Postovanje,kako vec neko vrijeme imam ovaj skuter odlucio sam ga predstaviti u kratkim crtama.Radi se o nrg-u iz 01.g koji je kupljen u stock stanju sa leovince sprinter auspuhom.Na satu je imao 30200km i generalno je bio okej skuter,uredno odrzavan i vozen od bivseg vlasnika svakodnevno.
Ja sam ga odlucio dovesti u jos bolje stanje i naravno da ide sto bolje uz malo ulaganja te ga planiram koristiti svakodnevno za krace relacija i odlaske i dolaske s posla koji mi je udaljen 25km u jednom pravcu.
Kada sam dovezao motor odmah sam rastavio prijenos da se uvjerim kako je odrzavan i u kakvom je stanju skuter.
Tu zaticem nov remen,rolice,klizace i zvono kuplunga.Kuplung je bio ispod donje granice potrosenosti i mjerio je 103.8mm.
Bilo je tu svega,od generalke na masini,promjene polutki u linearne,stavljanje multivara,prerade webera da idu m5 dizne unutra,igranje i testiranje sajbica u prijenosu.
Probavanja tisuca i tisuca kombinacija rolica i federa te promjena lulica i stelanja frgazera.Prerada auspuha i multivara.Uglavnom u toj fazi je motor doveden do savrsenstva,naravno koliko se moglo s doticnim setupom.
Pa sam se digao sa pocetnih 80gps-a na 95 gps-a
Evo i nekih slika prerada
Ima toga dosta a nemam sve slike.
Nakon toga se preslo na 17,5id na velikom trokutastom airboxu i kajla 3stupnja u advance.
Glavna dizna je 72 po hladnom vremenu sa lulicom 17,5mm na airboxu.
Tu se dobilo jos momenta i snage i sad skuter za 50ccm ide bas jako.
Nemam snimku tog setupa ali imam na weberu 12 i bez kajle.75km/h je 60gps-a
100km/h je 80gps-a
Trenutno sam na granici preci na neki base kit ili ne,kako cu raditi tako cu stavljati slike i dopunjavati s time sto se radilo i sto se dobijalo ili gubilo sa stavkama u prijenosu.Za sad ovoliko...
Do gledanja
Poslano sa mog D5503 koristeći Tapatalk