Pozdrav
Evo nakon malo igre sa Pia grupacijom (Runner) koji sam predstavio lani došlo je vrijeme da predstavim prinovu u garaži
Pošto nisam u vlasništvu do sada imao skuter sa mina LC agregatom, želja mi je bila da ga nabavim.
U igri je bio i mina AC zbog jednostavnosti ali ipak se dogodio Aerox.
Priča počinje kad je već dobro poznat član challenben nosio pjeskariti ramu NRG-a u Stankovce i saznao da meštar ima
Aeroxa u koma stanju koji leži od 2009 godine pokvaren kod seoskog mehe negdje pokriven prašinom.
Kad mi je to rekao zainteresirao sam se te nazvao vlasnika. Pristao je na to da dođem i pogledam skuter jedan dan.
Radi se o Aeroxu R iz 1998 godine, verzija sa Dell phbn 12 karbićem i diznom 86 u serijali...
Tako sam jednu večer iz čiste znatiželje sjeo u auto i zaletio se do sela Stankovci koje je od mene jedno 50km udaljeno, nisam očekivao puno.
Skuter na prvi pogled djeluje original, tu i tamo ima udarce od laganih padova al ništa strašno.
Nisu rađene preinake, serijala je čista i to je prevagnulo da ga uzmem.
Čovjek tvrdi da je vlasnik od 2001. godine. Razlog kvara je taj da je zaledio cilindar i pukao te je tako skuter ostao ležati.
Navedeno je istina jer se i vidi var na tvorničkom cilindru.
Uglavnom dogovorio sam da vlasnik sredi papire koji su bili zagubljeni te nakon toga da ga pokupim.
Nakon što je vlasnik izradio nove papire skuter je plaćen i dovezen.
Ponovno spominjem člana Čalu i zahvaljujem se što ga je dovezao sa auto - prikolicom, možda nađem negdje i slike te radosne večeri
Također moram spomenuti i frenda Matu koji će se prepoznati, član je foruma ali nije baš aktivan. Donirao je vreću dijelova za rox i rastavio ga komplet
Prijatelj Nikola - Mic minarelli fan i podrška koji je nagovarao od samog početka da bude mina LC a i da se stavi alu kit
U planu je Aeroxa ofarbati, komplet plastike, neke stvari koje su puknute izmijeniti da kulturno izgleda, nešto od toga je već napravljeno
Što se mehanike tiče odluka je bila da se nipošto ne ide na neku sredinu po pitanju setupa.
Reko il će biti drevo i bačvica tipa Gianelli Go da ne ide ništa specijalno al da traje 20-30 iljada ili će biti build da ide.
Tako sam se odlučio da ide Stage 6 Sport Pro MKII u kombinaciji sa dell 21 karbom itd...
Evo i slike kad sam išao na izvid