Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Derbi GP1 Open - lagani tuning i vase misljenje  (Posjeta: 6783 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline GP1 Open

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Derbi GP1 Open
Derbi GP1 Open - lagani tuning i vase misljenje
« : 05 Rujan, 2013, 11:57:49 »
Pozdrav svima,treba mi vase misljenje ili par prijedloga oko setupa koji trenutno imam. Znaci radi se o GP1 Open iz 2008 godine koji sam kupio nov. Ima tek 1800 km i nedavno sam na njemu napravio par sitnica pa me zanima dali je to maksimum ili ipak moze jos bolje i sto bi bilo eventualno dobro napraviti bez puno ulaganja.

Skuter je potpuno serijski sa skinutom blokadom na auspuhu i variomatu po ravnom postizao 83 km/h po satu uz solidno ubrzanje,napominjem da imam 95 kg. U pocetku sam bio zadovoljan ali naravno nakon nekog vremena htio sam ipak malo vise  :)

Serijski auspuh zamjenjen je Polinijevim  Scooter Team 3,variomat je također Polini Super Speed sa 9 rolica ,sa airboxa je maknut prsten ili plocica i stavljen je u originalno kuciste Polini sportski filter ,te na karburator Polini dizna 64 umjesto serijske 53 ,a umjesto originalne svjecice NGK BR10 ES stavljena je BR10 EG Racing Competition

Remen,centralna opruga i opruge kvacila nisu mijenjane s obzirom da sa variomatom nista od toga nije doslo kako je obicaj sa jeftinijom verzijom Polinijevog variomata sa 6 rolica sa kojima se dobije i centralna opruga i kevlar remen

Sada skuter odlicno ubrzava od nule ali od 50-60 osjeti se lagana promjena u zvuku i gotovo neprimjetan gubitak snage,dok iza prijasnje maksimalne krajnje brzine od cca 80 km/h osjetno ponovo ubrzava do sadasnje krajnje brzine od 93 km/h (84 po GPS-u) po ravnom u normalnom uspravnom polozaju sjedenja.

Nisam ni malo nezadovoljan sa performansama i potrosnjom od 4 litre na 100 km ali kako mi je u pocetku dok mi je i 80 bilo dovoljno,a 90 zelja,sada me zanima moze li se sitnicama postici 99 km/h koliko najvise i pokazuje digitalni sat na mom Derbiju i koliko su NAVODNO neki postigli na svojim Runnericama i NRG-ima sa identicnim Piaggio 50 ccm agregatima,naravno ako ne lazu sami sebe.

Sto se tice kita od 70 ccm za sada nebi jel opet ima tu i posla,a i podesavanja s obzirom da je sve usko povezano,a i ne zelim da mi skuter trosi kao auto.

Molim da mi ne predlazete kupnju jaceg motora jel sam prodao potpuno nov GP1 250ie koji valjda nikad necu prezaliti.

Hvala na savjetima i isprika zbog opsirnog teksta. :headbang:

Offline legion7

• forumski pješak
  • *
  • Moj Skuter: runner sp 50
  • Moja Kaciga: Shark
Odg: Derbi GP1 Open - lagani tuning i vase misljenje
« Odgovori #1 : 05 Rujan, 2013, 12:34:24 »
na serijski cilindar sa tim spuhom mozes popravit performanse stelovanjem karba i prenosa( rolnice , centralni , federi kvacila)..
:glasses9: :glasses9: :glasses9:

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • 095 911 3440
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #2 : 05 Rujan, 2013, 12:48:57 »
svjecica ti je prehladna, 9 ti je max sto bih ja isao, nekima i 8 vise odgovara, dalje polini dizne... mislis dellorto dizna 64, no nebitno, cudno mi je da ti normalno radi sa tom diznom, a protocniji filter bez tuljka u sebi... obicno se gusi...
kazes serijski je centralni remen i ona 3 federa na kvacilu?
ja bih ostavio serijski remen i stavio bijele federe iz malossi sport paketa na to kvacilo, za rolice ti neznam jer nisam se susretao sa tim variomatom, ali posto imas rupu u ubrzanju, znaci da prijenos nije oke postelan...
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #3 : 05 Rujan, 2013, 12:53:36 »

