Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Blic pitanja  (Posjeta: 2394139 )

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline G.B.S.

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Na granici
  • Moj Skuter: VXR 200
Odg: Blic pitanja
« Odgovori #13180 : 30 Svibanj, 2025, 14:31:15 »
Veliko i iskreno hvala na pomoći.

Znači ovako!

trebaju mi rolice koje su original u tom Malossi variomatu - to je MALOSSI 15.0G 25x17mm (8 komada) pod kodom 6613554.b0
predlaže se uzeti klizače na variomatu koji su pod kodom - 3713125
također predlaže se uzet novi centralni bijeli feder pod kodom - MALOSSI 2913003.W0
te O - RING pod kodom 6611865b

Koja je periodika zamjene navedenih dijelova? ako stavim sve ovo novo trebalo bi trajati 7000 - 8000 km? Ovo gore je oko 60 Eura koliko vidim.

Sto ako umjesto 15 grama uzmem rolice od 14 grama? Smanjuje kranju brzinu, dobiva na ubrzanju ili grijesim?

Remen je novi stavljen pred 4300 km. Trebao bi biti siguran ove sezone.
Always Support Your Local Football Team

Offline dario007

• moderator
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Nrg 180,2x SP180
  • Moja Kaciga: X-lite x661
  • MojSetup: OEM+
  • MojSpuh: Pia-SM06,Jollymoto
« Odgovori #13181 : 31 Svibanj, 2025, 18:51:03 »
Rolice reguliraju okretaje u ubrzanju, ne štela se s njima ubrzanje i krajnja brzina.

Poželjno je na 500tku metnut lakše rolice jer uđe u prave okretaje tek oko 100km/h.
Ne vozi brže nego što tvoj andeo čuvar može letjeti!!!

Offline Yield

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Gilera Runner SP
« Odgovori #13182 : 01 Lipanj, 2025, 12:53:03 »
Pozdrav svima!

Isprika na duzem postu i pitanjima.

Imam Gilerru Runer SP 50 2006. Skuter je slabo vozen zanjih godinu dana i nije bas odrzavan pa bih ga htio komplet srediti. Ima i dosta hrđe na nogaru i rami ispod jer je vozen po zimi i mokrome.
Neke stvari koje mogu bi sredio i zamjenio sam ( diskovi plocica, filter zraka, svjecica, ocistio hrđu ), a za druge stvari bi trebao mehanicara ( nemam alat i znanje za sve ostalo ).

Devinitivno bi trebalo zamjeniti remen, ulje u kocnicama ali bi trebalo i pogledati u kakvom su stanju zvono,kuplung,rolice, federi, semering radilice itd. Znaci da se sve otvori i zamjeni sve sto treba.
Znaci da skuter bude stvarno kompletno sreden i da se moze cak i na neko duze putovanje s njim. Imao bih nekoliko pitanja....

Servis pitanja

1. Imate li savjet za nekog dobrog menahicara za servis u Zagrebu? Nekad davno prije sam isao na Piaggo servis na Crnomercu ( Horvat ako se ne varam ) ali on vec dugo ne radi.
2. Ima li netko na forumu tko radi servis ( ima puno iskustva ) i da se stvano kuzi u skutere, te ima sav potreban alat? Platio bi i dodatno ako je moguce da mi pokaze kako da sam napravim servis za takve stvari i koji alat mi je potreban.
3. Iskustva sa AMI trade servisom u Karlovcu?

Djelovi pitanja
4. Na skuteru imam Giannelli V2 auspuh koji trebam zamjeniti ( hrđav, probusen, nosac je u raspadu ). Dolaze li odgovarajuci federi i rolice uz auspuh ili ih moram posebno kupiti? Ako da koje boje?
5. Imate li preporuku za ducan u Hrv ili online shop sa orginal dijelovima za runner?
6. Nasao sam auspuh na njuskalu, shop skuterdijelovi. Isplati li se uzimati ista preko njih i jesu li pouzdani? Pitam iz ragloga jer sam procitao na netu da imaju lose zamjenske djelove i ne postuju garanciju

Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima i vremenu.

Veliki pozdrav!

« Zadnja izmjena: 01 Lipanj, 2025, 12:55:00 Yield »

Offline Bakonja fra Brne

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: -
« Odgovori #13183 : 01 Lipanj, 2025, 13:04:07 »
Ja bih ti preporučio Moto Magdić kod Tuđmanovog spomenika. Damo što se kod njega zna dugo čekati. Ima i neki servis kod trešnjevačke remize nekih 200 m zapadnije- Zlatko  promet. On iznajmljuje i servisira skutere.
Dodta toga možeš naći na YouTubeu. Što se tiče ovih u Sesvetama koji prodaju dijelove ja s njima nisam imao problema. Puno ti je jeftinije naručiti izvana preko neke internet trgovine dijelove, ali za Gileru ne bi trebalo biti problema naći dijelove.

