Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Blic pitanja  (Posjeta: 2352763 )

0 Članova i 32 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline robyakarider

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Poreč
  • Moj Skuter: Aerox
  • Moja Kaciga: Shark
  • MojSetup: Malossi MHR, Dellorto 21, MVT DD19
  • MojSpuh: Yasuni C16
Odg: Blic pitanja
« Odgovori #13160 : 29 Travanj, 2025, 18:06:35 »
ulje ko ulje, bitno da je masno

Offline Zmajur

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYears
  • Mjesto: SantaFe
  • Moj Skuter: Piaggio Typhoon 50
  • Moja Kaciga: XXL
  • MojSetup: OEM
« Odgovori #13161 : 03 Svibanj, 2025, 17:39:38 »
Nikako na zelenu granu... Evo promjenio klip, stavio vecu diznu, lagana voznja pola dana i provjera svjecice... Dosao doma, isao dignut iglu za jedan zub i vise bogu ga nebi upalio... Igrao se pola dana, uredio, zadihtao usis, ocistio karburator, provjerio namotaje, cudom upalim i vozim... Danas krenem u đir, odjednom kazaljka okretaja pocme divljat od 2k do 13k kai da sam upalio blokadu. Stanem, u na semaforu, ugasi se kao da sam okrenuo kontakt kljuc. Odguram ga 5 metara, upali, opet vozim za 500 metara ista prica  i nebi ga bogu upalio...Izmjenim brdo svjecica i nista. Nakon 20 minuta probam upali i hitno dima dok radi...  Provjerim namotaje, pickup dobar, 130 oma, zelena dobra 980 oma, cca 60V dok se vergla...

Sta jos preostaje, CDI, masa, đekovi...?

Offline dario007

• moderator
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Nrg 180,2x SP180
  • Moja Kaciga: X-lite x661
  • MojSetup: OEM+
  • MojSpuh: Pia-SM06,Jollymoto
« Odgovori #13162 : 04 Svibanj, 2025, 23:44:17 »
Za početak prodaj dzek od paljenja ispuhat ako si ga zalio dok si antifriz ispuštao.
Ne vozi brže nego što tvoj andeo čuvar može letjeti!!!

Offline Zmajur

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYears
« Odgovori #13163 : 05 Svibanj, 2025, 07:38:39 »
Za početak prodaj dzek od paljenja ispuhat ako si ga zalio dok si antifriz ispuštao.

Hvala na odgovoru Ma probao sam i to u dva navrata od "cleanera" do wd-a....
Narucio sam novi CDI, lulicu i kabel i odlucio pregledat svu struju i masu... Pa eto posla, .... :laughing7:

Offline dario007

• moderator
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Nrg 180,2x SP180
  • Moja Kaciga: X-lite x661
  • MojSetup: OEM+
  • MojSpuh: Pia-SM06,Jollymoto
« Odgovori #13164 : 07 Svibanj, 2025, 04:27:42 »
Lulica i kabal 99% nije, od kad radim nikad nisam imao situaciju da oem lulica probije. Zna slabije držat, al onda ju izvana stisnem kliještima na dijelu koji na kapicu sjeda da bude bolje knap.

Probaj za početak samo sa bobinom/cdi-om.

Ako si skidao mašinu onda provjeri i masu koja povezuje ramu i anlaser jesi dobro stegnuo.
« Zadnja izmjena: 07 Svibanj, 2025, 04:30:04 dario007 »
Ne vozi brže nego što tvoj andeo čuvar može letjeti!!!

Offline svenzy

• forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #13165 : 15 Svibanj, 2025, 23:24:00 »
Otkako sam uzeo Agility City 125 trese mi kod kretanja. Sada sam nesto mijenjao, pa sam uzeo i novo kvacilo ( nista ekstra ), ali na oko izgleda daleko bolje nego original. Prestao je tresti, nema toliko vibracija niti u leru, ali kada dodam gas iz lera, nesto kao da zazvoni iz kvacila (iskljucivo dok se krece s mjesta pri malom broju okretaja i to samo na trenutak). Ima netko ideju sto i zasto se to događa? Kada vratim staro kvacilo, to se ne desava. Zvono?
Remen je takodjer jos original, star vec evo maltene 17 godina i 19000km, ali pretpostavljam da do njega nije kada sa starim originalnim kvacilom tog zvuka nema, jedino sto trese iako sam promijenio opruge...

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • how you ride not what you ride
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
« Odgovori #13166 : 15 Svibanj, 2025, 23:53:17 »
Citat:
Otkako sam uzeo Agility City 125 trese mi kod kretanja. Sada sam nesto mijenjao, pa sam uzeo i novo kvacilo ( nista ekstra ), ali na oko izgleda daleko bolje nego original. Prestao je tresti, nema toliko vibracija niti u leru, ali kada dodam gas iz lera, nesto kao da zazvoni iz kvacila (iskljucivo dok se krece s mjesta pri malom broju okretaja i to samo na trenutak). Ima netko ideju sto i zasto se to događa? Kada vratim staro kvacilo, to se ne desava. Zvono?
Remen je takodjer jos original, star vec evo maltene 17 godina i 19000km, ali pretpostavljam da do njega nije kada sa starim originalnim kvacilom tog zvuka nema, jedino sto trese iako sam promijenio opruge...

