Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Derbi GP1 Open - lagani tuning i vase misljenje  (Posjeta: 6788 )

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • ja sam Brale
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
Odg: Derbi GP1 Open - lagani tuning i vase misljenje
« Odgovori #20 : 06 Rujan, 2013, 14:22:58 »
Jebeš tuning, spuštajmo se niz nadvožnjake :headbang:
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Offline GP1 Open

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Derbi GP1 Open
« Odgovori #21 : 06 Rujan, 2013, 21:17:34 »
Ma kakvi nadvoznjaci nizbrdice i slicno,ja se vozim po cesti,a nemam skuter da se saginjem ko kreten,da mi se ljudi po cesti smiju ko da imam bijesnu jurilicu ili da se samo spustam niz nizbrdice i nadvoznjake,spomenuo sam to tek toliko jel kolega kojem serijski skuter od 50 ccm ide 105 samo sam rekao da meni niz nadvoznjak ne pokazuje vise od 96 po satu. Nemam ja sta lagat sam sebi za potrosnju goriva ili krajnju brzinu.,sve sam lijepo napisao. Otvorio sam temu bas zbog mnogih,a kolega nije jedini koji tvrdi da mu Gilera ide 100 ili preko 100,doduse sa laganim tuningom,a ovaj njegov je jos i cista serijala. Zbog toga sto je na Derbiju ista masina i iako sam ulozio nesto preko 2000 kn sto i nije nesto ekstra puno jel sam dosta dobio u odnosu na serijski samo sam htio pitati dali je ta brzina od 92-93 realna ili moze jos malo vise bez puno ulaganja. Jako tesko da cu bez kita doci do 100 koliko bi mi stvarno bila zelja cisto zbog brojke mada je i ovo dovoljno jel me auti od semafora do semafora u gradu ne stizu niti me u bilo kojem djelu grada zaobilaze.,guraju sa strane,blicaju i slicno ,a to mi je najvaznije.

Znate sto mislim o tome da masina koja nije pipnuta pa cak i sa auspuhom i variomatom ide 100.. Kak da ne!

Zapravo ide da,tako i Generic od frenda ide 90! Ali mu sat ne krece od nule nego od 40!

Pokusat cu maknut jos taj tuljak sa airboxa i diznu 70-75 ali sumnjam u bilo kakvo povecanje krajnje brzine mada bi bilo lijepo,sto naravno nebi rekao i za potrosnju,do 5 litara mogu podnjet iza 5 je za 50 kubika previse jel mi je Derbi 250i toliko trosio ,a isao je ko metak, doduse 4 takta i elektronsko ubrizgavanje ali svejedno.

Hvala na savjetima...

Offline Tomi_ZG

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Gilera Runner 50 SP
« Odgovori #22 : 06 Rujan, 2013, 23:10:57 »
http://www.polini.com/catalogo/en/risultato.php?op=mamoca&categoria=12&modello=402
9-tka je serijska, neznam zašto na tim derbijima piše da je 10 :dontknow:
Nebi riješio problem s federima kvačila.
Kupi još jedan set tih rolica pa probaj zaštelat prijenos.
Brzina je dobra, nemaš kaj više tu na serijali.
Nego, nije to malo prejak auspuh?Kolko to vrti?

Da budem iskren neznam dali je prejak ali mislim da nije jel je samo za 50 ccm sto sam tek kasnije skuzio,a s obzirom da nije jeftin danas sutra i ako se odlucim na kit 70 ccm bojim se da cak nebi bio pre slab jel opet napominjem,tek model iza toga je za 70 ccm. Kasnije sam to prihvatio opet kao ma ajde nema veze jel ionako necu stavljati kit. Al evo nakon nekog vremena koliko god imas postaje slabo. Ili sam ja blesav,neznam.
Ko ti je ispričal ove nebuloze?

Ovi iz Ami Tradea,a i tako sam shvatio odavde:

http://www.polini.com/catalogo/en/risultato.php?op=mamoca&categoria=12&modello=402

Ako sam krivo shvatio jos bolje!
Krivo si shvatil.
A ovo za ami-trade  :omfg:  :toothy12: bolje za savjet pitat babu na placu nego njih.

Offline NEOs

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Trnje
  • Moj Skuter: gilera runner 999
« Odgovori #23 : 07 Rujan, 2013, 12:30:42 »
Sumnjam da ces podici performanse uz istu potrosnju, jer tebi ocito trebaju jos samo okretaji iliti povecani broj punjenja cilindra. 5L je danas puno za skuter od 50cuba jer jaci i brzi trose toliko ili priblizno toliko, a neki auti se mjere jednako! Po meni je bolje dizati kubikazu uz manje okretaja negoli vrtiti visoko manju kubikazu da bi skuter isao jednako. :)
Konkretno bi to izgledalo ovako: base kit + auspuh koji nije reza, tipa sc08 tvornicki bez kat.

