Ostalo > Razne offtopic teme :)
Koji kompresor kupit?
dado_mhr:
--- Citat: Ada - 21 Travanj, 2020, 00:16:00 ---
Drustvo moze preporuka za spricu za lakiranje, nesto dobro ali da nije pro serija posto su one paprene.
--- Kraj citata ---
Imas na aliju i e bayu dosta finih kopija npr. sata 4000/5000, il devilbiss gti pro cca 500-700 kn su ti kopije. Originali su 400-600e (sata/devilbiss). Ja sam uzeo devilbiss za 3 tkn prije 10 godina 1.3 dan danas s njom radim. Nije ti bačen novac. Iwata ti ima dobrih modela za nekih 200-300e npr. W101. Baci oko na njušku!
Uz sve ovo ti ide dobar komp, koji ima dovljan protok zraka da nahrani tu tvoju spriću. Moja devilbiss treba 265l/min - kompresor mi ima protok od 270 l/min (100l je boca motor oko 2,5 ks ne znam tocno sad).
3alfa3:
--- Citat: dado_mhr - 21 Travanj, 2020, 13:36:34 ---
--- Citat: Ada - 21 Travanj, 2020, 00:16:00 ---
Drustvo moze preporuka za spricu za lakiranje, nesto dobro ali da nije pro serija posto su one paprene.
--- Kraj citata ---
Imas na aliju i e bayu dosta finih kopija npr. sata 4000/5000, il devilbiss gti pro cca 500-700 kn su ti kopije. Originali su 400-600e (sata/devilbiss). Ja sam uzeo devilbiss za 3 tkn prije 10 godina 1.3 dan danas s njom radim. Nije ti bačen novac. Iwata ti ima dobrih modela za nekih 200-300e npr. W101. Baci oko na njušku!
Uz sve ovo ti ide dobar komp, koji ima dovljan protok zraka da nahrani tu tvoju spriću. Moja devilbiss treba 265l/min - kompresor mi ima protok od 270 l/min (100l je boca motor oko 2,5 ks ne znam tocno sad).
--- Kraj citata ---
Uzmi stopericu pa mjeri od 6-8 bara koliko ti kompresor puni. Nekako sumnjam da 2,5ks postize te brojke koje spominjes, a ako je jednoklipni, onda nema sanse
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
dado_mhr:
edit bio sam bas u garazi pa sam bacio oko 2,2 kw -3ks trofazni 320l/min protok 9 bara max 100l boca marka Abac
3alfa3:
To je dvoklipni vjerojatno, sa remenskim pogonom. Super kompresor za amatere, nebi si boljeg pozelio
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
LukaSokol:
Da se nadovezem na temu
4 godine sam radio u jednoj firmi, prodavali smo razne kompresore, a između ostaloga i King kompresore kojeg ste naveli na pocetku teme...
King, Meta, Einhell i sve te jeftinije marke do cca 1000 kn imaju potpuno iste motore (jednofazni, 2 konja motor i druka do 8 bara, makar se da na tlacnoj jos to malo pojacat ali nije preporuka posto su boce atestirane na 8) ali King imaju najbolje i najkvalitetnije rjesenje sto se tice kotaca, nekako su puno cvrsci od ostalih, realno to je jedina razlika kod tih kompresora 24 i 50L
King je preporuka pogotovo sa duplim izlazom, jedan je stelajuci, a drugi max pritisak kolko u boci ima, i uzeti 50L jer nije neka prevelika razlika u cijeni, a kod farbanja puno znaci.
Ako uzimate kompresor za obrt/firmu, za kompresore do 90L netreba A-test kojeg morate platit, iznad 90L treba.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju