Rešio sam da se posvetim ozbiljnije ovom karburatoru, pisao sam negde gore da imam dva pakovanja i da mi je najveća u set-u 234, a imao nešto viška dizni za Mikuni-ja, ..te sam pripremio sebi 245, 255, 265, 275, 285, 295... pošto mi se javlja manjak goriva, rešio sam da fabričku koja je 190 otvaram dok ne dođem do opadanja snage od previše goriva.. I tako stigao sam do 350, za nepoverovati je kako je nerealno loviti odgovarajuću diznu na ovakvom setupu, od 0-100 dođe za čas, i sa 190 diznom i sa 350 diznom, boja svećice je uvek smeđa..
dalje proverio sam koji je ugao karburatora dok je na motoru, i iznosi 44 stepena.. isto tako sam improvizovao ugao na stolu, i krećem u ponovnu analizu nivoa goriva... tiha dana mi se učinilo da ponestaje goriva na punom gasu, kao da snaga jenjava, ali isto tako ukoliko preteram sa nivoom goriva ne uspevam da dobijem dobar odziv jer mi se kako mi se čini gorivo spira niz grlo direktno i bez prisustva vazduha...
preostaje da to sve proverim
evo ugla od 44 stepena, i usput sam skinuo rezervoar sa gorivom i postavio ga na policu, pošto imam slavinu ,tako mi je bilo najjednostavnije da odradim punjenje i nekoliko uzastopnih ispitivanja
ovde vidimo i kokliko sam morao umanjiti gumu usisnog grla, jednostavno na 11000 je radila dobro-odlično.. kod promene prenosa na 13000 je karburator ispao iz rezonance talasnog prostiranja, i osetno je manja snaga... međutim sa ovim grlom je veoma tesno i moram se spakovati sa velikim uglom nagiba.. ali zauzvrat lepo radi na 13000+ obrtaja...
evo koje su razlike isto podešenog plovka i ventila kada je ugao 44 i kada je ugao 0 stepeni
i ovde uvidim da je na plovku potrebno i podesiti i početni položaj, ne samo položaj zatvaranja ventila, jer samim time umanjujem radius kretanja i pri uglu od 44 stepeni, nemam dovoljno otvoren polovak za dotok goriva koji je potreban motoru na punom gasu
to je taj graničnik, evo koliko dozvoljava plovku da se otvori kada je u stock varijanti...
i njega sam pokrivio toliko da plovak bukvalno dodirne dno lončeta kada je otvoren odnosno u položaju za najveći dotok goriva
pošto sam ustanovio da mi se 235 i 245 dizne dobro javljaju, i da su sve ostale prevelike usledilo je i testiranje powerjet dizni, trenutno je u njemu 80, na slizi položena, imam ih u rasponu od 75 do 100.. za početak sam spakovao 90 power-ku, sa 235 diznom i podignutom iglom, kao i 25 pilotkom
da bih kroz nekolicinu vožnji ustanovio da mi je 245 bolja i agresivnija od 235 dizne... a 255 već velika i ne dobijam sa njom ništa više...