Pozdrav dobrim forumašima
Do sada sam malo iskustva imao sa Piaggio skuterima pa sam si odlučio uzeti jednu zvjerkicu da vidim valja li to išta
Ovaj moj primjerak nije 2T ali je 4T što znači da je duplo bolji, logično
Evo jedno koliko toliko sažeto predstavljanje onoga što se radilo oko Zipstera u slobodno vrijeme i kratka verzija priče kako sam došao do ovako pitome zvjerkice.
Skuterić sam uzeo od svog dobrog prijatelja koji je vlasnik skutera već godinama.
Skuter se uvijek vozio uredno, često smo se zajedno vozikali na njemu dok smo bili mulci.
Kako su godine prošle Zipić je pao u zaborav i tako je odležao jedno vrijeme kod njega u garaži dok se nismo jedan dan dotaknuli nekih uspomena vezanih za taj skuterić i tako dođemo do toga da bi ga on prodao. Tada mi je baš trebao neki skuterić za do posla i rekoh ajde uzet ću ja Zipa.
Plan je bio registrirati skuter, voziti se i to je to.
Nikakvi radovi nisu bili planirani ali....
Nakon preuzimanja skutera prvo sam ga oprao od silne prašine koja se nakupila od godina provedenih u kutu garaže.
Prilikom vožnje skutera primjetio sam da se ne ponaša baš najbolje kao da ga zeza karburacija.
Nakon skidanja karba i čašice plovka imao sam što i vidjeti.
Puna je čašica bila ovih nekih kristalića. Pretpostavljam da je to od starog goriva
Karb sam detaljno oprao te svaku diznu prošao sajlicom, brake cleanerom te ispuhao kompresorom.
Membrana unutar karba je izgledala okej, nigdje puknuta nije te accelerator pump također radi kako treba.
Iznenađen sam bio kad sam vidio da ima original Keihin karb.
I tako nakon čišćenja karba gledam skuter, malo vamo malo tamo i opa eto ostao Zipić gol bez svih plastika.
Detaljno sam oprao ramu i blokove, ne volim vidjeti prašinu ni blato.
Nakon pranja sam vidio da je rama kao nova, nigdje ni točkice hrđe niti fali farbe.
Također sve vezice i svi bužiri tvornički su bili na svom mjestu što mi je bilo iznimno drago vidjeti.
Prijenos sam povadio van te oprao fino blok i usput provjerio stanje semeringa itd...
Tu sam već zastao malo i skužio koliko sam si posla napravio.
Najviše me motivira uredno stanje skutera koje volim vidjeti pa nisam odustao od radova.