Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Pukla glava na cil(Luna vision)  (Posjeta: 13796 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Zippo Friends Croatia
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: LINIĆTRANS/CIPELCUG
Odg: Pukla glava na cil(Luna vision)
« Odgovori #60 : 22 Svibanj, 2009, 01:06:08 »
samo ti stavi onu bakelitnu i onda  operi skuter pa ćeš vidjet.  ;D

Offline Crazy Kuree

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Orašje
  • Moj Skuter: Neos LC
« Odgovori #61 : 22 Svibanj, 2009, 01:34:48 »
He he, što je kinez bio u krajnjoj parkirnoj poziciji?

A gle, ko voli, nek izvoli... Meni nebi na pamet palo kupovat 3 puta skuplji skuter, jer znam da nije 3 puta bolji  :laughing7:
Nemogu ti pokazat kad nemam više serijalu al s ovim sad setupom pod dvoje na zadnjem obilazim na krajnjoj kewey matrixa kojem krajnja 68 km/h... ak baš ne vjeruješ napravit ću video zapis... uostalom to nije neko čudo tu je ekipa sa foruma koji isto to mogu
Lebdim u međuprostoru između četvrte i pete dimenzije

Offline veka84sb

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Slavonski Brod
  • Moj Skuter: - bez skutera
  • Moja Kaciga: HJC Phoenix FG-14
  • MojSetup: -
  • MojSpuh: -
« Odgovori #62 : 22 Svibanj, 2009, 07:43:57 »
Jucer sam vozio jednog ponosnog vlasnika kineskog skutera kojem cak to nije ni prvi kinez nego drugi!!! Krepao mu skuter i ja ga povezem do kuce ,nakon voznje na Runneru 50ccm sa ZX (znaci nas dvojica) morao sam decka uvjeravati da mi je skuter 50ccm ,a ne 125!  ;D

Offline gozz

• admin MS
  • forumski skuteraš
  • Ultimate "fix-it" tool
    • /
  • Mjesto: Zg
  • Moj Skuter: bio, više ne.
  • MojSetup: a u Bila
« Odgovori #63 : 22 Svibanj, 2009, 08:54:51 »
Joj dečki, ma kako možete lupati ovakve nebuloze... Pa nemrete uspoređivati setup skutere sa serijskim kinezima...

Pa ko da ja velim da sa svojim CBR-kom na zadnjem perem vaše setupove...

Ma dajte se skockajte...

Robert vozi Lunu, nikad ništa osim lulice.
Ja vozim Lunu. Nikad ništa osim kaj mi je pukla glava, i tadad me Robi pomogao odšlepati i nova glava za 150 kn, i piči dalje.

SVAKI dan SVAKI!!! Se vozim na posao i natrag sa svojom odblokiranom Lunom, i po zimi na -10 bez smrznutih fergazera, i to ujutro pali na prvu, na gumb, kurble nisam vidio... Slow i Robi su dokaz!!! i to vozim- (odblokiranom znači SAMO maknut prsten s variomata) i Luna ide 65-70 km/h sa dobrim vjetrom u leđa...

I svaki dan susrećem curice i starije gospodine na svojim enegryima, runnerima itd, koji su isto tako SAMO!!! odblokirani, bez kitova, setupova i sl, i NISU bog-zna-što bolji od mene... Neki na startu ode 3 metra ispred mene, neki je paralelno samnom, neki u krajnjoj ide 3 km/h brže od mene, neki su meni uz bok. A ja imam 90 kg, tako da ne pričajte gluposti!!!

A ono što 3Alfa3, Slow i ostali vele, da, postoji ogromna razlika u ciklistici, ali kako i sami kažu, ciklistika u skutera je ko preciznost u sačmarice, i ne opravdava 3X veću cijenu...

« Zadnja izmjena: 22 Svibanj, 2009, 08:57:33 gozz »

Offline luna500rr

• Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zmijavci
« Odgovori #64 : 22 Svibanj, 2009, 09:21:32 »
Joj dečki, ma kako možete lupati ovakve nebuloze... Pa nemrete uspoređivati setup skutere sa serijskim kinezima...

Ma dajte se skockajte...

Ja vozim Lunu. Nikad ništa osim kaj mi je pukla glava, i tadad me Robi pomogao odšlepati i nova glava za 150 kn, i piči dalje.

SVAKI dan SVAKI!!! Se vozim na posao i natrag sa svojom odblokiranom Lunom, i po zimi na -10 bez smrznutih fergazera, i to ujutro pali na prvu, na gumb, kurble nisam vidio... Slow i Robi su dokaz!!! i to vozim- (odblokiranom znači SAMO maknut prsten s variomata) i Luna ide 65-70 km/h sa dobrim vjetrom u leđa...