Offline dario007

• moderator
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: Nrg 180,2x SP180
  • Moja Kaciga: X-lite x661
  • MojSetup: OEM+
  • MojSpuh: Pia-SM06,Jollymoto
« Odgovori #13184 : 01 Lipanj, 2025, 17:55:31 »
Radim ja servis, za dijelove se dogovorimo, obično ja uzmem mušterijama dijelove jer tako mogu garantirati za ugrađeno. Ako bi neki auspuh uzimao uglavnom treba posebno rolice i federe, a to ovisi o tome šta bi točno uzimao...

Ako si zainteresiran javi se u inbox.

Što se Magdića tiće oni ti neće štelat karb i prijenos, nego odokativnom metodom po špranci ubace dijelove pa kako bude...
Ne vozi brže nego što tvoj andeo čuvar može letjeti!!!

Offline vespaet2

• forumski skejter
  • **
  • YearsYears
  • Moj Skuter: vespa et2
  • Moja Kaciga: uvex boss 4000
  • MojSetup: fabrika
  • MojSpuh: fabrika
« Odgovori #13185 : 02 Lipanj, 2025, 16:17:31 »
poz, jedno glupo pitanje
kako ljudi dodju do jeftinih motora tj jeftinijih nego sto ja nalazim
cesto cujem da neko kupi npr vxra za 1000 eura i slicno, a ja koji pratim sve zive oglasnike rijetko nalazim runnera 50 za te pare a ne vxra

Offline ive_91

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: mjesto Luka
  • Moj Skuter: je dobar forum i por
  • Moja Kaciga: takachi tk170n
  • MojSetup: malo je 70
  • MojSpuh: zxulja
« Odgovori #13186 : 02 Lipanj, 2025, 17:10:55 »
Nadjes i onda ulozis jos x2
Uzeo gp1 250 nedugo.
Zamjenio do sad:
Vario komplet polini, remen, lezajeve i simeringe getribe, većinu brtvi, morao slagat crijeva od goriva na novo, komplet nove kočnice sa rucicama i celjustima, servis sa svim filterima i svjecicom, reparirao prednju vilicu a izgleda da neće fercat jer su stupovi previse ispjeskareni. Te još hrpa sitnica koje ti odnosu hrpu vrem3na i love..
Ispao me pun k. Previse a skuter je bio u voznom stanju i trebalo samo par sitnica.. od toh par sitnica ga je majstor vrhunski sfusario a kad već otvaraš onda zamjenis sve sto je iza tog.
🙈

Offline G.B.S.

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Na granici
  • Moj Skuter: VXR 200
« Odgovori #13187 : 02 Lipanj, 2025, 23:03:44 »
Rolice reguliraju okretaje u ubrzanju, ne štela se s njima ubrzanje i krajnja brzina.

Poželjno je na 500tku metnut lakše rolice jer uđe u prave okretaje tek oko 100km/h.
S obzirom da je moje iskustvo ravno nuli, mozes li mi preporuciti trazenu gramazu rolica?
unaprijed hvala
Always Support Your Local Football Team

Offline vespaet2

• forumski skejter
  • **
  • YearsYears
« Odgovori #13188 : 03 Lipanj, 2025, 09:14:03 »
biste li dali 1100 eura za x8 200
- registriran
- plastike skroz uredne, nisu izgrebane niti izbljedile od sunca
- masina, kako kaze prodavac, redovno odrzavana i nema mane

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • how you ride not what you ride
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
« Odgovori #13189 : 03 Lipanj, 2025, 09:42:32 »
Citat:
biste li dali 1100 eura za x8 200
- registriran
- plastike skroz uredne, nisu izgrebane niti izbljedile od sunca
- masina, kako kaze prodavac, redovno odrzavana i nema mane

Ako je motor uredan da, isplati se.

Offline vespaet2

• forumski skejter
  • **
  • YearsYears
« Odgovori #13190 : 03 Lipanj, 2025, 10:06:57 »
hvala na savjetu, vjerovatno cu do kraja tjedna otic pogledat motor i ako mi bude odgovarao u voznji kupujem ga.
vlasnik kaze da je frisko zamjenio karburator, remen, rolnice, ulje, filtere, akumulator i gume
registrovan je do 4. mj 2026. god tako da i ja mislim da bi to bila odlicna kupovina

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • how you ride not what you ride
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
« Odgovori #13191 : 03 Lipanj, 2025, 17:10:18 »
Kako got okrenes jeftiniji je to motor od dvotaktnog, em sa 200cc ide bolje od svake 50ke i cijena je ko 50cc tako da nije da si eke velike novce riskiro. Potrosnja i odrzavanje je jeftinije i motor je sposobniji za brze ceste kao i sigurniji jer ima bolje podvozje naspram 50ke.
BTW kako je Matiz?

