Hop .. pa ja ovde nista nisam pisao
auuu
u Nedelju sam sklopio blokove i fino se namucio posto sam sam radio.. trci do zamrzivaca pali fen , gasi fen , nije dovoljno zagrijano vadi opet hladi... kila posla ..
ko kad se radi prvi put .. a jos sam.. Ali aj.. nekako sam uspio ubaciti lezajeve i radilicu i spojiti to..
Nazalost foto aparat ovih dana nije bio u funkciji pa imam samo jednu sliku sa lezajem u maloj bloku (i onako bi proletili)
Ponedeljak
Malo sam se zeznuo kod montaze malog bloka i radilice , pa sam morao uzeti cekic u ruke ... a zbog nakucavanja vjerovatno sam i unutrasnji prsten pomjerio malo vani pa dobio ono tesko okretanje radilice.. opet cekic u ruke i udari
i fino se oslobodila ... ali odma nakon tog se javlja i drugi problem ...
Zbog 12mm bolcne na klipnjaci , morao sam uzeti piaggio klip (malo su 'visociji' od minarelli klipova i prozor se razlikuje) pa je ivica klipa u GMT ravna sa ivicom cilindra.. a to mi nikako ne odgovara zato sto mi je serijska glava , a i Mario mi je radio analizu cilindra i ispalo je da je najbolje za moj cilindar kada je ivica klipa od ivice cilindra udaljena 2,3mm .. a i klip u DMT ne otvara kanale u potpunosti vec je iznad donje ivice kanala za 1-1,5mm
Danas krenem sa izradom dihtunga.. da malo izdignem ciilndar il Vam ga cini mi se spejsujem
Napravim model dihtunga u cad programu i bacim print u 1:1 razmjeri na karton/korice debljine 0,27mm
Mogao bih razviti posao sa gasketima u BiH
Ali .. ja nebi bio ja ako sve uradim kako treba.. izrezao sve al nisam probusio otvor za brenzone
A ovako sad da busim vjerujem da bi se pocjepalo , pa sam malo improvizovao
valjda ce radit ... a i ovako izgledaju
... tuning gasketi ... po jednom gasketu dobijes 0,02km/h
Izrezao 10 komada (2,7mm) sutra postavljanje...