zamzung s6 i s6 edge nisam imao prilike rastavljat ali sam na s6 edge mijenjao staklo.... to je nešto strašno.... lik nije dao da raskupusim sve jer je htio minimalno odstupanje od originalnog stanja (bez obzira što sam mu rekao da postoji mogućnost da eksplodira baterija ili da se na matičnoj nešto odlemi prilikom zagrijavanja) te mi je pored svega što nije dao sjedio za vratom da slučajno nebi bešto propustio dok mu obrađujem mob
uz dosta muke uspješno sam zamjenio staklo i lijepo sam se razdužio sa njime da je i kolu koju je popio platio
s5 je mačiji kašalj
s4, s4 mini, s3, s3 mini takoreć žmirećki riješim
s2, s2-plus i s, s-plus su zlo za zamjenit samo staklo jer je duplo deblje od gore navedenih pa se mora više zagrijavat što naravno povećava rizik "fleka" ili krepavanja LCD-a
mnogi HTC modeli u zadnje vrijeme dolaze kompletirani tj. LCD i touch/digitizer su sljepljeni kao kod samsunga samo je razlika u količini ljepila između stakla i LCD-a no isto tako ima dosta modela koji imaju samo rubove LCD-a zaljepljene pa se čini kao da je kompletno ljepljen
Desire modeli su 90% "kompletni" samo oni ispod 4" su zasebno LCD i Touch
Aclatel Idol modeli su svi u kompletu i moguće ih je odvojit kao i zamzunge no oni kao i HTC imaju full body case ali su lakši za otvorit i šarafat po njima
ZTE blade L modeli su varljivi kao i HTC, mislis sve sljepljeno a ono gle iznenađenja, odvojeno
LG G serija je "kompletna", L serija je "zasebna", bello, finno, magma, prime, joy. leon, i ostali "ispod" cijene sz "zasebno"
Acer liquid serija su većinom "zasebno"
Sony Xperia Z modeli su svi sljepljeni i nije se zahvalno igrat sa odvajanjem, nema kruha u tome jer su touch-evi par $ jeftiniji od kompletnih ekrana
M serija je li-la, ima i u kompletu a i zasebno
E serija je zasebno (barem modeli koje sam imao u rukama E i E1 al to je već prastaro....)
Microsoft (svima znano kao NOKIA Lumia) su uglavnom zasebno, no kod nekih modela ima različitih touch-eva i LCD-ova bez obzira što je model kao model jedan, dio je namjenjen za različita tržišta pa nije svuda isti te se treba prvo rastavit i vidjet kataloški broj i po njemu tražit novi dio
Gigabyte ima u zadnje vrijeme dosta cijenovno dostupnih modela, no isto tako ima dosta modela za koje nema nigdje za kupit dijelova, za one koje ima je situacija kao kod LUMIE
rastavi da vidiš koji dio ide u njega jer možda neće radit
imao sam slučaj GURU G1 sa neispravnim touch-em, naručio drugi, nije radio, naručio još jedna, nije radio, pajdo kojem sam ga popravljao je kupio još jedan guru sa neispravnom matičnom, rastavim ga imam što za vidjet, na jednom (njegovom) IPS LCD a na ovom drugom TFT LCD ?!?! naravno da nije radilo
Alto A2, Mika M2 zasebno
Guru G1, SAGA S3 sljepljeno
od BB sam samo curve modele radio al to je sve već izvan mode
motorolu za divno čudo nisam nijednu popravljao