UPDATE
odnio sam karburator kod servisera i rekao je da je čok neispravan tj da je u hladnom stanju previse unutra i kad se ugrije ne uspije izac dovoljno... tako da ga je on nesto odvida pa zagrija uglavnom uspija ga je ajmo rec nastelat ... reka mi je da mu fali jos 1 mm da bi skroz zatvorija dotok goriva.. pa sam za test taj čok stavio na apriliju, a novi sa aprilije sam stavio na runnera..
i potrosnja opet ista...
bija san primjetija da mi je vakum pumpa vlazna pa sam se malo zabavio oko nje... dok je motor ugasen nigdi se nebi vidilo da curi ali kad upalim motor i micem crijeva goriva osjetim kako curi...
pa sam makao zastitu oko crijeva i vidija da je crijevo od goriva u teskoj banani...i tu je curilo gorivo ali samo u voznji zato nisan ranije primjetio...
http://imgur.com/I8I7spX.jpgtako da novi čok + nova guma od vakum pumpe do karburatora + novi filter goriva i sad cemo vidit kako stojimo sa potrosnjom...
kad sam zatvorio rupe na airboxu sa starim cokom uspija san ga nastelat da brutalno ide u startu ... međutim novi ispravni čok se zatvori kad se motor ugrije i onda se guši kod naglog starta.
znaci morat cu ic na 70 diznu... pokusa sam ostavit samo veliku rupu na airboxu i igrat se sa sarafon smjese ali uvik kasni start,..
igla mi je spustena skroz.. sta preporucate vecu diznu ili dizanje igle?