Ostalo > Razne offtopic teme :)

Koji kompresor kupit?

<< < (6/11) > >>

dado_mhr:

--- Citat: 3alfa3 - 21 Travanj, 2020, 15:59:44 ---To je dvoklipni vjerojatno, sa remenskim pogonom. Super kompresor za amatere, nebi si boljeg pozelio

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

--- Kraj citata ---

kompresor je po meni jako bitan doma, to mi prvi radni stroj kojeg sam uzeo kao klinac  ;D i otac ga koristi dosta (održava alat - radi kamen i keramiku pa bude prašine čudo)

3alfa3:
Da mi hoce konacno riknut ovaj koji imam (to djubre se neda sto god mu radio, ulje staro 4 godine, talijanski, 50 litarni, jednocilindricni od nesto ispod 3 konja i zapravo meni sasvim dovoljan)....

Kupio bi 2 cilindricni, 3KS, 100L, remenom pogonjeni dvoklipni, jednofazni, kao sto je bio (ili ga jos uvijek ima, ne znam , ne pratim) u Bauhausu za cca 3000kn sto je zapravo isti/slicni ko i ABAC koji je prije par postova spominjan.

Ali, ovaj moj mi sluzi za raspuhat prasinu, pumpat gume i ostale sitnice pa nemam razloga trazit vise od njega, a koliko ga malo koristim, nije ni cudo da jos radi ko nov. Inace, protok mu je 135l/min od 6-8 bara ako sam dobro zapamtio, svakako vise nego mi treba jer niti farbam ,niti koristim zracne alate. Samo puhalica i pumpanje guma. Iako, koristim ga svakodnevno, ali kratko i samo za sitnice. Ali da ga nema, ne znam kako bi bez njega  ;D

Ada:
A sta mislite o LVLP spricama, bojim se HVLP jer ne znam hoce li mi moc kompresor zadovoljit trazenu Lmin za HVLP?
PS
I koju velicinu dizne da odaberem prilikom kupovine sprice?

dado_mhr:

--- Citat: Ada - 22 Travanj, 2020, 18:35:11 ---A sta mislite o LVLP spricama, bojim se HVLP jer ne znam hoce li mi moc kompresor zadovoljit trazenu Lmin za HVLP?
PS
I koju velicinu dizne da odaberem prilikom kupovine sprice?

--- Kraj citata ---

Za bazu 1.4 za lak 1.3/1.2 (ja imam 1.3 koristim je za oboje devilbiss gti hvlp 2 bara radni), za primer i filer 1.8/2.2 ne mora biti skupa tu mozes kupiti i jeftiniju u centru (ja imam xy iz peveca dvjesto i par kuna..). 

Lvlp koliko znam nova tehnologija, slicna kao hvlp ne trosi puno materijala uz to trosi i 50% manje zraka...gledao sam ih po netu ima modela po jako pristupačnim cijenama, radni tlak je nekih 2 - 2.5 bara!

Ada:

Dado_mhr hvala na odgovoru.Novi sam u ovom pa mi je svaka informacija bitna.
To sam znao ali sam konto ima li razlike u kvaliteti lakiranja HVLP vs LVLP?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju