Pozdrav skuterasi !
Doslo vrijeme da predstavim i ja svog dvotockasa .
Znaci radi se o Keeway Hurricaneu (nekim poznatiji kao usisivac) koji je fabricki bio 50cc , 2007 , 2t bla bla bla .. trenutni setup na skuteru je
trenutni setup Termogrupa : Kit (F klase) 72cc
Karb : stock 12ka dizna 80 i gljiva
Spuh : Leo Vince TT
Variomat : Serijski (uskoro se mjenja necim novim)
Rolnice : 4,7gr
Kvacilo : RMS Stelujuce 107mm
Zvono kvacila : 107mm (stock sa rox-a)
Opruge kvacila -malossi zute , srednje nategnute
Blok motora (stavljen duzi) sa sprint exactly-a
Felge 12'' (Alu sa sprint/keeway/cpi-a)
U nastavku slike
Kada je dosao kod mene izgledao je ovako >
Nakon tog probudila se zelja za
cuniranjem ... ono.. 24/7 visio na sa , wish-list napunio samo tako
... onda su se skupile neke pare i narucio TT i kit ... Dok su se cekali dijelovi da stignu , jednostavno nisam mogao izdrzati da nista ne radim pa sam isprintao stickere i pukao sticker bombing
...
I bilo je furka jedno vrijeme.. pokisle par puta ali su se drzale i dalje ... i bile sve na skuteru dok nisam otisao na street race u Sarajevu .. kisa padala prije tog , a do mjesta gdje se odrzava bilo makadama , isprskale se a nisu bile zasticene bezbojnim , nije se moglo oprat .. pa sam ih morao dole skinut
..
Onda , prije 1mjesec , naidje mi blok od Sprint Exactly-a sa radilicom za smjesne pare.. 20e + dostava, prekontrolisem sve je 5 .. jedino sto je negdje vani stajao pa mu je trebalo malo "
ljubavi" brige i to je to .. i onako mi se nije svidjao onaj hurrijev kratki blok sa felgom sa kolica , a i jedan od brenzona je pukao i ostao u bloku .. tako da .. da sam nosio stari blok kod tokara , toliko bi mi uzeo da to izvadi i reparira navoj.....
Nakon ciscenja sa felgom 10''
Nazalost , prilikom sklapanja zavrtim radilicu dok je klip bio na njoj , klip zapne i pukne onaj prozorcic pri dnu ..problem mi je naci klip za minarelli al sa 12mm bolcnom (kinez.. sta da se radi..
) vjerovatno ce odgovarati sa piaggio , jer je na njima 12mm
Kao sto sam vec rekao gore , uzasno su me nervirale ove 10'' felge sa hurricane-a pa sam odlucio naruciti alu felge 12'' kao sto su na matrixu/exactly-u i jos nekim kineskim skuterima..
Obje felge sa gumama sam platio 30e + dostava 7e .. na jednoj je pirelli solidna , na drugoj kenda odlicna guma.. ali.. vidit cemo kako ce se pokazati na cesti
Odma sam ih postavio i na skut da vidim kako izgleda , moram priznat .. drugi skuter
al najbitniji mi je bio komentar starog "Eh.. sad je mocan"
i jedna pozerska u garazi pored 100 kila cementa
Nisam stavljao spuh jer ni cilindar nije na masini , ima jos puno posla da se radi i oko masine i oko plastika.
Za danas dosta , sutra idu slikice detaljnije o poslicima koji su se radili
Fotosop skica kakav bi trebao biti krajnji rezultat >