Obecao sam staviti slike prerade cilindra,pa cu odmah dopisati sta je zapravo radjeno.
gif uploadPa prvo je odluceno dignut squish sa postavke 0.55 na 0.75mm,da bi se malo smanjila kompresija i opterecenje na sve vitalne dijelove masine.
Dax se od samog pocetka zalio da taj sport pro mk2 nejde kako je ocekivao,pa sam ga dugo vremena podbadao da bi ga malo trebalo doraditi za C16.
Nakon sto se konacno odlucio,valjda ga je i dacerovs dovoljno izmaltretirao,striktno je htio da se cilindar ne preturpija,jer je skuter za svaki dan.
Ja sam ga savjetovao da dobijemo max iskoristivu povrsinu ispusnog kanala,da bi s okretajima ostali u nekoj normali,a dobili nesto snage.Visinu ispuha sam samo malo liznuo da bi poravnao konture.
Tako da su sveukupno promjenom squisha i malom doradom ispuha kanali otisli sa tvornickih 187.2/122.5 na 188.8/123.6
Evo sta je zapravo radjeno.Ovo je rukom skicirano na portmapi od sport pro-a mk2
image hosting no accountZnaci sirinu nisam dirao jer je kanal vec tvornicki u maximumu na 76% promjera klipa.Kao neki max se smatra 70% promjera klipa,pa mi nije palo napamet dirati taj dio.Izvukao sam max povrsinu do tvornicke zadane sirine kanala,ali iskljucivo u ovom dijelu koji se nalazi iznad prelivnih kanala.Citajuci strane forume i pregledom nekih drugih portmapa ovom preradom se dobija jaci udarac rezonance i produzuje njeno djelovanje.Jos smo zaravnati dio na izlazu prema flandji zaokruzili i nabrzaka poskidali prelaze i neravnine.Za neko poliranje nije bilo vremena,jer je skuter trebalo sklopiti i bar djelomicno razraditi.
E sad sta smo mi zapravo dobili u praksi cu prepustiti vlasniku,ja sam osjetio vise snage,bolje navrtavanje i za cudo vise momenta.Skuter ide nemjerljivo bolje u usporedbi sa starim squishem i serijskom kanalizacijom cilindra.Ne kazem da je sve zasluga turpijanja,ima tu i do postavke squisha,ali u globalu skuter ide dosta bolje.
Eto toliko od mene..
Poslano sa mog D5503 koristeći Tapatalk