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #4 : 05 Rujan, 2013, 13:00:34 »
gledas tako da svjecica mora imati jednolicnu boju na sebi, a ta boja mora odgovarati boji na celu klipa, nju provjeri tako da odvijes svjecicu, i kroz tu rupu posvijetlis i preko kurble dovedes klip u gmt kako bi mogao pogledati.. mora biti boje bijele kave okvirno, onako svijetlije smedja...znaci ne crna, ni bijela
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline GP1 Open

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #5 : 05 Rujan, 2013, 13:10:04 »
E sad jel dizna Delorto neznam,pise na njoj Polini.Kupljena u Ami Tradeu,krivo si shvatio sto se tice airboxa,on je netaknut,izvađena je samo sa usisa u karburator ona plocica ili limic sa rupicama sto neki kazu da je isto jedna od blokada. Cijevcica nije dirana jel pretpostavljam da bi mi trebala dizna 70-75 a neznam dali bi time sto dobio osjetno u odnosu na sada,osim potrosnje. Tocno,opruge kvacila i centralna je serijska nije dirana. Sa variomatom sam dobio 2 seta rolica 3.5 i 4.5 grama,s time da je sa 4.5 grama kretao kao 4-taktni Baotian.

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #6 : 05 Rujan, 2013, 13:19:52 »
Cijevcica nije dirana jel pretpostavljam da bi mi trebala dizna 70-75 a neznam dali bi time sto dobio osjetno u odnosu na sada

Dobio bi, jer sad ti je karb efektivno 12mm jer je rupa u lulici te sirine. Ako imas onaj mali airbox kao nrg i runner, skidanjem bi dobio efekt kao da imas 16-17mm karb (jer i poklopac airboxa ima 2 rupe koje su uze od one gdje je lulica). Ja bi to skinuo i postelao diznom

Ili jos bolje - ostavio bi lulicu, a dodao rupu u kojoj bi bio tuljac unutarnje sirine 13-14mm ili 2 od 9-10mm. TAko bi buka bila kao i do sada, a samo vadjenjem lulice se povecava
« Zadnja izmjena: 05 Rujan, 2013, 13:22:23 3alfa3 »

Offline GP1 Open

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #7 : 05 Rujan, 2013, 14:52:39 »
NGK BR10ES je original,ja sam stavio istu toplotnu vrijednost,osim sto je ova kak ti racing ali znam da je to sve isto. Nisam gledao boju ali budem,uglavnom nije neka investicija stavit 9 ali skuter normalno pali i hladan i topal i ne trokira u voznji...dali bi dobio nesto osjetno sa 9 i ta lagana rupa,dali bi nestala sa drugim oprugama kvacila? Recite dali bi cime mogao dici krajnju ili je to za taj setup dovojno dobro,tih 93 sa mojom tezinom bez saginjanja? Hvala

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
« Odgovori #8 : 05 Rujan, 2013, 14:58:22 »
9-tka je serijska, neznam zašto na tim derbijima piše da je 10 :dontknow:
Nebi riješio problem s federima kvačila.
Kupi još jedan set tih rolica pa probaj zaštelat prijenos.
Brzina je dobra, nemaš kaj više tu na serijali.
Nego, nije to malo prejak auspuh?Kolko to vrti?
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #9 : 05 Rujan, 2013, 15:26:29 »
neznam zašto na tim derbijima piše da je 10 :dontknow:

Ispraznila im se ladica sa 9tkama u tvornici pa su stavili 10tku  ;D

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #10 : 05 Rujan, 2013, 15:27:33 »
Recite dali bi cime mogao dici krajnju ili je to za taj setup dovojno dobro,tih 93 sa mojom tezinom bez saginjanja? Hvala

Ako i moze malo brze, to je zanemarivo tako da je to manje vise to sto mozes izvuc

Offline NEOs

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Trnje
  • Moj Skuter: gilera runner 999
« Odgovori #11 : 05 Rujan, 2013, 15:42:55 »
Lega mi vozi derbija i skuter mu ide 84kmh po gpsu hehe. Na skuteru je veca dizna i levince gp. Meni u manualu za novi model runnera pise isto 10-tka za svijecicu. Smatram da bi mogao ici jos malo brze, jer moj runner serijski vozi oko 94 po ravnom, a 101 niz nadvoznjak, uzmi u obzir da sat laze za 10 i serijala bez blokada ide oko 80 po gpsu.

