Ostalo > Razne offtopic teme :)

Koji kompresor kupit?

<< < (4/11) > >>

kupujemskut:
ja sam špricao sa 24L plastike i napisao sam ti već da je ispalo savršeno. nariktao sam kompresor da baca 3 bara i radi super jer ne špricas velike površine,a ako ti nije problem između 2-3 plastike pričekat minutu da se kopmpresor baš nadruka do kraja nemoj razmišljati,jedino je šta cijelo vrijeme radi

danc00:

--- Citat: 3alfa3 - 24 Studeni, 2013, 22:04:40 ---
--- Citat: ivano_007 - 24 Studeni, 2013, 21:34:47 ---Koliko imaš vremena na raspolaganju dok ne padne pritisak?

--- Kraj citata ---

Mjeri se u sekundama  ;D

OK, tlak za farbanej je najcesce 2-4 bara (ovisi i o sprici), al sa komrpesorom od 24 litre sa 8 do 3 dodjes u roku odmah, a protok zraka koji motor moze drukat je puuuuno premali da bi to pratio

--- Kraj citata ---

Ne baš, špricat se može bez brige, ne troši šprica tolko zraka da komp ne bi mogel nadrukat, barem moj! Moj počne na 5.5bar drukat, varijabilni ventil narihtam na 3.5bar i špricaš do mile volje...

Za špricanje je odličan  :icon_thumright: Tu ionak nije bitan tolko kompresor, već šprica i majstor  ;D

Ada:

Drustvo moze preporuka za spricu za lakiranje, nesto dobro ali da nije pro serija posto su one paprene.

v3kac:
Najveća zabluda su "koliko bara" ...to je gotovo nebitan podatak.

Ono kaj je bitno prilikom kupovanja bilo kojeg kompresora je snaga kompresora, obično je označeno sa hp (horse power).
Može se i ravnati i po kw na motoru, ali kod razno raznih specijaliziranih kompresora to može biti zajeb pa čitaj te deklaraciju sa samog kompresorskog pogona.

Iz perspektive običnog malog korisnika kompresori se dijele na

Oliverxxx:
Osim snage je jako bitna stvar koliko litara daje u minuti

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju