Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: kasko pitanje?!  (Posjeta: 6936 )

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline ogrosic

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • Spol: Muški
  • 636 2003
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: ex VXR 210, Zx6r 2003 636
  • MojSpuh: Akrapovic
Odg: kasko pitanje?!
« Odgovori #20 : 11 Veljača, 2010, 13:25:05 »
govoril sam isključivo o autima sad...

do početka prošle godine se sve mjenjalo makar bila crtica samo na nekom djelu..kak je rekel sven napuknuti branik...sad se on vari i farba..na izvidu piše djelovi za popravak i djelovi za zamjenu...

Ovo mi je glupa kombinacija, mislim ono, ja sam recimo imao branik koji nije napuknut i neko mi sabije auto to jest recimo napukne mi branik, ja mislim da je moje pravo da trazim zamjenu istog to jest branika, jer je moj ipak bio cijeli i ja ne zelim imati vareni branik na autu jer ce mi netko kad cu prodavati auto radi toga spustiti cijenu... Vlasnikovo pravo bi trebalo biti da dobije nove dijelove, druga stvar ako je samo zguljena boja, za to mi se jebe jer se i onako mora farbati. Mislim da bi se ja grdo posvađao tamo da mi kazu da ce mi variti plastiku od stete za koju ja nisam kriv. Ako sam ja platio osiguranje onda su oni meni duzni osigurati nove dijelove, ili bi ja imao pravo njima platiti sa podrapanim novcima.

Offline ogrosic

• forumski skejter
  • **
  • 636 2003
« Odgovori #21 : 11 Veljača, 2010, 13:26:19 »
Ovo mi je glupa kombinacija, mislim ono, ja sam recimo imao branik koji nije napuknut i neko mi sabije auto to jest recimo napukne mi branik, ja mislim da je moje pravo da trazim zamjenu istog to jest branika, jer je moj ipak bio cijeli i ja ne zelim imati vareni branik na autu jer ce mi netko kad cu prodavati auto radi toga spustiti cijenu... Vlasnikovo pravo bi trebalo biti da dobije nove dijelove, druga stvar ako je samo zguljena boja, za to mi se jebe jer se i onako mora farbati. Mislim da bi se ja grdo posvađao tamo da mi kazu da ce mi variti plastiku od stete za koju ja nisam kriv. Ako sam ja platio osiguranje onda su oni meni duzni osigurati nove dijelove, ili bi ja imao pravo njima platiti sa podrapanim novcima.

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
« Odgovori #22 : 11 Veljača, 2010, 13:33:07 »
ponavljam opet AK TI NISI KRIV ŠTETA SE NAPLAČUJE SA POLICE ONOG KOI JE IZAZVAL PROMETNU NESREČU I OŠTEČENJE TVOG VOZILA.

moreš se ti svadit,zakonski je tak kak je..ak ti to ne paše moreš sudski to rješavat s osiguranjem....a znamo kolko to traje kod nas..
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)

Offline ogrosic

• forumski skejter
  • **
  • 636 2003
« Odgovori #23 : 11 Veljača, 2010, 13:45:05 »
ponavljam opet AK TI NISI KRIV ŠTETA SE NAPLAČUJE SA POLICE ONOG KOI JE IZAZVAL PROMETNU NESREČU I OŠTEČENJE TVOG VOZILA.

moreš se ti svadit,zakonski je tak kak je..ak ti to ne paše moreš sudski to rješavat s osiguranjem....a znamo kolko to traje kod nas..

Ma jasno da se steta naplacuje sa police od onoga ko je kriv, ali ponavljam ako nisam kriv moram dobit sve nove dijelove koji su strgani a nisu bili strgani prije nesreće to jest ne smiju mi se dijelovi koji su bili cijeli variti.

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • čuvajte se policajca. jebu svakog koga stignu.
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Piaggio X9 250 / Plava Vektra 1,6 16V
  • MojSetup: polini kuplung i plava centrala.
  • MojSpuh: Gianneli
« Odgovori #24 : 11 Veljača, 2010, 13:54:49 »
koliko ja znam kasko na skutere i motore se nemože uplatiti. barem je to bilo tako  dosad, od kad se može neznam.
Piaggio X9 250  Black Box

Offline steeef

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #25 : 11 Veljača, 2010, 14:02:40 »
realno nisu bili novi...auto gubi na vrijednosi oko 15 posto čim ga izvadiš iz salona..

a ak si kad videl varenu plastiku tj branik....možda i jesi al nisi primjetil jer se to ne vidi ak ne rastavljaš auto a to niko ne radi dok ide kupovat auto itd..

Offline steeef

• maxi forumaš
« Odgovori #26 : 11 Veljača, 2010, 14:03:55 »
tu je riječ o auto kasku..

al ima kasko i za motore...za skuter od oko 2000 kn na dalje a za veće motore između 13 i 20 somova..

Offline ogrosic

• forumski skejter
  • **
  • 636 2003
« Odgovori #27 : 11 Veljača, 2010, 14:04:38 »
koliko ja znam kasko na skutere i motore se nemože uplatiti. barem je to bilo tako  dosad, od kad se može neznam.

Moze se uplatiti, evo frend je narucio novu ninju 250 i raspitivao se za regu i kasko i kasko ga sa popustom ispada oko 1700kn, rega oko 1000. S tim da mi se to cini jako povoljna cijena, jbg frendu je to prvi motor, kupuje ga novog i posto nezna vozit uplacuje kasko ako ga sabije.

Offline ogrosic

• forumski skejter
  • **
  • 636 2003
« Odgovori #28 : 11 Veljača, 2010, 14:09:01 »
realno nisu bili novi...auto gubi na vrijednosi oko 15 posto čim ga izvadiš iz salona..

a ak si kad videl varenu plastiku tj branik....možda i jesi al nisi primjetil jer se to ne vidi ak ne rastavljaš auto a to niko ne radi dok ide kupovat auto itd..

Ma sve jasno, al ja znam da je varena a nije bila varena prije sudara i ako mene živcira da mi ta platika bude varena ja ocu novi dio. Samo je u tom stvar, znaci ja nisam kriv, ja sam imao ne varenu plastiku i ja ocu istu takvu plastiku, to je moje pravo posto sam platio osiguranje, Jel tak?????

Offline steeef

• maxi forumaš
« Odgovori #29 : 11 Veljača, 2010, 14:23:27 »
pa nije baš tak..ti uvijek moreš tražit kaj oćeš al onda jedino preko suda...

osiguranje ima svoje ajmo reć normative ko kak ima birtija-ovo karikiram...

u birtiji ti piše kolko čega ide u kavu,kavu s mlijekom itd..

a osiguranja i serviseri imaju imaju podjelu djelove koi se mjenjaju kompletni i djelovi koj se poporavljaju,ovisno o stupnju oštećenja...

naravno nebude ti varil branik ak imaš u njemu 10x20 cm rupu..al ak napukne bude ga zavaril..

osnovno osiguranje tebi služi samo kao osiguranje da ne plačaš štetu koju si nanesel drugim i trečim osobama,nego ju plača osiguranje..tj ako oštetiš nekom drugom auto i povrediš njega i njegove putnike...a ona nezgoda koju si moreš stavit na policu je osiguranje tvoih putnika i tebe ali SAMO od fizičkih povreda za slučaj da si ti kriv.

Offline ogrosic

• forumski skejter
  • **
  • 636 2003
« Odgovori #30 : 11 Veljača, 2010, 14:45:06 »
pa nije baš tak..ti uvijek moreš tražit kaj oćeš al onda jedino preko suda...

osiguranje ima svoje ajmo reć normative ko kak ima birtija-ovo karikiram...

u birtiji ti piše kolko čega ide u kavu,kavu s mlijekom itd..

a osiguranja i serviseri imaju imaju podjelu djelove koi se mjenjaju kompletni i djelovi koj se poporavljaju,ovisno o stupnju oštećenja...

naravno nebude ti varil branik ak imaš u njemu 10x20 cm rupu..al ak napukne bude ga zavaril..

osnovno osiguranje tebi služi samo kao osiguranje da ne plačaš štetu koju si nanesel drugim i trečim osobama,nego ju plača osiguranje..tj ako oštetiš nekom drugom auto i povrediš njega i njegove putnike...a ona nezgoda koju si moreš stavit na policu je osiguranje tvoih putnika i tebe ali SAMO od fizičkih povreda za slučaj da si ti kriv.

A dobro ovisi koliko je oštećen, al bi ja opet tražio novo da idem popravljat u servisu, makar ja uvijek uzmem lovu i rijesim to bolje i jeftinije.

Offline steeef

• maxi forumaš
« Odgovori #31 : 11 Veljača, 2010, 14:47:12 »

A dobro ovisi koliko je oštećen, al bi ja opet tražio novo da idem popravljat u servisu, makar ja uvijek uzmem lovu i rijesim to bolje i jeftinije.

onda kaj me zaebavaš  :icon_biggrin:

oni si dužni POPRAVIT auto...i to ti sve govori,hehe

Offline zoki_NRG

• maxi forumaš
  • Mjesto: Ri-Kraljevic
  • Moj Skuter: Piaggio NRG power
  • MojSetup: Unique
« Odgovori #32 : 11 Veljača, 2010, 14:53:05 »
sven...iskreno...nema teorije da si uzmes farove s lecama, 2 fara s lecama od GTI-a ce te kostati novi oko 5000-6000 kuna, i ne nisam krivo napisao, ako ne i vise ako budes htio xenon zarulje
sto se tice branika....kosta ti novi sigurno oko 6000 kuna, (ja sam svoj branik od leona FR platio 6000 kuna novi nelakirani), pa samo da si predocis...a di je tu lakiranje itd...
polovan gti branik od golfa 6 tesko da ces nabavit kao i farove...tako da preskupe investicije ako mislis da ces od osiguranja izvuc...

Offline ogrosic

• forumski skejter
  • **
  • 636 2003
« Odgovori #33 : 11 Veljača, 2010, 15:01:47 »
U jbt, nisam ni vidio da je golf 6 u pitanju, za to nema ni polovnih dijelova jos. Tako da brijem da je jedino servis moguc u kombinaciji.

Offline zoki_NRG

• maxi forumaš
  • Mjesto: Ri-Kraljevic
  • Moj Skuter: Piaggio NRG power
  • MojSetup: Unique
« Odgovori #34 : 11 Veljača, 2010, 15:15:53 »
U jbt, nisam ni vidio da je golf 6 u pitanju, za to nema ni polovnih dijelova jos. Tako da brijem da je jedino servis moguc u kombinaciji.
a gle...da se i sa njima tamo dogovorit...ali moras masno nadoplatit...
samo cu ti rec evo orginal djelovi recimo...VAG grupacija recimo ta klasa njihova golf/leon/A3

seat leon moj orginal prednji branik dojde komplet 3500 kuna, a od FR-a 6000 kuna, tako da je tako nesto i kod golfa jer su cijene isti k...
farovi su ti cca mozda orginal komad oko 1500 kuna, a s lecama oko 2500-3000....
tako da i ako uspijes sta iskonbinirat u servisu, morat ces platit masno dodatno...
a djelovi su preskupi u servisima...a djelove koji su oku zanimljivi, tesko se polovni najdu....

recimo ja sam trazio za leona par mjeseci prednji branik od FR-a i nisam nikako mogao nac u dobrom stanju, sve neki porazvaljivani koji su se prodavali za 2500 kuna
i puko film, i kupio novi, dosao za 2 dana, polakirao i montirao...i sad sam nasao prednji branik...prodaje lik za 3500 kuna komplet sa mrezicama izgrebani...
previse se cijene ti djelovi...preogromne cijene su....

samo cu rec da servisi dizu ogromne pare na djelovima poslje prometnih...

i jos nesto zanimljivo iz servisa

kada sam si felge kupovao, isao sam gledati od cupre....
komad je kostao 4500 kuna bez pdv-a...

a iste takve cijene si u od gti-a i skode octavie RS...

Offline isalopek

• Tržnica : (+1)
  • forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Ogulin
  • Moj Skuter: Peugeot speedfight 2
  • MojSetup: /
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #35 : 22 Veljača, 2010, 15:21:02 »
kasko je po meni precijenjen, al opet, svi koji imaju nove aute mislim da ga plaćaju. Konkretno pričao sam s čovijekom koji radi u croatiji i rekao da nikad ako je šteta prevelika nećeš dobiti novce koje zaslužuješ (ovdje gledam na totalku)