Neka i drugi experimentiraju, ja cu pomoc koliko mogu.
Dobro si se snasao s vaganjem opruga, bez o ringa zacas izvazes otpor. Zato sam ja trajno ugradio manometar i odmah vidim situaciju u bar-ima, a negdje sam imao zapisano koliko svaka debljina sajbice donosi pritiska, tako da je to copy/paste i moze svima koristiti.
Sto se tice svijecica, CPR8E je tip svijecice sa isturenom elektrodom, i osim sto ti poveca malo kompresiju, takav tip svijecice definitivno najljepse i najstabilnije radi u leru. Sa onim kracim svijecicama u podrucju elektoda, one daju grublji rad u leru, a pogotovo kad nisu nove, onda zna raditi kao traktor, kako idu kilometri sve je gore, ali u voznji je sve normalno.
Imas u Aprilia manualu kako je CPR8E tvornicki upgrade, umjesto CR8E, makar 50ccm masina mora raditi i s njom dobro, jer ja koristim samo takve posto su mi 7x jeftinije.
Dok sam bio u fazi nabrijavanja da je kljuc u svijecici, trazio sam svijecicu koja je identicna CPR8E, dakle sa tom isturenom elektrodom, i nasao sam od Beru-a, ugradjuje se u Ferrarija, a ima pozlacenu centralnu elektrodu i platinu na ground elektrodi. Svijecica je seks, za influencere dusu dala, medjutim 30€ mi je bilo neisplativo.
Uglavnom, i ja sam imao te nestabilnosti u radu masine, i to mi je bilo neprihvatljivo u svakodnevnoj uporabi. Auspusi ti diktiraju takodjer stabilnost rada smjese, npr. SC08 ti daje da vise dignes pritisak ubrizganog benzina nego ZXR. Nasao sam se na stock sport cilindru i to je prica koja me drzi godinama, a onaj pocetni elan je splasnuo tako da nisam vise kandidat za extremnija experimentiranja, bitno da baza funkcionira bez greske, a ako netko hoce vise sigurno necu odmoci..
Vidi jos ako ima pomaka, super, ako ne lako se vratis i sve ce biti po starom.