Pozdrav svima!
Isprika na duzem postu i pitanjima.
Imam Gilerru Runer SP 50 2006. Skuter je slabo vozen zanjih godinu dana i nije bas odrzavan pa bih ga htio komplet srediti. Ima i dosta hrđe na nogaru i rami ispod jer je vozen po zimi i mokrome.
Neke stvari koje mogu bi sredio i zamjenio sam ( diskovi plocica, filter zraka, svjecica, ocistio hrđu ), a za druge stvari bi trebao mehanicara ( nemam alat i znanje za sve ostalo ).
Devinitivno bi trebalo zamjeniti remen, ulje u kocnicama ali bi trebalo i pogledati u kakvom su stanju zvono,kuplung,rolice, federi, semering radilice itd. Znaci da se sve otvori i zamjeni sve sto treba.
Znaci da skuter bude stvarno kompletno sreden i da se moze cak i na neko duze putovanje s njim. Imao bih nekoliko pitanja....
Servis pitanja
1. Imate li savjet za nekog dobrog menahicara za servis u Zagrebu? Nekad davno prije sam isao na Piaggo servis na Crnomercu ( Horvat ako se ne varam ) ali on vec dugo ne radi.
2. Ima li netko na forumu tko radi servis ( ima puno iskustva ) i da se stvano kuzi u skutere, te ima sav potreban alat? Platio bi i dodatno ako je moguce da mi pokaze kako da sam napravim servis za takve stvari i koji alat mi je potreban.
3. Iskustva sa AMI trade servisom u Karlovcu?
Djelovi pitanja
4. Na skuteru imam Giannelli V2 auspuh koji trebam zamjeniti ( hrđav, probusen, nosac je u raspadu ). Dolaze li odgovarajuci federi i rolice uz auspuh ili ih moram posebno kupiti? Ako da koje boje?
5. Imate li preporuku za ducan u Hrv ili online shop sa orginal dijelovima za runner?
6. Nasao sam auspuh na njuskalu, shop skuterdijelovi. Isplati li se uzimati ista preko njih i jesu li pouzdani? Pitam iz ragloga jer sam procitao na netu da imaju lose zamjenske djelove i ne postuju garanciju
Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima i vremenu.
Veliki pozdrav!