Sve purejet dijelovi osim vodene pumpe, nemaj brige, mozes do Grcke i nazad
Ma ovo će biti skut za do grada i nazad, kakve Grčke i đavoli
Ne sjećam se više ni gdje sam stao sa radovima tu u temi. Donji selen zadnjeg amortizera je u komi odavno i to me buggalo otkako sam kupio ovo zamorče pa je sada napokon došlo na red da se sredi. Uz malo mašte smislio se alat za izvaditi stari i upresati novi selen (pogledati slike). U međuvremenu dok je piksa bila vani malo sam ju ispolirao i uz dodatak lubrikanta (tečni sapun
) postavljen novi selen.
A sada, jedinstven prizor, potpuno novi brezoni sa nikad upaljene mašine iz salona.
Za ovo se moram posebno zahvaliti članu dino73n. Nakon dugo smaranja da mi ih proda na što nije htio pristati ni u kom slučaju na kraju mi ih je poklonio hahah stvarno je ljudina, još jednom mu hvala mnogo mi je pomogao u više navrata a ovo je samo jedan u nizu.
Blokovi spremni za termo grupu:
Nastavak drugi dan, prvo postavio karbonske usisne lamelice. Btw jel ovo normalno ovako da imaju kao "rupice" po sebi?
Što se tiče onog unfalla sa osovinom zupčanika uljne pumpe, Loctite spašava stvar. Koliko je ovo trajno rješenje to ne bih znao reći ali sada trenutno mi izgleda kao kvalitetan popravak, vrijeme će pokazati ipak..
U ovom dijelu sam se malo zanio pa nema slika. Kanale za hlađenje cilindra sam proširio tako da su sad mnogo veći, dimenzije cca. 8mm visina i 4mm širina a prije su te dimenzije bile 4-4.5mmx3mm. Ispod cilindra sam ostavio limeni dihtung sa malo diht mase pa ako budem raspoložen u budućnosti isprobati ću deblji dihtung ispod. Semerinzi također postavljeni na mjeru,ovaj od strane variomata sam sa gedorom 8mm poravnao svud okolo sa rubom bloka a za onu sa strane magneta sam se pobrinuo tako da sam napravio piksu dužine 11.5mm i pritisnuo ju do ruba bloka preko semeringa.