Sp nije bio u voznom stanju, a Formula je imala mozda 500km nakon full generalke i novo lakiranih plastika! - trebala je samo nove gume! (500 kn) + ima registraciju do 8.'07.
Na SP-u sam napravio sljedece : dao 600kn za reparaciju radilice (novi lezaj, nova klipnjaca , suzukijeva sa zarezima za podmazivanje lezaja), novi lezajevi i semerinzi radilice, nove karike, nova kalota ili kako se vec zove (poklopac variomata), novi dihtunzi i iglicasti lezaj na bolcni od klipa... sada, ici ce gore prijenos od FX-a 125 (300kn) - dize na zadnji pri davanju gasa, bolje ubrzanje i medjuubrzanje, nove opruge na kvacilo, multivar, novi remen i vjerojatno novo zvono jer mi se cini da je ovo malo ekscentricno... To je sto se tice masine (jos bi trebalo promijeniti uljnu pumpu, ali probat cu popraviti ovu staru)
Sto se tice stylinga, ima na plastikama nekoliko ogrebotina koje treba sanirati i trebam novi drzac za suvozaca i onaj mali poklopac iznad zadnjeg fara... Naravno, uskoro ce i nove alu podnice...
Te jos trebam provjeriti sto je sa cajgerom za temperaturu jer mi ne reagira... vjerojatno je masa ili kontakti - to moram provjeriti kada ulovim vremena...
To su sve sitnice, ali kada se skupi ispadne poprilican trosak... Uglavnom rastavio sam sve i pregledao, ostalo mi se cini u dosta dobrom stanju...
Da, trebam i novo crijevo od goriva jer i se ovo spalilo na gumu, nisam bio stavio zadnji blatobran a nisam ga bio osigurao pa je dodirivalo gumu i spalilo se te je gorivo curilo van, tek sam skuzio kada sam ulazio u garazu, dam gas a pali mi se zadnja guma (proklizuje) kada ono vidim da gorivo curi... Dobro sam prosao, moglo je biti vatreno krstenje...
Uglavnom i registracije istjece krajem 4. mjeseca tako da ima troskova, ali prelazak sa 70ccm na SP 180 je strasan! Motor ide ko lud, ali treba i stati jer nema brzine i nema kocenja masinom - veliki nedostatak u skutera!