Offline challenbeen

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: otok Pag
« Odgovori #13192 : 03 Lipanj, 2025, 18:14:25 »
Leader 200 u Piaggia je najizdržljivija mašina, pogotovo na Runnericama, uvjeren sam i sam, jer rijetko tko je održava a traje i traje i traje... pukne lanac na 90.000 km, jer se ulje nikad nije promjenulo, poravna se glava, zatezači, gumice na ventilima i mašina dere dalje... ne očekuj čuda brzine na tom X8 200 ali da je pouzdana, jest
Gilera Runner VXR 200 2005g
Piaggio Skipper ST 125 2003g **Project**

Offline vespaet2

• forumski skejter
  • **
  • YearsYears
« Odgovori #13193 : 03 Lipanj, 2025, 19:43:23 »
Kako got okrenes jeftiniji je to motor od dvotaktnog, em sa 200cc ide bolje od svake 50ke i cijena je ko 50cc tako da nije da si eke velike novce riskiro. Potrosnja i odrzavanje je jeftinije i motor je sposobniji za brze ceste kao i sigurniji jer ima bolje podvozje naspram 50ke.
BTW kako je Matiz?
matiz slusa, jedino sto me zeza je sajla kvacila koiju sam 2 puta mjenjo jer je pukla i sad mi se opet otegla
promjenio ulje i filtere na njemu, unutra ga malo sredio i vozam ga po seoskim putevima
prezadovoljan sam sa njim s obzirom na 0.8 motor i 3 klipa

hvala za savjete za motor, ako sve bude u redu sutra ujutro idem pogledat

Offline jony b.

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: našice
  • Moj Skuter: aprilia sr 50
  • Moja Kaciga: IXS HX 1000 crn
« Odgovori #13194 : 05 Lipanj, 2025, 11:12:49 »
Pozdrav! Nema neke novije teme za Nexus 250, pa da ne dižem mrtve teme....

Kako ova gumena flexi cijevi rezervara nakon godina exploatacije trune, curi gorivo kad se tenkira do čepa. Zbog sigurnosti treba je zamijeniti, što sam i učinio.... No mislim da je 83€ s poštarinom (od glavnog uvoznika) stvarno puno, jer se ne može uzeti samo cijev nego zajedno sa plastikom u koju ide pištolj.... Daleko sam od ZG, ali mislim da bi neka firma tu cijev mogka kopirati. Ako netko ima saznanja tko bi to mogao, ja doniram staru cijev za mjere i platim poštarinu, pa da bi drugima bilo jeftinije sa zamjenskom varijantom.... Eto, možda nisam prvi kom je to palo na pamet, ali ja nisam nigdje pronašao da je netko to napravio.... Ako moji prijedlozi nisu ok neka moderator izbriše post.... LP

Offline ljubo46

• Aprilia team Croatia
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+31)
  • maxi forumaš
  • Samo Kawasaki
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: BJ
  • Moja Kaciga: HJC
  • MojSetup: Originalni
« Odgovori #13195 : 05 Lipanj, 2025, 11:32:33 »
Jony

Pitaj tu

https://gtb.hr/

Offline ive_91

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: mjesto Luka
  • Moj Skuter: je dobar forum i por
  • Moja Kaciga: takachi tk170n
  • MojSetup: malo je 70
  • MojSpuh: zxulja
« Odgovori #13196 : 05 Lipanj, 2025, 11:47:20 »
Mislim da ti i novi runner, nego imaju istu takvu gumu
🙈

Offline jony b.

• forumski biciklist
« Odgovori #13197 : 05 Lipanj, 2025, 12:33:49 »
Slična, malo kraća i nisu isti promjeri na prihvatima....
Dovoljno da ne paše....

Offline jony b.

• forumski biciklist
« Odgovori #13198 : 05 Lipanj, 2025, 12:34:49 »

Offline Zmajur

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYears
  • Mjesto: SantaFe
  • Moj Skuter: Piaggio Typhoon 50
  • Moja Kaciga: XXL
  • MojSetup: OEM
« Odgovori #13199 : 05 Lipanj, 2025, 18:43:55 »
Danas sam imao priliku sjesti na gileru runner iz 1998 koja je skupljala prasinu par godina. Iako je navodno skinuta blokada, nisam se odusevio. Kao da sam sjeo na serijski piaggio zip. Pokrene ona mene, na ravnome cak 60 na satu ali ako se oduprem nogama nema teorije da krene...tako da sumnjam u njezine sposobnosti. Blokade na variomatu nema a
prirubnica te usisna lula od airboxa se raspucane i šuplje...
Međutim iznenadio me weber 12 na trokutasti airbox. Rolice su mu 6.4 grama, auspuh sc22..., centralna opruga mislim da je original, dok federi od kvacila naranđaste boje ( matica kvacila je kao iz tvornice ), pa nisam siguran sta se tu kemijalo.
Mislim da taj skuter moze bolje al doslovno nemam pojma sta preporucit za kupnju s obzirom da se trenutno nece ulagat u auspuh i karburator... Znaci ostaju mu prirubnice, potroseni remeni ali sto se tice rolica, dali da ide na manje ( 6.1) dok za diznu nemam pojma..hahaha
Znam jedino da taj weber ima vise prikljucaka za crijeva nego hobotnica krakova... :laughing6: