Ljudi svima neizmjerno hvala na podršci. Srce mi je veliko ko kuća dok ovo čitam :notworthy
Odma imam volje da nastavim dalje i još se više posvetim detaljima.
Pčela i roby hvala na savjetima za OR. Do sada nisam imao priliku susresti se sa overange
prijenosom pa je svaka informacija vezana uz to dobrodošla i vrijedi zlata. Obratiti ću pozornost na to što ste naveli. Što se tiče remena potražiti ću na web shopovima malo, da vidim
o čemu se radi, nije ni to problem uzet ću i polini OR remen i vario overange, kad je bal....
Još jedna stvar koju sam primjetio što se ove polini zadnje remenice tiče je ta što zvono struže od kvačilo.
U originalu sa OR remenicom dolazi jedna distanca kao metalni prsten koji se stavi na osovinu do ležaja u polutki te na taj način odvoji zvono cca 2mm i onda ne struže.
Taj prsten je prodavač izgubio pa neće biti druge nego da ga dam istokariti...
Uglavnom dok se skompletira cijeli Polini OR set da se može nabaciti i voziti imam
jedan serijski komplet prijenos u odličnom stanju na kojem se može skuter makar razraditi, možda izvršiti i neko grubo štelanje karba.
Da nebi ispalo kako se samo gomilaju dijelovi, a ništa se ne radi. Malo se danas pralo, poliralo i farbalo.
Odluka je pala da sic odnesem na tapeciranje u Biograd na Moru pošto je nosio Čale i dobro mu je odradio
ali sam se u zadnji čas predomislio, ne toliko zbog novaca koliko radi toga što mi je na aeroxu neka
zanimljiva presvlaka sjedala koju nisam do sada nikada vidio. Čini se kao original, a i kvalitetna je.
Napominjem da je skuter odjavljen i stoji pokvaren od 2006.. tako da je presvlaka stara najmanje 15 godina i još nije ispucala
Prao sam i ribao svačim dobrih sat vremena da je dovedem u koliko toliko dobro stanje. Slika sica kakav je bio je na početku teme.
Trenutno stanje je ispod na slikama
Neki sitan šoping opet
Od dva bendiksa koja imam nijedan nije valjao pa sam osuđen bio uzet novi.
Od svićica b9es da se žrtvuje za štelu a b10eg platina za kasnije.. dobio je sa popustom povoljno pa reko ajmo probat tu EG.
Nisam imao mira pa sam prednju masku gdje je gril išao prebrusiti na vodu sa
vodobrusnim 1000. Razlog je bio taj što mi je dobila nakon dva mjeseca neku bjelkastu sjenu, krivac je mobihel lak.
Druge plastike su rađene sa Baclac lakom.. sjaje se odlično nema nikavih promjena.
Tako da sam danas popodne zamiksao dec ipo laka i prešao to i plastiku instrument ploče.
konačno sam zadovoljan
odma iskoristio priliku da se malo očiste čukice i zaslon
Dolje je gotov proizvod i usporedba kad sam kupovao skuter vs sada.
Sutra ide prerada airboxa za koji sam uspio naći lulicu sa usnom, unutarnjeg promjera 22.5mm
Kupio sam i sika ljepilo+brtvilo koje je odlično za ovakve stvari (brtvljenje veće lulice), davnije sam prerađivao jedan airbox pri kojem se
dokazalo da drži, i fleksibilno je te se neće odvojiti uslijed vibracija.