesio,ali jbg nemam veze pa moram na neki drugi nacim probat.. :icon_scratch: :angry7:

Offline cosa_wp

• maxi forumaš
« Odgovori #4 : 10 Veljača, 2010, 17:09:35 »
neznam..drugo su plastike drugo farovi..jer ti bi onda trebao mjenjat boju u papirima,a ja nemam sta mjenjat ako stavim druge farove..

ovako ce oni zaradit,a i ja cu bit presretan.. ;D

da imam neke veze na kasku vec bi to rijesio,ali jbg nemam veze pa moram na neki drugi nacim probat.. :icon_scratch: :angry7:

da ali lako promjenis boju u prometnoj nego kurve ne daju bar u mome slucaju nisu dali sad ko zna pitaj pa vidi!!!!!!!!!!!

jer koliko znam servis mora osiguranju dati racun i onda osiguranje placa iznos racuna a ako tebi budu na racunu pisao far od gti-a mislim da nece proci jedino ak ovi mogu u servisu proturit njima neki racun drugi pa da ti onda jos nadoplatis ali sumnjam!!!!!!!!
« Zadnja izmjena: 10 Veljača, 2010, 17:11:51 cosa_wp »

Offline Crazy Kuree

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Orašje
  • Moj Skuter: Neos LC
« Odgovori #5 : 10 Veljača, 2010, 17:16:17 »
a da jednostavno kažeš da si bio stavio farove od gti pa se ti razbili al nije to bosna da se more  :icon_biggrin:
Lebdim u međuprostoru između četvrte i pete dimenzije

Offline cosa_wp

• maxi forumaš
« Odgovori #6 : 10 Veljača, 2010, 17:22:32 »
a da jednostavno kažeš da si bio stavio farove od gti pa se ti razbili al nije to bosna da se more  :icon_biggrin:

da nije to bosna jbt kod mene sliko  gledo sve osto 2 sata oko motora!!!!!!!!!!!!!

Offline Crazy Kuree

• maxi forumaš
  • Mjesto: Orašje
  • Moj Skuter: Neos LC
« Odgovori #7 : 10 Veljača, 2010, 17:40:56 »
Meni je sve za 15 min sliko a plastike mi nisu bile u dobru stanju i gdje god je puklo on je sliko i dobio sam novca da sam odma kupio za 4000kn tunnig djelova za 2000 sredio plastike, vile i most a 4000kn u džep (ti 4000 sam dobio za ozljede jer sam se žalio na bolove u vratu i nosio ovratnik mjesec dana, normalno samo kad idem kod doktora... jer me nije ništa boljelo)
Lebdim u međuprostoru između četvrte i pete dimenzije

Offline sven_vx

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #8 : 10 Veljača, 2010, 17:42:22 »
nisu oni glupi..naslusali su se oni svega i svacega i nagledali takoder..

tako da to nece upalit..

a i oni kada dodu pogledat stetu kuze kakvi su farovi itd..

Offline mario_f15

• Tržnica : (+11)
  • maxi forumaš
  • 2T Power !
  • Mjesto: ...sB...
  • Moj Skuter: ...derbi...
  • Moja Kaciga: ..uvex ps400s..
« Odgovori #9 : 10 Veljača, 2010, 17:54:57 »
nemozes nista bez neke veze..
trazi neku štelu  :toothy12:

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #10 : 10 Veljača, 2010, 18:22:44 »

posto sam imao sudar sa autom,ne mojom krivicom tako da ce kasko sve naplatit..

Kakve veze kasko ima sa naplatom stete koju nisi ti izazvao?
Za to sluzi polica obaveznog osiguranja onog koji je kriv za sudar

Offline cosa_wp

• maxi forumaš
« Odgovori #11 : 10 Veljača, 2010, 20:16:06 »
Kakve veze kasko ima sa naplatom stete koju nisi ti izazvao?
Za to sluzi polica obaveznog osiguranja onog koji je kriv za sudar

da zaboravio ja vise sta sam procito zar nebi to tebi trebalo platiti osiguranje od tog lika sto je kriv za sudar!!!!!

ali opet je ista situacija samo ti servis salje njegovoj osiguravajucoj kuci racun a mozda i imaju istu osiguravajucu kucu tako da je to isti k....!!!!!!

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
« Odgovori #12 : 11 Veljača, 2010, 02:06:54 »
pošto radim u osiguranju da velim koju riječ..

šteta ti se bude sanirala kak ti je alfa rekel,sa police vozača koi je izazval prometnu..

drua stvar,ti i serviser morete reć kaj kome oćete,osiguranje ima svog procjenitelja koi radi izvid štete kod prijave štete i kasnije u servisu,slika sve oštećene djelove i isti se saniraju..neki se popravljaju,vare plastike i lakiraju kaj god se da,ipak je recesija...
a kaj se stavlja novo gleda se po modelu auta godini i opremi i tvornički djelovi se ugrađuju tak da nema šanse nikakve da izvedeš ovo kaj si mislil..

isti postupak je i za kasko i za osnovno osiguranje..
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)

Offline mario_f15

• Tržnica : (+11)
  • maxi forumaš
  • 2T Power !
  • Mjesto: ...sB...
  • Moj Skuter: ...derbi...
  • Moja Kaciga: ..uvex ps400s..
« Odgovori #13 : 11 Veljača, 2010, 03:00:32 »

