probo namotaje druge i magnet,isti k...,znači nije ni CDI,ni namotaji,ni magnet,ni regler,ni bobina,ni svijećica,što upućuje na to da sa strujom nije ništa.Skinuo sam sve sa skutera,opro štel,pošmirglao dijelove gdje se spajaju mase,skino komplet struju sa skutera sve kontakte očistio i sve poispuho...skino mašinu dolje koju ću sad detaljno pregledat i tako.Nadam se da sutra pali i vozi
Za slučaj da ne,ideje su još uvijek vrlo dobro došle,pošto sada znam da nije struja,tj da je s njom sve u redu,a to sam i mislio jer skuter na kojem sam radio ima toliko čiste instalacije i magnet i namotaje,a nije ni čudo s obzirom da u 10 godina nikada nije otvarana mašina,a ni magnet skidan.
Simptomi...upali nakon 10 minuta kurblanja ili pod čokom samo,onda radi,slini gorivo na auspuh i to toliko da počne kapat na spoju cilindra i prirubnice auspuha,i onda se uguši,pretpostavljam u gorivu jer zrak nema di vuć,jel može biti koji drugi razlog tome osim karba i semeringa jel to sam provjerio i sigurno nije karb,i sam karb sam mjenjo i dize i isti k....,mjenjo klipiće,igle..ma niš ne pomaže,znači nije ni karb u pitanju,i da šta je čudna stvar kad mu skinem poklopac s gljive ko da dobiva previše zraka,a nebi smio imam dizu 92 gore,a i ostalo je po receptu od oka za gljivu i trebo bi radit po nekoj logici ko šta mi uvijek tak skuteri rade.Semerinzi naravno stoje kak treba u blokovima, neznam padaju mi stvarno svakakve glupe ideje,jer više neznam šta bi moglo biti...
Setup je : Trophy,dignut ispuh 1mm s klipom i glavom od due+a,stage 6 R1200 auspuh,TOP radilica s C4 ležajevima i corteco semerinzima,dellorto 19 karb,polini gljiva,usis je serijski,multivar....itd.Skuter je konvertiran iz zračnog hlađenja u vodeno.