Probaj sa tom vecom diznom pa javi kako se ponasa jer i mene zanima.
A ovo sto se natjeravam sa runnerom je moj nacin voznje, ipak je to igracka i smiju mi se kako god okrenes :happy8: Ne znam koliki je tank goriva, ali autonomija je 150-160km, dosta trosi serijala bez blokada sa 62 diznom.

Offline Tomi_ZG

• maxi forumaš
« Odgovori #24 : 07 Rujan, 2013, 13:29:06 »
Meni runner s tt-om troši po Zagrebu 5 litri,na otvorenoj ispod 4,točnije oko 3.8 i to ful gas al to se rijetko vozim.

Offline GP1 Open

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #25 : 08 Rujan, 2013, 11:45:34 »
Moze mi netko u kratko reci kako da stavim na brzinu sliku svjecice? Nesto mi tu ne stima sa bojom,a vjerovatno i ta toplotna vrijdnost,ma... pa kak konji u tvornici stave 10 tku ak ide 9 tka,pa nije to pogađanje ko na placu  ali j****u ne osjetim nista u radu motora ili u voznji,cak i ta rupa za koju sam napisao da imam ustvari i nije rupa jel ne potone u ubrzanju,neznam ne kuzim to bi trebao neko vidjet ko je iz Zagreba pogotovo ko ima Runner ili NRG. Ustvari motor ide ko metak ali me zanima jel su te sitnice normalne ili ipak mozda jos treba nesto za nijansu podesit.

Offline Grale

• moderator
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
« Odgovori #26 : 08 Rujan, 2013, 11:51:01 »
Uvijek treba fino postelavanje karba i prijenosa,ako neznas sam odvedi nekom da ti to riješi.
Sliku uploadaj prek npr. www.pohrani.com

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
« Odgovori #27 : 08 Rujan, 2013, 12:00:02 »
A gle to mi je maksimala, jel se vozim toliko povremeno? Vozim. I jako je kul vidjeti na serijali te brojke ali znam koliko laze i ta prava brzina mi je vise nego dobra, dok netko ulupa novce u skuter i ide mu svegai malo brze, doduse uz bolje ubrzanje.

ne,to ti nije maksimalna nego preforsirana brzina di je skuter u iberturaži i debelom prevrtavanju.
malo se informiraj o tuningu pa onda piši kaj se dobije s čim..vjerujem da ti se smiju sa ovakvim izjavama i maksimalnoj niz nadvožnjak  :hello:
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)

Offline dr.mrgood

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bribir
  • Moj Skuter: Peugeot Elyseo
  • MojSetup: Malossi Sport 70 ccm,Dellorto 17.5,dizna 80, original airbox
  • MojSpuh: Stock
« Odgovori #28 : 08 Rujan, 2013, 13:06:41 »
Po nekakvom pravilu, na sve serijala skutere ide osmica, devetka se moze stavit eventualno po ljetu. Desetka je za high race skutere i to 99% ljudi ovdje ne treba.

Offline GP1 Open

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #29 : 08 Rujan, 2013, 13:49:00 »
http://www.pohrani.com/f/3Y/cP/2rpj4fGb/20130907130053.jpg

Ja se nadam da cete vidjet,javljalo mi je gresku da mi browser ne dozvoljava kopiranje,valjda jel je s mobitela.

Offline GP1 Open

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #30 : 08 Rujan, 2013, 14:00:44 »
Ova svjecica mi izgleda bolesno!

I BTW ,sto se tice ful serijske Runnerice ,dajte se pomirite sa tim da nemre ic 100 osim ak sat ne laze,ma nema tog nadvoznjaka u Hrvatskoj,a kamoli po ravnom

Ako je meni Derbi ful serijski sa istim agregatom iso 83-85,a di nađete jos 15-17 km/h?

Ajde pa da je neko i laksi od mene 30 kila pa da veli 90,jos nekak ali ful serijski 100?

MALO SUTRA!

Offline Grale

• moderator
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
« Odgovori #31 : 08 Rujan, 2013, 14:08:45 »
Preloša ti je svjećica, vozi to nekom uštelat.
A s ovim pričama o nadvožnjaku i slično se nemoj zamarat jednostavno, pusti nek se vesele :dontknow:

Offline Tomi_ZG

• maxi forumaš
« Odgovori #32 : 08 Rujan, 2013, 14:12:33 »
Nadvožnjaci su za decu,zalijeganje je za prave trkače  :jerk:  :laughing7:

S ovom bledom svječicom budi sretan da nije cvikalo do sad,pod hitno to uštelaj i goni tu 10ku proć

Offline NEOs

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Trnje
  • Moj Skuter: gilera runner 999
« Odgovori #33 : 08 Rujan, 2013, 14:13:08 »
Ljudi citajte malo, 101 po satu. Jucer sam mjerio  po gpsu, kada na satu pise 98kmh gps pokazuje 87.52km/h.

