Evo mene, evo runnera, evo i dijelova sa scooter attacka nakon mjesec dana
Saga sa smećarskim podloškama i smećarskim DHLom se napokon završila i prije koji dan sam dobio paket. Za sve vas koji čitate a iz Bosne ste, samo da znate da HOĆETE platiti carinu i da vas HOĆE oderati ko zeca. Ispala me carina oko 30% od ukupnog iznosa pošiljke, *+''(/# mater.
Malo se saberem(al' bukvalno
), donesem paket kući i onda se polako osmijeh vratio na lice
Raspakiram tako sve dijelove, pregledam ko malo dijete svaku sitnicu.. Pogledam u ovaj zapakirani nastavak za crijevo hlađenja na glavi i mislim si, zašto se ja ne sjećam da sam imao termostat na staroj glavi
Pogledam staru glavu, stvarno nema termostata. Ma nisam ga ni skinuo, nije ga ni bilo jer se hrđa navukla nema šanse da je šta tu bilo u skorije vrijeme. Taman kad mislim da sam skoro završio sa spiskom stvari koje trebam kupiti nađem nešto novo da mi fali
Ne znam jesam li ranije objavio, evo slika stare glave..
I ide još slika dijelova
i šećer za kraj
I tako, jučer očistio blokove. Prvo sam permetalom skinuo što se dalo skinuti pa onda benzu u špric bocu i drot kefu pa skidaj šta se skinuti da. Disk mi je smetao jer sam bio lijen da odem do mehe da mi maticu odvrne udarnim odvijačem tako da ću to neki drugi put srediti. Sa ostatkom blokova sam jako zadovoljan. Unutarnji dio oko prenosa je bio prekriven nekakvim crnim zapečenim slojem, ne znam od čega ali jako jako teško se skida tako da sam očistio onoliko koliko mi se dalo čačkati i ispirati benzinom. Čak sam nekih 20ak minuta nalio benzina u sve šupljine sa te strane i ostavio ne bi li se otopilo ali nije djelovalo nimalo
Skinuo sam magnet sa svojim DIY izvlakačem. Nije htio ići dole pa sam onda idnustrijskim fenom zagrijao magnet i spao je bukvalno samo što sam ga malo povukao van.
Ispod magneta sam vidio jednu malu anomaliju, nadam se da ovo neće značiti da ću morati nove namotaje uzimati jer samo bi mi to još trebalo
Naime, jedna žica je blago nagnječena, da ne objašnjavam pretjerano slikao sam koliko se dalo uslikati. Valjda vidite šta se desilo. Ne znam jesam li to ja oštetio možda jer sam šarafe previše zavrnuo u magnet ili je oštećenje od ranije. Hoće to biti problem sad ili?
Na plastičnom pipku za vodu je bilo toliko smeća kod o-ringa, ne znam kako nije curilo. Ali eto. Očistio sam i to i uljnu pa se sad bacam na nabavku ovih par sitnica koje mi fale pa da napokon počnem sa sklapanjem. Btw. jel ovaj zupčanik mikroremena ok? Izgleda mi ova strana koja dolazi do uljne pumpe nešto ko razvaljena ili je to ok ipak? Normalno se vrti i nema lufta kad uklopim na osovinu pumpe.