Malo sam falio prethodnu temu, pa ajde da i tu otvorim i predstavim jučerašnju prinovu od samo 700 kn. Razmišljam o projektu za zimu, a 3 skutera mi u garaži. tražim 2t AC danima već, i samo surfam... tražim i tražim...
Vidim oglas na Marketplace (četvrtak na petak), javim se čoviku u 23:30, pitam jel mogu doć pogledat sad odma, kaže ćovik dođi. i tako ja odem pogledat skuter od 1.900 kn, zovem
buddy94 da ide samnom jer do sad 2t pia nisam imao nikakvog znanja. Dođemo mi tamo oko 00:15, probamo, dok je radio, samo se odjednom ugasi. I nikako ga posli upalit... ma kakvi, kurbla, anlaser, lik lud... kazem ja vako: ajde brate daj mi ga za 500, da te riješim problema. lik kaže 1000, a ja vadim 700
lik da ruku parkiramo ga di je bija kod njega, uzmem papire i ključeve i odoše nas dva kući.
Ujutro stari došao po njega jer sam radio dnevnu, i zove on mene u j#bote, napredovao si, konačno skuter uz skipper kojem su čitave plastike, osim ove jedne na volanu... ja se smijem..
Znači, plastike su uredne, nije ništa pretjerano kemijano, sve su čitave, original, imaju samo par naljepnica, nisu glavne prefarbane, neke manje su prefarbane nestručno sa sprejom, al ništa što ne more brusni 120/220 riješiti
blokovi su uredni, skuter je upalio, samo sam promijenio svjećicu, radio normalno... rama je ravna, skuter fenomenalan za projekt...
za sad sam ga bez razmišljanja rastavio komplet zadnji kraj, čak sam skidao posudu od goriva i ulja, kompletno sam sve prao, mislim da sam ga 1 kg olakšao koliko ga bilo, kako bi rekli oni, oprao sam ga iznutra bas dobro, ivasol, wd40 su špricani punom parom, čak sam usput sa njima oprao i karburator, došao sa njime Dellorto 17,5 sa diznom 65, a kad sam to završio, oprao sam obe posude, airbox, staru spužvu bacio u smeće, skinio sam deklo, variomat i kvačilo još nisam skinio, remen mi se čini da je lagano za u smeće, plastike su više manje dobre, akumulator koji mjesec star, nova bobina, čini mi se i još par sitnica, sve novo, čini mi se da je i termo grupa original pia, auspuh je stock... bas skuter kakvi bi svaki tjuner poželio a još za ove pare... strašno...
buddy94 mi reko već 5 puta ako kome drugome prodam umjesto njemu, da će se svojim xmaxom zaletiti u mene hahahah ... ne bi mu ni zamjerio hahah
Što se tiče projekta, odlučio sam da ću složit travel mašinu + da može tata otić po kruv
- iz prethodne teme, saznao sam da ide dr. evolution 70, set dizni 70-90 za fino štelanje, novi remen, mikro remen, set federa za kvačilo, malosSsi mhr variomat, nova prirubnica, nove pakne za kočnice, ulje za getribu, ulje za kočnice, reparirati vilice, reparacijski set za pumpu vode, kompletno nova crijeva odvoda i dovoda za ulje i benzin, novi auspuh - ciljam giannarelli extra V2, novi filter za zrak i zadnji amortizer (A KOJI?!) te trebam novu sajlu km/h ... rolice i centralni bi tribali doć sa variomat kitom, a dalje ne znam, trebam saznat od vas, vaših prijedloga (na radilicu računam da je dobra) ajmo pišite ih!! o 19-21 karburatorima trenutno ne razmišljam jer mislim da je 17,5 sasvim dovoljan.
- posebno, poslije tek ako mi se pokaže dobar i pouzdan, stavit ću 13% dužu getribu, minjati sve ležajeve i potrošno uz njih, pa uz put, promijeniti i ležajeve na radilici, ili samu radilicu ako nije dobra i slično, sad ništa.
- ako se prva lista dobra pokaže, onda osim trenutnog pranja plastika koje je zakazano za sljedeći tjedan, ide brušenje i piturivanje
ne znam koja boja, al crna neće sigurno... možda akrilno audi tamno siva sa visokim sjajom i crno ili plavim
- dario007 već mi je rekao da crne plastike moram grijati i špricat WD40, što svakako namjeravam tek kad složim mašinu ili čak sljedeći tjedan kad budem prao plastike, ovisi o vremenu.
- sjedalo je uništeno od ispod, nasilno je razbijena brava jer je ključ valjda ostao ispod... tako da ću sjedalo novo morat nać, kompletne nove brave sa ključevima, i poklopac akumulatora te plastiku volana jer je ovoj strgan nosač gdje ide šaraf... ima nekih sitnica za riješiti, a začudio bi se da nema... ahahha... naprid još nisam skidao plastiku, tako da ne znam stanje od naprijed.
malo sam se opet opustio, zadovoljio sa šarafanjem od kad malagutija nema... a sa skipperom i xmaxom stvarno nemam što radit tip top su, a sa tomosom a5 apsolutno nikakvog jer je to tatin poklon pa nek se on zabavlja... jao, neuništivi strojevi, a nadam se da će i NRG postati...
Ako ste ovo čitali, dajte kakvi savjet, što kako i gdje, pa kud puklo da puklo hahaha... možda me i okrene