šteta ti se bude sanirala kak ti je alfa rekel,sa police vozača koi je izazval prometnu..

drua stvar,ti i serviser morete reć kaj kome oćete,osiguranje ima svog procjenitelja koi radi izvid štete kod prijave štete i kasnije u servisu,slika sve oštećene djelove i isti se saniraju..neki se popravljaju,vare plastike i lakiraju kaj god se da,ipak je recesija...
a kaj se stavlja novo gleda se po modelu auta godini i opremi i tvornički djelovi se ugrađuju tak da nema šanse nikakve da izvedeš ovo kaj si mislil..

znaci sven nista
a bas bi mu dobro stajali ti farovi i branik... :toothy12: :toothy12:

Offline cosa_wp

• maxi forumaš
« Odgovori #14 : 11 Veljača, 2010, 12:36:49 »

kao što već rekoh!!!!!!

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #15 : 11 Veljača, 2010, 12:42:20 »
neki se popravljaju,vare plastike i lakiraju

Koliko znam, nema varenja plastika i lakiranja po motorima. Samo novi dio.
Zato se i procjenjuju totalke vrlo cesto.
Zapravo, kako polakirat skut/motor u originalnu boju kad proizvodjac ne navodi o kojoj boji je rijec?

Offline cosa_wp

• maxi forumaš
« Odgovori #16 : 11 Veljača, 2010, 12:45:30 »

Zapravo, kako polakirat skut/motor u originalnu boju kad proizvodjac ne navodi o kojoj boji je rijec?

to si u pravu kod mene najmanju ogrebotinu recimo na viziru i odma novi vizir nema krpanaj plastika bar kod motora!!!!!!!!!

Offline ogrosic

• forumski skejter
  • **
  • 636 2003
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: ex VXR 210, Zx6r 2003 636
  • MojSpuh: Akrapovic
« Odgovori #17 : 11 Veljača, 2010, 13:05:24 »
Nemoras ici na slaganje u servis, uzmes novce od stete, kupis polovni branik i neznam kaj ti jos treba, kupis nove farove od gti-a ili polovne i odes kod nekog na slaganje i lakiranje i jos ti ostane para za slozit skuter. Ako imas nekog OK majstora i lakirera to je najbolje kombinacija. Mene je neki deda isto lagano zaštrajfo preko prednjih vrata i zadnjeg kraja, nis strasno malo se lim udubio, otisao na procjenu, decki procjenili na 10000kn, za te pare kupio samo vrata, makar nisam ni to trebo nego sam trebao dat ravnat svoja al nema veze i jos mi ostalo para za polakirati cijeli auto i jos mi ostalo para sastrane. Sad moras ic u osiguranje i vidjet koliko ce ti htjet dat para za stetu i onda ces gledat kaj je najbolje, nove dijelove iz servisa ti se ne isplati uzimat posto imas stari auto, polovni originalni dijelovi kad se polakiraju su kao novi a vise nego duplo su jeftiniji. A i ak je steta samo limarija bilo koji bolji limar i lakirer ce ti to napravit isto ako ne i bolje nego u servisu.

Offline steeef

• maxi forumaš
« Odgovori #18 : 11 Veljača, 2010, 13:15:39 »

govoril sam isključivo o autima sad...

do početka prošle godine se sve mjenjalo makar bila crtica samo na nekom djelu..kak je rekel sven napuknuti branik...sad se on vari i farba..na izvidu piše djelovi za popravak i djelovi za zamjenu...

kaj se motora tiče da,sve oni stave u procjenu pod zamjenu,ALI zbog nekih sitnih oštećenja procjene vam štetu koja je veča nego vrijednost motora jer ide kataloška procjena vozila po starosti i amortizaciji ko na poreznoj dok prepisuješ motor il auto i onda imaš totalku...pa ti skidaju postotak po godinama starosti vozila pa ti skidaju postotak na spašene djelove i dobiš neku lovu s kojom se naravno nemreš pokrit ni u pola da uzimaš nove dijelove za skuter/motor..

Offline steeef

• maxi forumaš
« Odgovori #19 : 11 Veljača, 2010, 13:17:38 »
Nemoras ici na slaganje u servis, uzmes novce od stete, kupis polovni branik i neznam kaj ti jos treba, kupis nove farove od gti-a ili polovne i odes kod nekog na slaganje i lakiranje i jos ti ostane para za slozit skuter. Ako imas nekog OK majstora i lakirera to je najbolje kombinacija. Mene je neki deda isto lagano zaštrajfo preko prednjih vrata i zadnjeg kraja, nis strasno malo se lim udubio, otisao na procjenu, decki procjenili na 10000kn, za te pare kupio samo vrata, makar nisam ni to trebo nego sam trebao dat ravnat svoja al nema veze i jos mi ostalo para za polakirati cijeli auto i jos mi ostalo para sastrane. Sad moras ic u osiguranje i vidjet koliko ce ti htjet dat para za stetu i onda ces gledat kaj je najbolje, nove dijelove iz servisa ti se ne isplati uzimat posto imas stari auto, polovni originalni dijelovi kad se polakiraju su kao novi a vise nego duplo su jeftiniji. A i ak je steta samo limarija bilo koji bolji limar i lakirer ce ti to napravit isto ako ne i bolje nego u servisu.

da,to se zove rješavanje spora po nagodbi..