Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Pukla glava na cil(Luna vision)  (Posjeta: 13970 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gozz

• admin MS
  • Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • Ultimate "fix-it" tool
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • /
  • Mjesto: Zg
  • Moj Skuter: bio, više ne.
  • MojSetup: a u Bila
Odg: Pukla glava na cil(Luna vision)
« Odgovori #80 : 22 Svibanj, 2009, 15:05:07 »
da vas i ja prosvjetlim, kupis philipsove 2 zarulje od 21W za 10kn koje su namjenjene ugradnji u stopove auta, skines prsten sa stare sjebane zarulje od skutera, osmirglas philipsovoj 2 "zupca" da mozes navuc prsten, zapikujes lemilicom na jedno do dva mjesta i imas ustedu od 50kn u odnosu na rms-ove zarulje za skut...

To sam već napravil... I radi ko gorm!!!

Offline babb0

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Luna Vision 2, Aerox
  • MojSetup: ubojica
  • MojSpuh: prdechi
« Odgovori #81 : 22 Svibanj, 2009, 15:07:23 »
aj da se i ja nadovezem...

kupio sam lunu iz dva razloga... prvi jer nisam imo vise para, drugo skuter nisam ni vidio prakticki do nje, pa me
bilo strah kupovat polovnog (sad bi vjerojatno iso na polovnog, sa godinom iskustva iza sebe).

isto tako odma mi je bilo jasno, kolko para tolko muzike... i sad nakon godine dana mi je motorin i dalje vise
nego mi treba. usporedio bi je sa svojim bivsim avtom, reno 4, stalno nes cvili, svako malo neka sitnica, al ipak
vozi i ide. sa zaruljama jos nisam imo problema (kuc kuc u drvo).
akumulator mi je riknuo u garanciji, dobil sam drugi, promijenili mi i sat na zadnjem servisu djabe,
jer su njega locirali kao gutacha struje dok skut stoji??!
nije najbrza, al me naucila voznji, sad sa spuhom ide puno bolje, al mi se sve  cini da ce
iduci skut bit barem 125 ili cak mozda 250 kubika. a do tada za na poso i s njega, na kavicu do grada,
meni brze netreba.

nadam se da ce jos godinu-dvije potrajat, bez nekih kapitalnijih investicija (bar dok traje garancija)...

i sjetio sam se da je jedan od razloga bio i to sto mi je uber-kewl lijepa vizija   :frajer:

Offline Aleks

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: CPI Aragon
« Odgovori #82 : 22 Svibanj, 2009, 15:11:16 »
oprao na praoni i nije htjela upalit kuja :icon_biggrin: i da, kurbla mi nekidan prosvirala...

Evo i meni na aragonu (isto kinesko g#vn%) poluga kurble prosvirala pred 2 dana. Nije ni čudo, kad je od aluminija!!!! Pa ne možeš stavit aluminijske zube na čelične zube od osovine i očekivat da to drži. Užas.

Sad sam kupio željeznu kurblu od minarellija i sad je to prava stvar.  :laughing7:

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
« Odgovori #83 : 22 Svibanj, 2009, 16:00:40 »
Nije ni čudo, kad je od aluminija!!!! Pa ne možeš stavit aluminijske zube na čelične zube od osovine i očekivat da to drži. Užas.

nije to aluminij, to je neka mjesavina losih materijala.

Offline Aleks

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: CPI Aragon
« Odgovori #84 : 22 Svibanj, 2009, 16:12:04 »
Može i tako.  :icon_thumright:

Offline Crazy Kuree

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Orašje
  • Moj Skuter: Neos LC
« Odgovori #85 : 22 Svibanj, 2009, 16:37:15 »
Nija nisam imao nikakvih kvarova i istina je da nisu ni nrg ni nezan sta puno brzi od serijske lune, ali osjetno bolju vuku uz brjeg. NRG ode jednostavno 3-4m u startu, kao da se odgurnuo od mene nogom, a poslje paralelno ubrzavamo do 60, kada nrg nastavi ubrzavat do pitaj boga koliko, ali ni to nije nesto puno vise :icon_scratch:
Skidam kapu samo apriliji ajnspric sa ona dva zadnja okrugla stop svjetla, mislim sr ili rs, neznam kako se tocno zove, ono ide bolje neg ijedan piaggo ili neznan sta i brzi je od moje lune sa auspuhom i 3,7 rolicama i u ubrzanju i u krajnjoj :notworthy:
Po meni je taj motoric najlipsa i najbolja moguca serijala sto postoji
taj nrg je gadno razštelan ako ga ti moreš držat u ubrzanju i ako ta aprilia ajnspric ide dobro, neznam onda šta bi reko za novi runner
Lebdim u međuprostoru između četvrte i pete dimenzije

Offline animatrix

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Vukovar
  • Moj Skuter: Luna Vision II
  • Moja Kaciga: Vemar TAI2K
  • MojSetup: DR Evo 70cc AC
  • MojSpuh: TT
« Odgovori #86 : 22 Svibanj, 2009, 17:11:52 »
ma daj, kako bi runner trebao bit brzi od nrg-a recimo, ako dijele isti motor? i ja sam jednom dobio nrg-a jer se gusio pri punom gasu... i ja kazem da je ditech odlican motor ako ne potrefis zajebanoga..
Built Not Bought // Preradjujem cilindre

Offline Crazy Kuree

• maxi forumaš
« Odgovori #87 : 22 Svibanj, 2009, 17:52:29 »
ma daj, kako bi runner trebao bit brzi od nrg-a recimo, ako dijele isti motor? i ja sam jednom dobio nrg-a jer se gusio pri punom gasu... i ja kazem da je ditech odlican motor ako ne potrefis zajebanoga..
A mislim na novu seriju runnera zato što je skoro izašla pa su većinom sve u super stanju, a taj nrg more bit i starija verzija uglavnom prepostavljam da ima dosta godina jer treba bit dosta sjeban da bi ga ti mogo pratit... ditech su jedne od najgori mašina kod nas zbog čestih kvarova većinom nastali zbog goriva našeg.... imaju kod nas nekoliko luna, moj rođak s novim runnerom i revrse auspuhom pojede lunu u startu isto koda je 125 2t a za krajnju nemoram ni pričat jer ide 105 po njegovom satu

Offline animatrix

• maxi forumaš
« Odgovori #88 : 22 Svibanj, 2009, 19:13:02 »
nrg mc3 star mozda 2 godine, serijala samo skinute blokade.. nekidan je promjenio rolice i mislio je vecu diznu stavljati zbog toga, al zasad ide jako fino.. ma da mu mogu konkurirati trebao bih promjeniti pola dijelova prijenosa i motora.. takav fanatik nisam...

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
    • Zippo Friends Croatia
  • Moj Skuter: LINIĆTRANS/CIPELCUG
« Odgovori #89 : 22 Svibanj, 2009, 21:50:00 »
nije vrag da još uvjek kupujete te preskupe žarulje za prednji far u servisima?
ja sam ih kupio u rijeci za 12 kuna komad.

Offline Benjamin

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • --Toxic Stunt Team Member--
  • Mjesto: Zagreb-Sesvete
  • Moj Skuter: Gilera Stalker Tuned
  • Moja Kaciga: Marushin,AGV
  • MojSetup: Top Performance Trophy
  • MojSpuh: Top Performance Nardo
« Odgovori #90 : 22 Svibanj, 2009, 22:01:12 »
za piaggio takoder u ducanu za rezervne djelove za traktore oko 12kn kosta zarulje 35w kaj pase na stalkera...dok orignal kosta 30. ;D
Under construction...

Offline crazy marek

• forumski biciklist
« Odgovori #91 : 22 Svibanj, 2009, 22:21:34 »
onda spoji zarulje direkt na aku...i boli te k**ra* :icon_thumright:

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
    • Zippo Friends Croatia
  • Moj Skuter: LINIĆTRANS/CIPELCUG
« Odgovori #92 : 22 Svibanj, 2009, 22:23:01 »
Neznam zašto se svi busate o prsa sa Robertovom lunom, kada svi znamo koliko je truda uloženo u tu lunu i da su na kraj krajeva na Robertovoj luni full mina setup. Mislim da neću puno fulat ako kažem da su od orginal lune na Robertovoj ostale samo plastike. Iako opet tvrdim da luna puno pristojniji, dugotrajniji, kvalitetniji skuter od pravih "kineskih" skutera.

Što se tiče konkretno puknute glave, vjerujem da je to bila tvornička greška, nadam se izoliran slučaj i to je gotova stvar.
Što se tiče struje, nebih ulazio u to jer stvarno nemam pojma o tome osim osnovnih stvari.
ovdje ne govorimo o sadašnjoj luni nego o vremenu kad je još bila serijala.

Offline animatrix

• maxi forumaš
« Odgovori #93 : 22 Svibanj, 2009, 23:55:26 »
nije vrag da još uvjek kupujete te preskupe žarulje za prednji far u servisima?
ja sam ih kupio u rijeci za 12 kuna komad.

ja za 10kn obje  :glasses9:

Offline Kemo_nrg

• forumski skuteraš
  • Mjesto: BiH
  • Moj Skuter: NRG
  • Moja Kaciga: MTR
  • MojSetup: u garazi
  • MojSpuh: nema ga
« Odgovori #94 : 23 Svibanj, 2009, 00:54:19 »
Nija nisam imao nikakvih kvarova i istina je da nisu ni nrg ni nezan sta puno brzi od serijske lune, ali osjetno bolju vuku uz brjeg. NRG ode jednostavno 3-4m u startu, kao da se odgurnuo od mene nogom, a poslje paralelno ubrzavamo do 60, kada nrg nastavi ubrzavat do pitaj boga koliko, ali ni to nije nesto puno vise :icon_scratch:
Skidam kapu samo apriliji ajnspric sa ona dva zadnja okrugla stop svjetla, mislim sr ili rs, neznam kako se tocno zove, ono ide bolje neg ijedan piaggo ili neznan sta i brzi je od moje lune sa auspuhom i 3,7 rolicama i u ubrzanju i u krajnjoj :notworthy:
Po meni je taj motoric najlipsa i najbolja moguca serijala sto postoji

luna serijska nrg-u(apriliji,gileri,aeroxu...) serijskom nije ni do koljena, nit je brza na startu nit ima bolje ubrzanje nit ima vecu kranju nit uz stranu ide brze nit niz stranu ide brze, znaci kako god okrenes    :occasion18: :occasion13:

Offline b_l_a_c_k

• forumski biciklist
  • Mjesto: Gračanica
  • Moj Skuter: Nexus 500
« Odgovori #95 : 23 Svibanj, 2009, 01:28:33 »
luna serijska nrg-u(apriliji,gileri,aeroxu...) serijskom nije ni do koljena, nit je brza na startu nit ima bolje ubrzanje nit ima vecu kranju nit uz stranu ide brze nit niz stranu ide brze, znaci kako god okrenes    :occasion18: :occasion13:

eto ti mi reci...

Offline Crazy Kuree

• maxi forumaš
« Odgovori #96 : 23 Svibanj, 2009, 03:56:44 »
luna i jest najbolji od svih kineza i najljepši... fino je samo što su zbog kineza pale cijene polovni skutera, al ne volim vidit kad ima svaka druga osoba kewey i svud gdje god se okreneš kewey, još ima šabana pa glume face na takvom motoru  :headbang:

Offline babb0

• forumski skejter
  • **
  • Moj Skuter: Luna Vision 2, Aerox
  • MojSetup: ubojica
  • MojSpuh: prdechi
« Odgovori #97 : 23 Svibanj, 2009, 07:20:48 »

ako kupis novog nrg,apriliju,gileru ili areoxa potrosio si cca 18tkn...
ako kupis novu lunu potrosio si 7,5tkn...
to je 10,5tkn razlike, i bilo bi cudno da idu isto.

Offline luna500rr

• Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zmijavci
« Odgovori #98 : 23 Svibanj, 2009, 08:43:46 »

I meni se cini da je ovaj NRG ozbiljno razjeban, kad mu kinez zapinje :laughing7:
S drugim digićima sam se trkao tek kad sam stavio auspuh i prica se malo promjenila :glasses2:

Offline Kemo_nrg

• forumski skuteraš
  • Mjesto: BiH
  • Moj Skuter: NRG
  • Moja Kaciga: MTR
  • MojSetup: u garazi
  • MojSpuh: nema ga
« Odgovori #99 : 23 Svibanj, 2009, 11:02:58 »
I meni se cini da je ovaj NRG ozbiljno razjeban, kad mu kinez zapinje :laughing7:
S drugim digićima sam se trkao tek kad sam stavio auspuh i prica se malo promjenila :glasses2:

eh *ebiga sad, haj necu se svadjati  :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10:

@babb0: ma znam ja da je razlika velika,nisam ni ja kupio nov scooter, al ovaj  luna500rr kaze kako su im skoro iste performanse  :o  , a NISU ni blizo  :happy3: