Pozdrav,
Dakle Jet force C-tech 50 2006, serijala, blokade skinute i prije dvije godine mjenjani prsteni na nekih 31 000 km. Skuter sada ima 33185 km i problem koji imam je taj da se u zadnje vrijeme skuter počeo gušiti na full gasu. Da stvar bude gora prije par dana skuter se jednostavno ugasio prilikom štelanja karburatora i više se nije htio uopće upaliti. Očistio sam karburator i danas kada sam ga pokušao upaliti nije davao nikakve znakove. Odvidao sam svjećicu i bila je mokra. Osušio, zavidao, pokušao opet i ista stvar. Opet odvidao svećicu i opet je bila mokra. Opet je obrisao, testirao je da li baca iskru ( baca) i ponovo zavidao i opet neće. Zamjenio automatski sa ručnim čokom i ovog puta je upalio ali kada isključim ručni čok motor se ugasi i svjećica bude opet mokra. Primjetio sam dok je tako motor radio da je kroz auspuh iskapalo nisam siguran da li je ulje za mješavinu ili benzin ili nešto drugo. Prije dva dana sam testirao kompresiju sa manometrom i bila je 5.5 bara na hladni motor i okolna temperatura je bila 16°C. Danas idem testirati (dok je motor radio i nešto se ugrijao) i ovog puta je kompresija bila između 4.5 i 5 bara. U čemu je problem? Zašto samo upali i radi sa dignutim čokom? Provjerio sam vakumsku pumpu i radi bez problema. Gledao da li semerinzi vlaže i izgleda sve ok. Jedinu stvar koju sam primjetio je da mi se u ove dvije godine razina rashladne tekućine spustila što do prije mijenjanja prstenova nikada nije desilo a skuter se vozi za samo za topla vremena.