Tresenje u startu i prilikom otpustanja pogona i prebacivanja u ler ti je znak za cetiri glavna problema.
Prvi je defektne opruge kvacila ili ti pohabani  federi koji nejednako hvataju
druga stvar je izvitopereno zvono koje se od temperature ili klizanja izvitoperi sto na oko nemozes bas vidjeti, ali ako je promjenilo boju smije u kantu
treca stvar je potrosenost ili izvitoperenost pakni od samog kvacila koji nejednakomjerno naljezu na povrsinu zvona i proizvode vibracije
cetvrta cesto zanemarena stvar je potroseni centralni feder i potroseni ili masni remen koji zbog potrosenosti remena ili opruge ne prima dobro remen sa zadnjim polutkama pa proklizuje u njima i zacukiva.

Naravno nije na odmet pregledati da ti nije pustio semering na remenici i namastio remen i pregled svih ostalih komponenti prenosa koji su se na 20000km vjerojatno ptrosili.

Offline Zmajur

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYears
« Odgovori #13167 : 17 Svibanj, 2025, 13:48:40 »
Lulica i kabal 99% nije, od kad radim nikad nisam imao situaciju da oem lulica probije. Zna slabije držat, al onda ju izvana stisnem kliještima na dijelu koji na kapicu sjeda da bude bolje knap.

Probaj za početak samo sa bobinom/cdi-om.

Ako si skidao mašinu onda provjeri i masu koja povezuje ramu i anlaser jesi dobro stegnuo.

Predihtan cijeli motor, novi klip, prstenovi. Novi namotaji, cdi, kabel, lulica i svjecica. Stavljena dizna 82 i trokira nemilosrdno do 7500 okretaja... ( ono taman kad na ravnome vozis 45-50kmh ). Nakon 8000 okretaja gubi se trokiranje. Isto se to desavalo na samom pocetku restauracije dok se nije stavila dizna 78. E sad, boja svjeice je skoro identicna na 78-82 dizni a posto je pukao klip ( tko zna zasto ) nisam siguran sto dalje... Dali da stavim klipic 40 ili da se vratim na diznu 78.  Uglavnom airbox je prerađen, igla skroz spustena

Offline svenzy

• forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #13168 : 17 Svibanj, 2025, 23:27:05 »
Citat:

Tresenje u startu i prilikom otpustanja pogona i prebacivanja u ler ti je znak za cetiri glavna problema.
Prvi je defektne opruge kvacila ili ti pohabani  federi koji nejednako hvataju
druga stvar je izvitopereno zvono koje se od temperature ili klizanja izvitoperi sto na oko nemozes bas vidjeti, ali ako je promjenilo boju smije u kantu
treca stvar je potrosenost ili izvitoperenost pakni od samog kvacila koji nejednakomjerno naljezu na povrsinu zvona i proizvode vibracije
cetvrta cesto zanemarena stvar je potroseni centralni feder i potroseni ili masni remen koji zbog potrosenosti remena ili opruge ne prima dobro remen sa zadnjim polutkama pa proklizuje u njima i zacukiva.

Naravno nije na odmet pregledati da ti nije pustio semering na remenici i namastio remen i pregled svih ostalih komponenti prenosa koji su se na 20000km vjerojatno ptrosili.
Na originalnom kvacilu sam promijenio i opruge + centralni feder i bilo je isto tj vibracije su i dalje ostale.
Sada kada sam stavio potpuno novo kvacilo vise nema vibracija, ali ima taj neki zvuk (nesto kao da zazvoni) iskljucivo kada iz lera dodam gas u nizim okretajima. Jedino sto je ostalo isto, a da nisam zamijenio je zvono. Nekako najvise mislim da je do toga. Vrijedi li mi uopce mjeriti komparatorom koliko to zvono "plese" kada ne znam ni koliko je tolerancija kada je sve ispravno i nije izvitopereno..
Remen nije masan, semering nije propustio i sve je cisto u deklu..
« Zadnja izmjena: 17 Svibanj, 2025, 23:29:08 svenzy »

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • how you ride not what you ride
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
« Odgovori #13169 : 19 Svibanj, 2025, 08:44:31 »
Ma nemas sta mjeriti zvona se pod temperaturom izvitopere pogotovo dok kuplung dulje vrijeme nejednako opterecuje zvono, bilokakva promjena boje osim da je zvono sivo ko zeljezo od kojeg je napravljeno znas da nije ok, isto tako vidis i na licu prijanjanja gdje pakna sjeda na zvono da nije jednakomjerno istroseno ili da je urezalo zarez.
Sve je to do izvitoperenog zvona, uzmi novo i miran si.

Offline jony b.

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: našice
  • Moj Skuter: aprilia sr 50
  • Moja Kaciga: IXS HX 1000 crn
« Odgovori #13170 : 19 Svibanj, 2025, 12:43:15 »
Pozdrav!
Uzeo sam Nexusa 250, na poznato.... Imam 2 problema za koje sam znao i prije, savjeti su dobrodošli.... Prvi problem je da sam mijenjao kmh sat sa displayem, jer na istom više od pola segmenata nije radilo (gorivo do pola, ukupna kilometraža samo prva znamenka, temperatura manje od pola.... Nabavio sam komplet drugi sat za 50€, full jasan i ispravan, no kad sam ga spojio vidjeh da ima 24tkm više, to me malo bode, pa bi volio to vratit ako se može.... Bilo bi super da netko u Slavoniji to može odradit.... Drugi problem je što je zagubljen master ključ pa imam samo jedan, volio bih imati još jedan.... Može li se kako isključiti kod ili nešto drugo napraviti da imam 2 kjuča, da baš ne moram drugi CDI i bravu kupovat.... Bio sam kod @Challenbeen (vidio budući pogon za "preradu skutera" 😉) pa mi je dao neke savjete.... No volio bih čuti još koji savjet....