Eto Dino je objasnio sve za senzor, i kod mene pokaže nekad dvije, nekad tri crtice dok je hladan. Ujutro dok je hladnije bude nekad i samo jedna crtica..
Privremeno sam zalemio zicu debljine 0.20mm u staru ler diznu (prvo sam lemio 0.3 pa nike bilo pomaka, pretpostavio sam da se rupa malo prosiri dok ja izvucem zicu iz kalaja pa onda zalemio ovu os 0.2mm) i tako se vozio da vidim reakciju. Bilo je samo mrvicu trokiranja sa vrhom gasa ali mu je na full gasu totalno falilo goriva, nakon 3-4 sekunde punog gasa krenu padati obrtaji i kao da bi se ugušio (ja pustim gas u tom trenutku) sto znaci da "fali čorbe" što bi naš uvaženi kolega rekao
na pola gasa na magistrali bi drzao inekako normalnu temperaturu ali opet nije to to, mrvicu je povisoka nakon 4-5km voznje (cca. 70°C i vidim da se krene lagano penjati kako vise drzim gas. Nisam ga duze vozio tako jednim tempom ali vjerovatno bi se penjala i dalje jer je smjesa posiromašna i u tom režimu rada. Ne, nisam provjeravao boju svjećice jer su mi plastike bile na motoru u tom trenutku a kroz sic mi je muka skinuti ju, uvijek se sprzim na cilindar
Eh sad..
Nabavio sam komplet dellorto 17.5 phva GD karb kojem fali pipak za dovod goriva. U njemu sam dobio A22 iglu, klipic 40 (kojeg cu obavezno isprobati
), ler 32 i glavnu 53.
Prebacio sam ler 32 u svoj karb i povecao glavnu na 78 jer mi se htio ugusiti nakon 3-4 sekunde punog gasa kao sto sam gore napisao. Sad mi je na punom gasu svjecka skoro pa super boje, jos uvijek za dlaku siromasno ali je ok smeđkaste boje, samo malo svjetlija nijansa, dovesti cemo to u red kasnije.
Problem je taj sto mi sada na manjim otklonima gasa trokira opet. Šaraf ler gasa je zavrnut skoro pa do kraja a saraf smjese ne pomaze cak ni kada je na 3.5 kruga, dalje mislim da nema smisla odvrtati.
Mislim da cu na kraju morati staviti taj karburator na skut kojeg sam kupio jer sam ovaj svoj sve mi se čini pokvario sa octom (predugo je bio u octu). Na to sam posumnjao kad sam vidio da se pipak za dovod goriva na njemu trusi/spada materijal s njega kada ga brišem prstom. A i samo tijelo karburatora je otpustalo sivu boju dok sam cistio brake cleanerom..
Tako da je sljedeci korak probati ovaj drugi karb, samo moram taj pipak za dovod goriva na njemu rijesiti. I ima vakuum pipak na sebi tako da cu i to morati začepiti prije probe da mi ne vuce fals zrak.