svi se baziraju na već poznate brandove tipa zamzung, lg, apple-ovi iphone modeli, htc, a nitko ne spominje kineze koji su sve pristupačniji preko domaćih online shopova
evo ja neki dan naručio ženi BlackView BV2000 za 400kn iz UK-a sa svim trošarinama na sistem "Make a offer" stigao kroz 4 dana DHL-om sa godinu dana ganacije na njihov trošak dostave a kod nas isti košta 650kn preko wowshopa sa 2 godine garancije koja se realizira u kini...
u rangu 1500kn se nađe jako kvalitetnih meizu, xiaomi, blackview, lenovo, asus,.... mobilnih aparata, sw podrška je kvalitetna kako preko needrom stranice tako i preko službenih stranica a hw su jeftiniji od brandiranih iako imaju slične ako ne i bolje karakteristike
uzet ću u obzir umi iron pro koji košta 1500-1800kn novi sa 2 god garancije a isto toliko se cijene samsungovi modeli s4 u tip top stanju (ok nađe se i za manje) ili s5 koji je "ubijen" sa funkcionalnim ekranom
mnogi će se javit na sistem, da jači je a koliko ima bodova na antutu ili nekom drugom benchmarku, što je meni bilo bitno kad sam prešao sa mobitela od 256ram-a na 2gb pa sam se divio tome... danas gledam drugačije, bitna mi je baterija i da nema zrnatu sliku, da nije prevelikih gabarita (tj da nije "mesnat") i da je minimum 1-1,5GB rama-a te da nije ispod 4,3 ili 4,5 inča