I svaki dan susrećem curice i starije gospodine na svojim enegryima, runnerima itd, koji su isto tako SAMO!!! odblokirani, bez kitova, setupova i sl, i NISU bog-zna-što bolji od mene... Neki na startu ode 3 metra ispred mene, neki je paralelno samnom, neki u krajnjoj ide 3 km/h brže od mene, neki su meni uz bok. A ja imam 90 kg, tako da ne pričajte gluposti!!!

A ono što 3Alfa3, Slow i ostali vele, da, postoji ogromna razlika u ciklistici, ali kako i sami kažu, ciklistika u skutera je ko preciznost u sačmarice, i ne opravdava 3X veću cijenu...

Nija nisam imao nikakvih kvarova i istina je da nisu ni nrg ni nezan sta puno brzi od serijske lune, ali osjetno bolju vuku uz brjeg. NRG ode jednostavno 3-4m u startu, kao da se odgurnuo od mene nogom, a poslje paralelno ubrzavamo do 60, kada nrg nastavi ubrzavat do pitaj boga koliko, ali ni to nije nesto puno vise :icon_scratch:
Skidam kapu samo apriliji ajnspric sa ona dva zadnja okrugla stop svjetla, mislim sr ili rs, neznam kako se tocno zove, ono ide bolje neg ijedan piaggo ili neznan sta i brzi je od moje lune sa auspuhom i 3,7 rolicama i u ubrzanju i u krajnjoj :notworthy:
Po meni je taj motoric najlipsa i najbolja moguca serijala sto postoji

Offline animatrix

• maxi forumaš
  • Mjesto: Vukovar
  • Moj Skuter: Luna Vision II
  • Moja Kaciga: Vemar TAI2K
  • MojSetup: DR Evo 70cc AC
  • MojSpuh: TT
« Odgovori #65 : 22 Svibanj, 2009, 11:45:47 »
sto se tice moje lune, kupio je sa 1300km, napravio servis koji je trebao bit na 1000, na 2k mi se sjebao karburator, zamjenili ga, skinio blokadu, solidno je isla, akumulator uvijek pred krajem bio, pocetkom godine sam si napravio prekidac koji iskljucuje aku da se ne prazni dok je skut ugasen, ako ne racunam sto sam 10ak puta ostao bez goriva i gurao, onda sam jucer prvi put gurao jer sam je oprao na praoni i nije htjela upalit kuja :icon_biggrin: i da, kurbla mi nekidan prosvirala... a elektro paljenje me jebe u zdrav mozak, katkad verglam po pola minute i nece, katkad na dodir upali... a aku sam jucer potrosio... bit  je u sitnicama, ja sam dosta cesto imao tako nekih sitnih problema koji iritiraju... tipa zarulje, u nesto vise od pola godine 2 zarulje krepaju, a da ih zamjenis moras skinit masku, i to 30kn je komad  ???
Built Not Bought // Preradjujem cilindre

Offline paux

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: okolica Osijeka
  • Moj Skuter: Luna Vision 2
« Odgovori #66 : 22 Svibanj, 2009, 12:07:16 »
ja sam sa svojom do sad prešao 4500km. nikad me nije ostavila. aku je jako loš ali tu je garancija pa nek ga mjenjaju. ubrzanje je dosta tromo sa malom rupom od 30 do 40km/h. krajnja 60,neznam jel ima prsten na variu :dontknow: od ostalog ulaganja promjenio sam samo svjećicu :)

Offline crazy marek

• forumski biciklist
« Odgovori #67 : 22 Svibanj, 2009, 12:35:35 »
a zarulje ti krepavaju zbog slabe struje na malim okretajima i to zaruljama smeta.............ja sada stavljam komplet namotaje..magnet itd....od roxa :icon_thumright:

Offline gozz

• admin MS
  • forumski skuteraš
  • Ultimate "fix-it" tool
    • /
« Odgovori #68 : 22 Svibanj, 2009, 12:45:54 »
a zarulje ti krepavaju zbog slabe struje na malim okretajima i to zaruljama smeta.............ja sada stavljam komplet namotaje..magnet itd....od roxa :icon_thumright:

Ne smetanjima slaba struja... To ih zapravo i štedi...

Nebi vjerovali što zapravo šteti tim žaruljama...

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • čuvajte se policajca. jebu svakog koga stignu.
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Piaggio X9 250 / Plava Vektra 1,6 16V
  • MojSetup: polini kuplung i plava centrala.
  • MojSpuh: Gianneli
« Odgovori #69 : 22 Svibanj, 2009, 12:51:41 »
čuj u malim okretajima ne svjetle one manje več žmirkaju(pulsiraju) a to ide ovako jače svetlo jača struja-slabije svjetlo slabija struja i tako u nedogled što se događa sa volframovom žičicom zagrije se pa se ohladi zagrije se pa se ohladi a sve u vremenu od 5 minuta kad si na semaforu. kako dugo bu ta nit izdržala to pulsiranje puuuuuuuuno manje nego da svjetli slabijim intenzitetom ali non stop ili jačim intenzitetom non stop.
Piaggio X9 250  Black Box

Offline gozz

• admin MS
  • forumski skuteraš
  • Ultimate "fix-it" tool
    • /
« Odgovori #70 : 22 Svibanj, 2009, 13:06:11 »
čuj u malim okretajima ne svjetle one manje več žmirkaju(pulsiraju) a to ide ovako jače svetlo jača struja-slabije svjetlo slabija struja i tako u nedogled što se događa sa volframovom žičicom zagrije se pa se ohladi zagrije se pa se ohladi a sve u vremenu od 5 minuta kad si na semaforu. kako dugo bu ta nit izdržala to pulsiranje puuuuuuuuno manje nego da svjetli slabijim intenzitetom ali non stop ili jačim intenzitetom non stop.

Da ali to nije toliko zamjetno samoj niti... Za usporedbu, klasične žarulje doma se priključuju na frekv 50 Hz, što znači da se užare i ohlade 100 puta u sekundi, pa i dalje rade... Ne zafrkava to njih... Bez brige...

Nešto drugo njih ubija!

Offline dino_sk

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • 099 /672-1765
  • Mjesto: Petrinja
« Odgovori #71 : 22 Svibanj, 2009, 13:19:16 »
prosvjetli nas gozz  :toothy9:

Offline luna500rr

• Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zmijavci
« Odgovori #72 : 22 Svibanj, 2009, 13:26:18 »
Da ali to nije toliko zamjetno samoj niti... Za usporedbu, klasične žarulje doma se priključuju na frekv 50 Hz, što znači da se užare i ohlade 100 puta u sekundi, pa i dalje rade... Ne zafrkava to njih... Bez brige...

Nešto drugo njih ubija!

Frekvencija se isporavi jednim gretzom i velikim kondenzatorom, nemoj mi reci da je, a mislim da je, voltaza u kur*u, tj. varira ko manita, nevjerujem da ce od toga crkavat zarulje :laughing7:

Offline Ndoc

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #73 : 22 Svibanj, 2009, 13:27:34 »

Nešto drugo njih ubija!

LOL

Zarna nit ima svoj toplinski kapacitet koji, iako mali, je dostatan da se ona pri tih 50hz ne stigne ohladit tj. za zarulji je to isto ko istosmjerna struja.

Zarna nit i svi ostali metali mijenjaju svoj otpor u ovisnosti o toplini. Zarulja ima najmanji otpor kad je hladna. Grijanjem zaruilje otpor raste. Otpor je obrnuto proporcionalan struji koja kroz zarulju prolazi (ohmov zakon).

Znaci, najveci problem je paljenje zarulje. Ona je hladna, ima mali otpor, kroz nju potekne velika struja koja steti zarnoj niti. Ako je instalacija ok onda zarulja taj sok dozivi samo pri paljenju skutera. Ako je "struja slaba" i na svakom semaforu padne napom, zarulja se ohladi i optpor zarne niti padne. Dodavanjem gasa napon opet skoci i zarulja dozivi isti sok ko da je tek upaljena.

Offline gozz

• admin MS
  • forumski skuteraš
  • Ultimate "fix-it" tool
    • /
« Odgovori #74 : 22 Svibanj, 2009, 13:32:49 »
LOL

Zarna nit ima svoj toplinski kapacitet koji, iako mali, je dostatan da se ona pri tih 50hz ne stigne ohladit tj. za zarulji je to isto ko istosmjerna struja.

Zarna nit i svi ostali metali mijenjaju svoj otpor u ovisnosti o toplini. Zarulja ima najmanji otpor kad je hladna. Grijanjem zaruilje otpor raste. Otpor je obrnuto proporcionalan struji koja kroz zarulju prolazi (ohmov zakon).

Znaci, najveci problem je paljenje zarulje. Ona je hladna, ima mali otpor, kroz nju potekne velika struja koja steti zarnoj niti. Ako je instalacija ok onda zarulja taj sok dozivi samo pri paljenju skutera. Ako je "struja slaba" i na svakom semaforu padne napom, zarulja se ohladi i optpor zarne niti padne. Dodavanjem gasa napon opet skoci i zarulja dozivi isti sok ko da je tek upaljena.

LOL i tebi...

Ok, slažem se da je žarulji naj veći šok kada se iz hladnog stanja pali u radno stanje... Tada joj nije problem struja kako ti kažeš, nego rastezanje niti zbog NAGLOG porasta temerature. Ta rastezanja i stezanja stvaraju zamor materijala, iako je nit u granici elastičnosti prilikom toga, no, sve dođe kraju... Ali, žarulja na ler gasu IPAK svijetli, makar manje!!!

Jesi li ikad gledao zarulju blenda-strobom?

Inače, žarna nit koja tinja žuto je na temperaturi od cca 700 C, dok sjajno bijelo ima kojih 1100C... Uh razlike!

Anyways, da se vratim na topic, kaj to znači da bi žarulja žmigavaca ili ona na semaforima rikavala svakih 5 dana??? Pa jeste vi...??

Žaruilje ubijaju VIBRACIJE kojih na skuterima što zbog mažine, što zbog ovjesa/graba ima na pretek!!!

(naravno, ako uzmemo da pre veliki napon ovdje nije u pitanju!!!)

ZAto na enduro i kross 4t jednocilindričnim motorima zadnje štop svjetlo naj ćešće biva ne pričvršćeno direkt za ramu, neko ovješeno na gumenim selen-blokovima...
« Zadnja izmjena: 22 Svibanj, 2009, 13:49:56 gozz »

Offline gozz

• admin MS
  • forumski skuteraš
  • Ultimate "fix-it" tool
    • /
« Odgovori #75 : 22 Svibanj, 2009, 13:37:16 »
Frekvencija se isporavi jednim gretzom i velikim kondenzatorom, nemoj mi reci da je, a mislim da je, voltaza u kur*u, tj. varira ko manita, nevjerujem da ce od toga crkavat zarulje :laughing7:

Sa graetz-om i kondenzatorom ćeš još pogoršati problem, jer ti kondić iza graetz-a povećeva napon za 1.41 puta!!! pa ćeš na full gasu umjesto 12V imati 18V...

Offline Benjamin

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • --Toxic Stunt Team Member--
  • Mjesto: Zagreb-Sesvete
  • Moj Skuter: Gilera Stalker Tuned
  • Moja Kaciga: Marushin,AGV
  • MojSetup: Top Performance Trophy
  • MojSpuh: Top Performance Nardo
« Odgovori #76 : 22 Svibanj, 2009, 14:42:23 »
ZAto na enduro i kross 4t jednocilindričnim motorima zadnje štop svjetlo naj ćešće biva ne pričvršćeno direkt za ramu, neko ovješeno na gumenim selen-blokovima...

To je to KTM SuperDuke rulz... ;D
Under construction...

Offline gozz

• admin MS
  • forumski skuteraš
  • Ultimate "fix-it" tool
    • /
« Odgovori #77 : 22 Svibanj, 2009, 14:49:42 »
To je to KTM SuperDuke rulz... ;D

Vidim, znaš o čemu pričam!!! :toothy12:

Offline animatrix

• maxi forumaš
  • Mjesto: Vukovar
  • Moj Skuter: Luna Vision II
  • Moja Kaciga: Vemar TAI2K
  • MojSetup: DR Evo 70cc AC
  • MojSpuh: TT
« Odgovori #78 : 22 Svibanj, 2009, 14:55:32 »
da vas i ja prosvjetlim, kupis philipsove 2 zarulje od 21W za 10kn koje su namjenjene ugradnji u stopove auta, skines prsten sa stare sjebane zarulje od skutera, osmirglas philipsovoj 2 "zupca" da mozes navuc prsten, zapikujes lemilicom na jedno do dva mjesta i imas ustedu od 50kn u odnosu na rms-ove zarulje za skut...
Built Not Bought // Preradjujem cilindre

Offline Pupo

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG/Pž
  • Moj Skuter: Area 51
« Odgovori #79 : 22 Svibanj, 2009, 15:00:30 »

Ma dajte se skockajte...

Neznam zašto se svi busate o prsa sa Robertovom lunom, kada svi znamo koliko je truda uloženo u tu lunu i da su na kraj krajeva na Robertovoj luni full mina setup. Mislim da neću puno fulat ako kažem da su od orginal lune na Robertovoj ostale samo plastike. Iako opet tvrdim da luna puno pristojniji, dugotrajniji, kvalitetniji skuter od pravih "kineskih" skutera.

Što se tiče konkretno puknute glave, vjerujem da je to bila tvornička greška, nadam se izoliran slučaj i to je gotova stvar.
Što se tiče struje, nebih ulazio u to jer stvarno nemam pojma o tome osim osnovnih stvari.