Kod prijave štete sam naveo da je vrijednost tog modela 1200e jer sam čačkao po slikama na netu sa oglasnika u zadnjih par godina i takve honde x8rs u stanju kao moja ali i lošije su imale istaknutu cijenu od 800 do 1300e
Neznam da li se na osnovu toga može procijeniti veča vrijednost nego što je po njihovom
Da ti odmah ugasim nade, stvarna vrijednost nema veze sa njihovom procjenom, i onim što ćeš dobiti. Dragster sa kojim sam se skrkao je plaćen 6000kn a oni su ga procjenili na 2300 koliko sam i dobio uz zadržavanje skutera. Kad sam se žalio na procjenu, naveli su da je to tržišna cijena, a i u kupoprodajnom ugovoru koji su tražili, a ja šaban im dao, je pisalo 1000kn.
Za štetu na odjeći i kacigi sam dobio, pazi sad: kaciga 130 (350), jakna 170 (1000), mobitel 200 (1800), tenisice Adidas i Levis 501 0 kn, jer nisam imao račune. Za kacigu, jaknu i mobitel sam imao račune i prave cijene koje su na računima su u zagradama.
Lik mi je izletio iz sporedne i pogodio sam ga bočno. U spoj vrata sa krovom sam udario donjim dijelom kacige koja čuva vilicu, i preletio preko auta, suprotne trake, i zaustavio se oko 14 m od mjesta udarca. Ništa slomljeno, ali komplet ugruvan, koljeno katastrofa i danas, 3god od prometne, njemu skršena oboja vrata. 2 tjedna sam ležao doma, a pošto nisam bio prijavljen na poslu, za to nisam dobio nikakvu naknadu, a za komplet ozljede 5000kn minus odvjetnik. Savjetovali su me svašta, od terapija koje su mi stvarno trebale, do ovo-ono šema, ali nisam pristao na ništa jer sam se morao vratiti na posao zbog financijske situacije.
Ukratko, pušiona.
E da, Ispido kacige čuvaju glavu😁