Moje subjektivno misljenje je da NIKAD ne bih uzeo 4t hard enduro/cross.
Jest da cvajo trosi vise goriva + ulje,ali kad dodje do odrzavanja masine (jos kod 4t moras svakih par radnih sati ulje novo),cvajo je puno jeftiniji.A izdrzljivost ovisi na kakav primjerak naletis,ali nije prevelika razlika koliko ljudi misle,tj. da cvajo traje 3 put manje
Ja vozim DT 125,2001. godiste.
I sad ce ispasti da svaki cigo svoga konja hvali,ali ovo sto govorim se odnosi i na kawasakia kmx 125/hondu crm 125 i sl. Samo ovisi kakva je situacija s dijelovima tamo kod vas.
Znaci,ovaj moj sa pravim gumama je stvarno korektan pocetnicki enduro motor.Jos sam ja stoka od 180cm/90kg na njemu sa serijskim prijenosom i motor zbilja prolazi gdje covjek ne bi vjerovao da moze i ima snage
Trosi ti normalne voznje 5-6l,ako ga mazis u 6. moze i 4l trosit,a klanja konstantno nagura do jedva 7l,al to je zbilja silovanje stalno full gas po offroadu.
Pozitivino kod tih motorica svih (ne samo DT) je sto,ako si normalan,mogu preci 20ak + tkm BEZ diranja masine.Normalno promjenis ulje u getribi,svjecicu,ocistits filter zraka,itd ali to je odrzavanje.
Ovjes je ok za enduro,za skakanja po cross stazama i sl. nije,kocnice takodjer zadovoljavajuce
Takodjer,ta klasa relativno sporo trosi gume,plocice,lanac/lancanike,dok ih jedan cr 500/crf 450 razvaljuju jako brzo.
Jedino sto treba kupovati ulje dobro i grijati ga prije voznje,ali to vrijedi za sve cvaje.
Neznam sto si vozio dosad,ali za pocetak,sezonu makar bi ti 125ica cvajo bio dobar izbor s kojim ces se zabaviti
Hard modeli poput ktm exc 125 su vec druga prica od dt-a iako bi neupucen covjek rekao da je to isti vrag
I jos jednom mi reci VI,naljutit cu se