ko prvo evo raskupuso sam skut i doso do ventila, slika u prilogu ... iskreno ne vidim nikakve znakove umora na bilo kojem dijelu, sve mi djeluje uredno (mada moram priznat prvi put gledam u ovo
) ... ono sto mogu rec je da su svi dijelovi metalni i da ne prolazi nikakvo svjetlo (testirano na 150W kucnoj sijalici
) ...
2 zakonzna
1. koju svjecicu bi inace trebo koristit? za ovu trenutnu znam samo da je bosch a koja je snaga i te gluposti nemam pojma. pa eto da vidim koja bi meni ustvari trebala bit posto sam malo cito po forumu i vidio sam da iako svjecica odgovara navojem i svim ostalim, ne mora znacit da ustvari odgovara na skut ...
2. karb i diznu stavljam odmah sutra na fabricki airbox sa red sponge malossi filterom, glavna dizna ide 74 a da pitam koje ove ostale da stavim? manje? vece? iako sam stvarno dosta teksta i klipova pogledo o karbovima moram priznat da i dalje nisam bas najbolje svario to sve ... mozda kroz malo vise prakse budem ...
3. rolice su sigurno iste tezine AL ne znam koje ... neki dan sam to skido i nema ama bas nikakvih oznaka na njima ... al mogu skinut jednu pa ponijet do zlatare da mi izvaga ako je potrebno ...
4. mozes li mi objasnit sta je tacno ventilvar (kod nas se mozda zove drugacije) ... ako je to to na sto ja mislim, tj. ventilator sa zvijezdom koji se nalazi nasuprot multivara (izmedju njih se nalazi remen), na zvijezdi koja ulegne u njeg IMAJU svi zubci medjutim na samom ventilatoru NEMA, zguljeno je skroz ... medjutim mislio sam da to nije problem s obzirom da na zvijezdi imaju ... ako se to mora mijenjat, nikakav problem znam gdje se odma ima nov nac za 23km (cca 12€) ...
5. klip i karike su danas skroz lagano uletili u cilindar i bas sam detaljno sve pregledo, mimo onog malog ostecenja na samom vrhu klipa (ostecenje koje sam malo osmirglo finim vodenim smirglom) sve je u redu ...
6. kod mene je rucni čok medjutim, leek koji je bio vlasnik skuta prije mene je rupu od coka zacepio silikonom (ne znam stvaaaarno sta to sad znaci za skut) al znam da prije pucanja starog cilindra nisam imo ama bas nikakvih problema sa paljenjem skuta, voznjom il bilo cim drugim ... a iso je stvarno, sto se kaze, ko nevrijeme ... uz brdo je bukvalno letio ... tadasnji setup je POTPUNO isti ko i ovaj sad, jedina razlika je 70cc kit koji sam MORO da stavim jer nisam mogo naci originalni, nazalost ...
i BTW, na starom setupu dok je bio 50cc kit, bio je ovaj karb (17-ka) sa diznom 90 i gljivom i nisam imo ama bas nikakvih problema ... zato sad kad malo citam postove nije mi jasno kako to da je skut radio sa tim setupom na 50cc kitu a sad sa ovim nece iako bi realno trebala manja dizna ... doduse ja ga i jesam uspio koristit par dana sa 74 diznom jer sa 90 nije htjeo ni da pokusa radit ...
elem dosta zasad, nadam se da cu uspjet rijesit ovaj problem vise pa da se idem rahat voooozat
[privitak je izbrisao admin, stariji od 4godine]