Pozdrav,
Odlučio sam i ja pobliže predstaviti svoj skuterčić. Skoro sam odustao nakon proičitanog stikija od ivanm-a, no kada sam vidio da je dosta "projekata" nisu veći nego moj ipak sam odlučio postati a i nabavio sam i 3 naljepnice za svaki slučaj.
No krenimo na projekt:
Imam Aprilia Areu 51, 2001. godište, kupljena nova 2003.
Pogoni ju dobri stari minareli. Performanse nisu neke bajne ali su mi ok jer skuter ide, ne stoji. Sada ide nekih 65km/h. No slike govore više od 1000 riječi pa eo:
Sve je bilo standardno ili zamjena za standardno: Dellorto PHBN 12
Giannelli GO
serijala uglavnom
Nekada je bilo i problema pa mi je tako na 8tkm zaribala radilica
Nikada mi neće biti jasno zašto ali što je tu je. Zamjenjena je s topovom radilicom s plavim polutkama. Iako tada nisam ništa znao o tuningu skutera ispostavilo se da se radi o dobroj radilici.
Poslije toga opet bezbrižna vožnja sve dok nisam imao udes:
Za koji dan cijeli skuter ide kod molera
na farbanje. Dvoumim se između sadašnje boje i malo izmjenjene SBK kombinacije boja. Naravno poslije će ostati "clean look".
Area me opet počela zezati s panjenjem uzbrdo
http://www.mojskuter.com/forum/index.php?topic=7583.0ali uspio sam donekle riješiti taj problem.
Sada je na skuteru ljubičasti topov centralni, mix od 6g i 5g rolica, žute (pretpostavljam malossi) opruge u kvačilu i 70 dizna.
No krećem pomalo i u lagani tuning.
Danas mi je stigao Malossi Multivar i Malossi tj. Dellorto 17.5 frga. Negdje prije sam kupio veću serijsku prirubnicu za karb.
No mislim da ću pričekati s montažom dok ne kupim neki bolji auspuh jer mi nije hića jer mi završava sezona vožnje za 20 dana
Moj nazovi tuning će biti dugotrajan proces zbog kroničnog nedostatka para i vremena, većinu godine nisam kod kuće.
Sada jedno pitanje za tunere!!
Za koji auspuh da šparam novce koji će mi biti odličan na Malossi Sport-u te dobar na serijali dok nekupim kit. Prihvaćam sve osim ZX-a jer nevolim imati nešto što imaju svi u gradu. Bolje ću malo duže šparat nego se utopit u masu. Ajde da je RR al pošto ga više nema nula bodova.
Malo sam pratio na forumu kako je netko imao problema sa montažom auspuha al riješim ja to uz pomoć starog. Nadam se da mali produžetak od 2 cm neutječe previše na performanse.
Toliko za večeras. Sutra ću ubaciti još slika.