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #12 : 05 Rujan, 2013, 16:29:05 »
Lega mi vozi derbija i skuter mu ide 84kmh po gpsu hehe. Na skuteru je veca dizna i levince gp. Meni u manualu za novi model runnera pise isto 10-tka za svijecicu. Smatram da bi mogao ici jos malo brze, jer moj runner serijski vozi oko 94 po ravnom, a 101 niz nadvoznjak, uzmi u obzir da sat laze za 10 i serijala bez blokada ide oko 80 po gpsu.

Zanimljivo ovo za svjecicu jer je mashina identicna vec godinama, a meni je pisala 9tka

Offline GP1 Open

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #13 : 05 Rujan, 2013, 16:35:26 »

Da budem iskren neznam dali je prejak ali mislim da nije jel je samo za 50 ccm sto sam tek kasnije skuzio,a s obzirom da nije jeftin danas sutra i ako se odlucim na kit 70 ccm bojim se da cak nebi bio pre slab jel opet napominjem,tek model iza toga je za 70 ccm. Kasnije sam to prihvatio opet kao ma ajde nema veze jel ionako necu stavljati kit. Al evo nakon nekog vremena koliko god imas postaje slabo. Ili sam ja blesav,neznam.

Offline Tomi_ZG

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Gilera Runner 50 SP
« Odgovori #14 : 05 Rujan, 2013, 16:40:12 »

Da budem iskren neznam dali je prejak ali mislim da nije jel je samo za 50 ccm sto sam tek kasnije skuzio,a s obzirom da nije jeftin danas sutra i ako se odlucim na kit 70 ccm bojim se da cak nebi bio pre slab jel opet napominjem,tek model iza toga je za 70 ccm. Kasnije sam to prihvatio opet kao ma ajde nema veze jel ionako necu stavljati kit. Al evo nakon nekog vremena koliko god imas postaje slabo. Ili sam ja blesav,neznam.
Ko ti je ispričal ove nebuloze?

Offline GP1 Open

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #15 : 05 Rujan, 2013, 16:46:15 »

Zar Runnerov sat toliko laze,101 serijski? Isti agregat,ne zelim nikog uvrijedit mozda je stvarno tako ali ja u to ne vjerujem

Neznam ako je tako mozda sam ja dosta tezi od tebe jel meni sa ovim svim gore bez blokade niz npr. nadvoznjak pokazuje 96,a di je serijski auspuh od tog polinijevog,a o variomatu da ni ne govorim.

Kazem ,to je mozda je to produkt mog neznanja ali ja u to ne vjerujem,sorry.

Offline GP1 Open

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #16 : 05 Rujan, 2013, 16:57:01 »
http://www.polini.com/catalogo/en/risultato.php?op=mamoca&categoria=12&modello=402

Ko ti je ispričal ove nebuloze?

Ovi iz Ami Tradea,a i tako sam shvatio odavde:

http://www.polini.com/catalogo/en/risultato.php?op=mamoca&categoria=12&modello=402

Ako sam krivo shvatio jos bolje!

Offline NEOs

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #17 : 06 Rujan, 2013, 11:38:43 »
Prijatelju evo jucer sam izmjerio i isao mi je 98 niz nadvoznjak, a gps je zabiljezio 87.57kmh. Imam ti kofer i 93kg. Serijala se razvrti skoro do 10t okretaja.

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
« Odgovori #18 : 06 Rujan, 2013, 12:49:30 »
Prvi put čujem za taj spuh, ako ga voziš na serijali, onda ga moreš vozit i na nekom base-u, isti racku :dontknow:

Neznam samo kaj imate spominjat brzine niz nadvožnjak?
Jel vam stvarno kul dok vam sat pokaže 101?
j#bo mene cucek ako je 1% ljudi na forumu realno reklo pravu brzinu svojeg skutera.
Pa zbog toga neko dok izvuče 85 iz serijale s auspuhom i variomatom, pita se zkj njegov ide tak slabo, a tam neke sve serijale bar 115 :redface:
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Offline NEOs

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #19 : 06 Rujan, 2013, 13:13:37 »
A gle to mi je maksimala, jel se vozim toliko povremeno? Vozim. I jako je kul vidjeti na serijali te brojke ali znam koliko laze i ta prava brzina mi je vise nego dobra, dok netko ulupa novce u skuter i ide mu svegai malo brze, doduse uz bolje ubrzanje.