Offline GP1 Open

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #34 : 08 Rujan, 2013, 14:28:14 »
Ljudi citajte malo, 101 po satu. Jucer sam mjerio  po gpsu, kada na satu pise 98kmh gps pokazuje 87.52km/h.

Nismo tu da se svađamo i prepiremo iako ja svojim komentarima poticem na sulude rasprave.

Molim vas ako ima itko u Zagrebu ili se nađe sa skuterom u Zagrebu ciji skuter od 50 kubika ful serijski iz Piaggio grupdmide 98 po satu sa covjekom 93 kg i koferom,eto neka mi javi da to vidim,a ja mu placam klopu.,cugu i pun tank goriva,jel moze bit postenije?

Ne trebam sjedat na tuđi skuter,samo cu ga pratit sa svojim nista drugo.

Offline GP1 Open

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #35 : 08 Rujan, 2013, 14:39:05 »
Nadvožnjaci su za decu,zalijeganje je za prave trkače  :jerk:  :laughing7:

S ovom bledom svječicom budi sretan da nije cvikalo do sad,pod hitno to uštelaj i goni tu 10ku proć

j****u pa ti si iz Zagreba,mozes probat,pa ide ko metak nebi lago sam sebe,da je nisam vadio po nicem nebi primjetio da je takva  usrana i nikakva.

Eto bas bi volio da probas

A dali neko zna jel moze bit takva jel sam bio na otvorenoj cesti nekih 25 kilometara,bez semafora pa sam ga povreno stisnuo do kraja cak i niz blagu padinu di je dolazio do krajnje od  96?

Pitam zato kaj i auto ak stisnes na otvorenoj cesti zna bit bijeli auspuh,doduse nije to svjecica ali...

Offline dr.mrgood

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bribir
  • Moj Skuter: Peugeot Elyseo
  • MojSetup: Malossi Sport 70 ccm,Dellorto 17.5,dizna 80, original airbox
  • MojSpuh: Stock
« Odgovori #36 : 08 Rujan, 2013, 15:56:09 »
j****u pa ti si iz Zagreba,mozes probat,pa ide ko metak nebi lago sam sebe,da je nisam vadio po nicem nebi primjetio da je takva  usrana i nikakva.

Eto bas bi volio da probas

A dali neko zna jel moze bit takva jel sam bio na otvorenoj cesti nekih 25 kilometara,bez semafora pa sam ga povreno stisnuo do kraja cak i niz blagu padinu di je dolazio do krajnje od  96?

Pitam zato kaj i auto ak stisnes na otvorenoj cesti zna bit bijeli auspuh,doduse nije to svjecica ali...

Ne moze bit takva radi ful stiskanja, to ti ne valja i gotovo. Kao prvo stavi osmicu, pa se onda vozi i stelaj fergazer, na devetki a kamoli na desetki neces nis vidit i ne mozes ustelat fergazer.

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #37 : 08 Rujan, 2013, 17:19:25 »
devetka ce ti biti oke za te okretaje koje imas sa tim spuhom, da je serijski, 8 je sasvim oke vrijednost...
mozda je smjesa i oke, pogledaj celo klipa, ono puno bolje pokazuje. kad stavis 9 vidjeti ces da ce svjecica imati drugaciju boju
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline GP1 Open

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #38 : 08 Rujan, 2013, 22:15:17 »
Svjeicu cu kupit odmah sutra ,a po frgazeru nebi sam dirao jel nemam iskustva,ako ima u Zg neko ko to fakat kuzi preporucite mi molim vas.

Dali ima smisla da skidam lulicu sa filtera i idem na vecu diznu samim time od sadasnje 64? Sto bi dobio time,ubrzanje krajnju? Ili samo potrosnju i glasniji zvuk pa u samo u svojoj glavi da stvarno ide bolje?

Pitam nevezano sa stelanjem frgazera i svjecicom,to sad znam da moram pod hitno i to mi je prioritet.

A kit 70 ccm ce ove godine definitivno pricekat,a dobim li postelavanjem jos malo koliko bi htio otpada trajno!!!

Offline Grale

• moderator
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
« Odgovori #39 : 08 Rujan, 2013, 22:19:33 »
Ima par članova iz zg koji rade u fusu,neću ih imenovat da njim nebi linić dosel doma ;D
Stavi oglas u usluge datražiš nekog da ti poštela.
Lulicu nemaš potrebe skidat.